С хъс и страст започна 8 клас

• 70 060
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ние даваме по 5 лв на ден. Излиза в 7.15 сутрин и се прибира в 15 ч. От днес е член на хора bowuu и два пъти в седмицата ще остава след училище, така че мисля че добре сме преценили.

Мъжът ми се върна от родителска среща. Втрещен е в положителният смисъл на думата. Учителите говорели вдъхновено, убедено и със самочувствие на хора, които имат мисия. Само учителката по латински (която е обаче на другата група, не тази на нашия син) обяснявала 20 минути как латинският език едва ли не е най-важният предмет. Аз го попитах дали в крайна сметка ѝ е повярвал и той отговори:Да! Тя успя да ме убеди! Laughing
С една дума началото е обещаващо. Да видим как ще продължи Thinking

# 136
Успешно преборване на Волен с приложението.
Успехи на хориста на Жълто Цвете.

# 137
Мерси, Чиби! Той пребори приложението, сега са видим дали учителката по математика ще пребори краснописа му 😀

# 138
Мерси, Чиби! Той пребори приложението, сега са видим дали учителката по математика ще пребори краснописа му 😀
Ами да се постарае и тя. Smile

# 139
Аз бих решила проблема кардинално. Избираеми отговори. Колко грозно може да е едно кръгче? Joy

# 140
Да, кръгче, тикче и други подобни ги овладя добре до 7 клас 😀.
Нямат неговите учители подход и това е 😂😂😂

# 141
Да, кръгче, тикче и други подобни ги овладя добре до 7 клас 😀.
Нямат неговите учители подход и това е 😂😂😂
Тези учители. Бива ли така. Joy

# 142
  • в здрача
Миналата година давах по 10 седмично, тази по 15, заради 9 те часа понеделник и 8 те във вторник.
Закусва, обядва и вечеря у дома, но понеделник е от 11,50 до 19,15. Училището е на 15 минути пеша от къщи. Имат си лафка и две закусвални до училището. В едната правят закуските на място, а милинките и витите им баници са ми любими. Те са по левче.

# 143
Много е уютно в темата!
Записвам се и аз с 6 на диктовка по АЕ - "само 2 грешки, мамо...".
В петък ще има входно по БЕЛ. На въпроса ми трябва ли да се подготви получих отговор, че миналата година учителката го била подготвила достатъчно много и си знаел.
И моето харчи като невидяло. Опитвам се да давам накуп по 5 лв. дневно, защото сутрин много му се спи и хапва много малко. Миналия четвъртък дадох 20 лв. с уговорката да стигнат за 4 учебни дни. Е, в почивните дни излиза с приятели и свършиха. Вчера и днес е само със сандвич и нещо сладко. Утре може и да се смиля над него.

# 144
  • София
Купувала си Корни и кола, било й неудобно да яде баници и пици пред другите.Smile
Я! Как пък не й е неудобно да яде корни и кола пред останалите, ами пица Simple Smile)))))))))))))))) На моята също останали около 7 лв. За нея това е огромно постижение и не вярвам да е тенденция Rolling Eyes

Изчислили им успеха за стипендия. На моята не стигал.. ми как ще стига с 2 четворки Simple Smile Да си прави сметката за втори срок. Ето тук започва истината. Като искаш пари ще си ги заслужиш.

Жълто цвете, хора в гимназията е на много високо ниво! Сашето среща наборите си всеки ден по пътеката към метрото. Тя се прибира и те се прибират Simple Smile Може да вземат да се запознаят Wink

# 145
  • гр. София
Мами, Добро утро и от мен  kaffeetrmker_2
Ели_дечкин, ако знаеш как ми се иска и ние да направим една екскурзия до Рила и езерата Simple Smile Но наистина с повече почивни дни трябва да разполагаме за тази дестинация. Жалко, че здравословни проблеми са ти пообъркали плановете Sad  Все пак, ако отидете, сподели кой маршрут сте избрали, на кои хижи сте пренощували, с какво време сте разполагали...
Чиби, ПОЗДРАВЛЕНИЯ на Сашо  smile3501 за успешния старт по музика!
Нашата щерка се записа в музикалния клуб към гимназията при учителката, която им преподава по музика и засега е доволна Peace Ще разучават текстове на песни - български, испански...
Иначе й даваме по 2-3 лв. дневно. В училището има закусвалня и лавка.
Днес класната ще им връща контролната работа по ИЕ от миналата седмица. Ученичката ми каза, че пропуснала да напише само една дума на ИЕ. Ще видим как се е справила...
По МАТ вчера си беше преговорила урока
Скрит текст:
имат няколко часа начален преговор от 7 клас
, написала си беше за днес домашната работа и само ме помоли да я проверя  Peace

# 146
Веси, браво на младежа!
Мама Мими, браво на девойката!
Сашовата 6- ца не  е по основен предмет, но все пак се е потрудил за нея.
Днес моля за стиснати палци за входното по БЕЛ при класната

# 147
От тази година давам 20 лв на седмица. Да видим дали ще се справи, че харчи като невидяла... миналата година давах по 2-3 лв и то ежедневно. Сега накуп. Ти за цигарите не се коси и не им прави сметка, те правят партия ако нямат по 5 лв. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Абсолютно същата схема с джобните е и у нас, Ваче.

