С хъс и страст започна 8 клас

• 69 440
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Габи, на уста всички го докарват! Остроумници Laughing

Моят юнак пък е с влошено зрение заради непрестанното гледане в монитора и телефона. И говоря, и обяснявам, и забранявам и ето го резултата Sad  Не вижда на дъската. Сега ще гледам да уговоря очен преглед по време на кратката есенна ваканция, защото ще трябва да му разширяват зениците поне да не губи от училище. Ай да са ни честити очилата! Close

# 436
Ей, устати тийнове.
Успех на помошник- трньора!

# 437
  • България, София
Габи, това е несправедливо.
Не всеки има талант да рисува. Аз също съм много зле. Представям си ги нещата, ама хич не мога да ги издокарам на листа. Пълна скръб.
А има значени преди това преподавателите колко са се занимавали с децата. Защото талантът си е талант, но преподаването на техники също има значение. Ако учителите преди това не са ги научили на някои неща, как може да се очаква от децата да могат да рисуват. В пети клас на наборката им се беше паднала госпожа, която доста неща им показа. Правиха различни техники с нея, но първоначално госпожата им казала, че били изобразително неграмотни. Децата ли да са виновни, или тези които са ги учили и не са ги научили Imp
Винаги съм смятала, че по рисуване, музика и физическо не трябва да има оценки, а само "зачита се" и "не се зачита".

Амбър, браво на помощник - треньора Hug

Жълто цвете, при нас картинката е същата. Девойката е с очила поради взирането най - вече в телефона. През лятната ваканция я водих на очен лекар и се установи късогледство. И разширяване на зениците имаше, та добре си го решила да го направите в неучебно време.
Хубаво, че я свършихме лятос тази работа, че сега щеше да е сложно.
Дано при вас да не се налага носене на очила. Девойката се обзаведе уж, за да може да вижда добре на дъската и като гледа телевизия, но все по - често си ги носи и в останалите случаи. Явно й е по - комфортно.

# 438
  • Русе
Вики, тъкмо за вас си милех.
Ще я оправи 2- ката!
Иначе, харесва ли им все още на него и малката в новите училища?
Чиби, доволни са и двамата. Ама как няма да е доволен набора? С такъв мерак се записа в това училище. Смее ли да мрънка? И да каже нещо, веднага ще го контрирам, че избора е негов Smile

И ние от година и половина ходим на прегледи, защото не вижда добре, но докторите не даваха да слага очила. Можел и без тях, да се напъвал. Този месец мисля да го водя отново и вече очилата няма да се разминат. Съвсем е "недоскив". Аз, дет съм на толкоз години виждам в пъти по-добре от него.

# 439
  • София
Здравейте   Hug Hug Hug

Едвам смогнах да ви изчета, от миналата седмица се боря, ама едвам се добирам до компа, а през телефона ми е неприятно да чета във форума.

Намърдвам се  в темата да се запиша и да дам лек отчет за младежа.
Засега е добре в новото училище, харесвам му , малко му е труден този немски ама няма начин. Вчера го хванах, че не знае известен брой думи и съм му дала срок до две седмици да се напишат всички взети  в тетрадка речник и да се знае всичко , ако не взимам лаптопа.

Габи, много  несправедливо, от страна на госпожата, чак пък и двойка  ooooh!

# 440
  • Русе
  У дома всички сме окати. Късогледи от невръстни. Светослав е от първи клас с очила. През пубертета се поувелиават диоптрите. Светослав е с малко над два диоптъра късогледство. По принцип може без очила, но той си ги носи с желание от първи клас. Когато не се носят постоянно, мозъкът се настройва "да вижда " и има смъсъл да се кара без тях, ако не се налагат. Но пък за училище му трябват, а и когато е с колелото също е важно да е с тях.

Разказва ми, че по английски много говорят. Всяка тема в един от часовете я свързват с импровизирани диалози  - по двойки излизат и си измислят сами диалози. Учителката им води на 12 клас - авторски театър на английски  и явно прилага няхои от похватите и в клас.Освен това с американската учителка имат интересни задачи ,като всеки тегли някаква произволна дума и трябва да говори максимално нещо свързано с думата.Дори децата, които в началото са били много затруднени сега напредват бързо. Това, което ми харесва в тази гимназия е, че не само учат езика , но и се учат да говорят и да мислят на този език. Не знам догодина само как ще им се отрази 4 часа история седмично на английски.

# 441
  • Русе
Имам нецензурен коментар за госпожата по рисуване на Габи  #Cussing out И Алекс е същият. Да го убия ли че не може? Ей, някой съвсем се забравиха.... #Cussing out

Иначе започваме седмицата с 5 по ИТ. И му дали бележка да си сметнел бала за стипендия  newsm78 Нашето училище сигурно е първото дето ще дава стипендия за 5, 00  newsm78 Не схванах нещо май но ще разбера клюките довечера.

А компа му е забранен докато не видим качествено учене. Лятото беше се олял със стоенето и мислех че ще сложи очила но му се размина. Тази седмица ще ги заведа с брат му и на безплатните.

# 442
  • София
Я кажете откъде мога да намеря 20-30 използвани буркани на винт? Случайно някой да има 20-30 празни буркана на винт, от които много иска да се отърве? Сдобихме се с много круши и имаме баба-ентусиаст, която иска да прави компоти и сладко, но аз съм изхвърлила всички налични буркани. Търсят се буркани на винт-всякакви размери и количества.

# 443
  • Варна
Amber ,това е кефа в езиковите .Науките на инглиш/дойч и многото приказване ,а по-нататък и презентации. Радвам се ,че Светльо е ок там!  Hug

# 444
Браво на Алекс за ИТ.
Принципно стипендията за успех е  за високи образователни резултати.
А кое училище какви има за такива е относително понятие.
Дано да го огрее.
 Въобще нямам представа по никой предмет как му протичат часовете.
Нашият не е по споделянето.

Последна редакция: пн, 09 окт 2017, 16:54 от Чиби

# 445
  • София
Хора, чета ви, чета и си мисля, защо моето дете е все наопаки. Случихме на учителка в първи клас, която положи невероятни усилия да убеди децата, че само езиците и природните науки имат значение. Математиката за нея буквално беше идеален начин да водиш сам себе си за носа. И като добавим колко добре ги научи да се аргументират, вече и аз вярвам, че математиката може и да му трябва за кандидатстване и до там. После си остават езиците и храносмилателната система на глистите в цялата им прелест.

Та в този ред на мисли да перефразирам по-горно изказване - какво да правим като учителите ни по математика до 5 клас включително не се справиха. Защо не започваме математиката от нула. Или от малко преди това. На моето ще му е тамън. Ако изкара двойка на входно ще се радвам. Дано не го изхвърлят от училището. Прочел, че трябва израз да се разлага на множители и разложил събираемите на прости множители. И даже най-невинно попита, че кога ще ми се налага да разлагам на множители. Сигурно два дни съм се смяла като ненормална като си спомня какви ги е свършил.

Преди това така беше и с химията. Решил, че Менделеев бил единствения, който се е сетил да сложи елементите в табличка и така пригледно си ги подредил, че всички решили да ползват таблицата. Та като се посмя на собствената си глупост една седмица, след като го скъсаха на един изпит, сега вече знае какво пише в таблицата. Колко знае ще видим на вх. ниво, но поне не мисли, че алтернативата на мендалеевата таблица е списък с булетчета...

Та в този ред на мисли, предлагам да започват английски от В2, но математиката от А1. Може ли?

# 446
Валя, наистина  за някои няма  да зле да се върнат доста назад по математика., включително и за моят„
Чакаме резултати от няколко входни нива през тази седмица.

# 447
  • Русе
  За математиката точно поради причина, че не знам кой как се справя, учители, клас, дете на друга планета, различна от математиката, положих неимоверно много усилия и даже приложих натиск, което ми беше крайно неприятно, защото провокирах насилствен начин на мислене срещу негов такъв, но се постарах да не остане и кътче математика неосмислено и непреобърнато в  7 клас. НВО ми беше поводът, но причината ми беше да се мине етапа.Сега не се занимавам с математиката му. Каза, че му е лесно, че решава с лекота. Показа ми един два пъти и на този етап съм спокойна. Щот не се знае един ден какво ще му трябва освен тез езици. Най-вероятно никога няма да разлага на множители, но пък ако му се наложи ще го направи.
  Чиби между другото, на моя приятелка щерката, сега 12 клас в АГ, до 7 клас учеше във вашето училище и беше отчайваща по математика. Тъй бяха решили всички, че детето не може. Сега иска да продължава с математика и в  математиката и беше от любимите предмети.

# 448
  • София
Амбърче, и маминото се представи прилично на матурата. Ама научи математиката за два месеца и съответно, за да я забрави му отне значително по-малко време. На матурите като видеше отговорите и се ориентираше какво се иска от него. И тук би го направил, ако изобщо беше разбрал какво искат от него.
Няма никакъв проблем със задачите по физика и по химия или задачите с проценти.
Тази неделя залегна над корените и след като опрости корен от пет минус корен от три върху корен от пет плюс корен от три пак попита дали ще се ядосам на въпроса това къде се използва.

# 449
  • Русе
 А то моето не се представи толкоз прилично на матурите, на ръба се класирахме на второ класиране. Но при него има нещо характерно - много трудно влиза, ама като влезе и отлежи - не излиза. Освен това видях, че мисли - или каквото там прави, щот ми е трудно да нарека тоз неговия процес мислене, ама има понякога изненадващи резултати-та мисли по разлиен начин от нормалните хора. Но преди да започнем офанзивата - изобщо не мислеше, просто прескачаше. И това силно ме разтревожи. Мога да приема доста неща, но безразличието е нещо като болест, която може да се разширява и да достига колосални размери.Та войната ми беше срещу него.

Общи условия

Активация на акаунт