Моят вчера беше с приятел у дома, от стария клас. Момчето учи в НПМГ с интензивен немски. По този повод дошъл у дома с тетрадките за домашно по НЕ. Сина ми му помогнал да го напише, в знак на благодарност, приятелят помогнал с домашното по математика на моят. Подозирам, че не е било помощ, ами изцяло напсване/ решаване на домашните на разменни начала.
Ели_дечкин, не ви е малко пътя от Русе до езерата. Жалко, че сте се поразболели. Желая бързо възстановяване и скоро да се върнете пак.
Нашата цел бяха Урдини езера, но мъглата и вятъра ни възпряха. След Бъбрека нагоре почти нищо не се виждаше.
Но пак ни се получи чудесна разходка. В петък спахме в Сапарева баня, децата плуваха в открит басейн, докато ръмеше дъжд, после се поразмазаха в джакузито и вътрешния басейн. В събота езерата, а вечерта в Кюстендил.

# 148
Днес моля за стиснати палци за входното по БЕЛ при класната
Стискам палци!
След толкова положени усилия миналата година, дано не са забравили материала и се справят отлично на входните по БЕЛ и МАТ.

Емонка, хубава схема на взаимопомощ. Сигурно са коментирали и е останало в главите им.
Ваче, браво на Сашето за спестените пари, дано да е тенденция.
Аз предложих да си събира в касичка спестени пари и да ги осребрявам, за да си купи нещо, но засега е празна.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2017, 10:21 от *Vessy

# 149
Браво на децата с първите им шести! Нашите ще почакат с оценките, че тази седмица им е първа (нали бяха на зелено училище).

Относно парите за училище, моето е малко сложно за обяснение... Значи. Научила съм и двете си деца да си спестяват пари още от първи клас. Купуват си храна само когато са гладни или за пиене, когато са жадни. Вода си носят от вкъщи. И двамата имат събрани пари (от празници, като рождени дни, имени дни, Коледа, Великден, начало и края на учебната година + от закуски) - четири цифрена сума, съхранявана при мен, но винаги в готовност да бъде дадена. Та... В началото на всяка учебна година и ние и бабите / дядовците, даваме пари за началото на уч. година. След това те си преценяват какво харчат от тях. В края на всеки месец, гледайки колко дни са били на училище (все пак по някога си болен или пък по някаква причина не си на у-ще) им давам парички за съответния вече отминал месец. На Йоан тази година съм решила да му давам по 2 лв на ден, но реално той получава 5 лв. Трите лв от горе той си ги е изработил със системното учене, в следствие на което е получил голям брой положителни точки, част от които е превърнал в пари за учебен ден. Ако ви е интересна системата измислена от мен: 
Скрит текст:
Какво имам в предвид?! Ако детето е било много послушно (това в малките класове), получило е шестица - получава 1 точка. Ако по план съм казала да чете по 2 глави от книга или 2 приказки (в по-малките класове), и е прочело повече, за всяко прочетено от горе (приказка, разказ, басня или глава) получава по 1 точка. Ако за деня е получило 10 т. те се удвояват. Съответно, ако детето е направило пакост/ беля, донесло е двойка (това не се е случвало) получава 1 или повече отрицателни точки, в зависимост от провинението. При 10 отрицателни точки, те се удвояват. Всяка срочна 6-ца е 5 т, а годишна 10 т (като максималните точки за един предмет от срочни и годишни оценки не може да е повече от 15 т). Ако има пълно 6 за годината, точките се удвояват. Йоан беше пълен отличник всичките 7 години. Макар често да съм го наказвала и сваляла точки, той успя да събере много положителни точки, въпреки че началото беше трудно и беше в отрицателните точки (тогава пък му беше забранен достъпа до компютъра). Та ако желае, всеки 100 т, могат да бъдат превърнати в 0.50 лв дневни пари, върху сумата която съм решила да му дам като дневни. Детето никога не се е стремило да се възползва максимално от точките и винаги гледа да има много резерв, че ако стане някоя издънка, да не мине под линията.
Разбира се тези пари ще са му в повече. Но той вече е младеж и е добре да разполага с повече пари, за да има за допълнителни неща, като излизания с приятели, почерпка на момиче Wink За цигарите не се притеснявам. Винаги се мръщи и мрънка, когато някъде е задимено или се пуши. Гледа да не харчи пари за глупости. За сега доста неща споделя, макар да виждам, че вече не е онова момче, което искаше да каже всичко на майка си. Wink

Относно "Декамерон", явно съм в грешка... Вадя си извода, че или съм от друга планета или не съм се родила в правилното време. За мен ценностите са различни.
Скрит текст:
Някак не съм ок с факта, всяка жена да си има освен мъж и любовник, или пък всеки мъж да има освен жена и любовница. Да си менкат жените по съседски или пък монаси да мислят само за секс и как да прелъстят някоя монахиня или 14 годишно момиче (поне това е което на мен по случйност ми прочете синът от новелите). Нямам против сексуалната образованост да я имат децата. За това говоря от 6 - 7 годишната им възраст, като спрямо годините добавям и допълнителна информация. Йоан е запознат на 100 % за всичко, като не съм му говорила за птички и пчелички. На Кати информацията е по-малко - все пак е само на 8. Но явно аз греша. Само ще стискам палци, когато си избират половинки децата ми, да си ги изберат с ценностна система близка до тази на нашето семейство. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт