С хъс и страст започна 8 клас

• 69 446
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
Аз съм от майките, които полудяват при вида на оценка по-ниска от пет.
Пази си нервите, ще ти трябват.
Наскоро разглеждах старите си бележници. В седми клас съм имала четворка по алгебра за годината, което е повод за постоянни шеги на мой гръб вкъщи. Не че сега математиката е силната ми страна, ама когато някоя майка на ученик в начална степен потърси помощ за домашното - справям се. Smile

...но как например да му се "скарам" че има 3 /примерно/ на отделителната система на плоските червеи?  Laughing
Дори не знаех, че плоските червеи имат отделителна система. Joy Сериозно ли учат подобни неща? Не съм отваряла учебник от доста години. Страх ме е. Nerd

# 421
  • София
Аз съм от майките, които полудяват при вида на оценка по-ниска от пет. Имали сме и такива моменти, обаче не спирам с конското, докато оценката не бъде поправена.

Ха! Че аз тогава трябва да не съм спряла да се карам в последните 5-6 години! И повсичко личи, че караниците ще продължат и в следващите 5.  Joy Joy Joy

# 422
Велина, браво на девойката за ИТ и БЕЛ.
Дано да са добре нещата и по НЕ.
По МАт обикновено нашият е най- зле.
Мърморя при излагане по предмети, по които е силен. За другите и на. 4- ки съм доволна понякога.
Няма ли вече да спре този дъжд, ужас?

# 423
  • столицата
Добро утро! И в София продължава да вали. Close
За оценки аз не се карам, но показвам , 4е ми е много неприятно, когато не са положени нужните усилия при подготовката.
До 7 клас си изкара основно на спомени от 4асовете. Пишеше домашните в между4асията и беше пълен отли4ник без никакви проблеми.
За щастие сега е в у4илище, в което вси4ки  у4ат и се дърпат взаимно, та явно срамът да не се изложи надделявя над мързела. В пове4ето слу4аи Grinning
Макар този уикенд да го дава доста лежерно. Ще видим резултата от контролното по НЕ в понеделник. Mr. Green
Много си харесва класа и госпожата и аз я  работя по тази линия Sunglasses Laughing

# 424
galimar, дано така да продължи госпожицата.
Нашите още не са правили контролно по НЕ....
П. П. След като се помотва няколко часа, нашият накрая седна дя пише и да учи за утрре.

Последна редакция: нд, 08 окт 2017, 13:52 от Чиби

# 425
  • България, София
... По МАт обикновено нашият е най- зле.
Мърморя при излагане по предмети, по които е силен. За другите и на. 4- ки съм доволна понякога.
...

Чиби, то и на нея математиката й е по - трудна в сравнение с БЕЛ, но когато полага усилия, а и с добър преподавател, това си личи по оценките. А последните й оценки са резултат от неполагане на усилия и аз затова се дразня.
И аз разчитам на това, че си харесва класа и това ще я дърпа нагоре.
Класната в началото нещо не я одобряваше, особено след като първия ден ги затрупа с 134 нови думи, но тази седмица с няколко заместници си я оцени и заяви, че всъщност си я харесва.

# 426
  • Русе
  Аз в седми клас имах по-нисък успех от Светослав в седми. И аз с четворка по математика, ама по геометрия.
   За оценки не се впрягам самоцелно.Много относително нещо е това оценката.Реакцията ми е на отношението   му .  Има 4ки за които съм го поздравявала и съм викала за 5.50, ама за грешка, на която бих завъртяла двойка, нищо че е една. Тази година пък мисля да се стресна едва на тройка и двойка. Той очаква много високи оценки ва входните. Моят мониторинг показа, че се справя и учи с разбиране, което е важното. Училището е емблематично за града. Дано да не карат само на стара слава.Във всеки случай само там няма свобдни места след второ класиране и в началото на учебната година. Току що видях, че в едната паралелка на МГ има едно свободно място.

# 427
Добро утро и успешна седмица!
При моят по - ниските резултати по МАТ  не са от лош учител. Просто не му се отдава толкова, колкото езиците.

# 428
И аз в седми клас бях с по-нисък успех от Косьо. Но после нещата при мен тръгнаха нагоре, докато при него са надолу. Тази година не очаквам големи успехи. Не се ядосвам вече толкова на по-ниските оценки, колкото на това, че виждам, че не учи. Изобщо не се интересува от учебния процес и това ме побърква. Още не са направили всички входни нива, другите не са върнати. Само една петица по физика на входното засега е известна. Всички разказвателни предмети тази година на са английски, плюс това започнаха и френски и като гледам колко лошо си води записките в час, а после уж учи от тях...

# 429
  • София
Здравейте  Hug,
малко се позагубих и вчера наваксвах да ви чета.
Всички болни бързо да оздравяват Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed
За оценките... май тази година няма да се втелясвам, но засега пък и оплаквания нямам,че да разбера това мое решение дали ще е меродавно Mr. Green
Тихичко се похвалвам от моето голямо слънчице, което в неделя си взе дипломата за степен В2 по Английски език. Blush Blush Blush Heart Eyes Flutter
Много й се радвам как върви с езика и много се развълнувах на церемонията. Толкова много деца и между тях имаше и завършващи, които взеха С2 и Proficiency/тук не знам дали го изписвам правилно, но е последното ниво и над него няма какво повече да се взима що се касае до сертификати/.Надявам се и моята девойка да  успее да положи след 3-4 години тези сертификати. Тази година в края на учебния период ще се явява на FCE.
Gabiplus дано бързо оправите паркета и  нямаш повече проблеми с майстори и самото жилище въобще Hug
За учителите и начина на преподаване и аз мога много да говоря Sick #Crazy като вече си има девойката и "фаворит" в новото училище, но  как и по какъв начин да се въздейства на системата, за да няма такива  случаи просто нямам идея. Rolling Eyes
Betty L. може период да е и да мине бързо. Hug
Виви адмирации за детето. PeaceМоя мъж знае и френски между 5-те си езика и каза, че е толкова сложен, че според него  надали може  да се научи за нормалните 4-5г.,които децата имат отредени в езикова гимназия да го учат.
Лека седмица на всички и дано наборите ни зарадват с много хубави оценки от контролните и входящите, но най-вече да са здравички и усмихнати деца.

# 430
Enigmа,  браво на голямото, успехи.
Браво и на Косьо. Може и да се стресне нататък.
А за ученето и у нас е ужас. Днес стана , лепна се на телефона. Седна да закусва и да учи след като крещях няколко минути. За плашоих, че ще му дам един най- обикновен телефон и ще му взема неговия, ако продължава така.

Последна редакция: пн, 09 окт 2017, 12:10 от Чиби

# 431
  • Русе
Привет и от мен!
Съвсем Ви изтървах.

У нас ученето общо взето се свежда основно до писане на домашните по АЕ, които хич не са малко. Пише домашните и по другите предмети, но да учи уроци до сега не съм го виждала. Снощи как учи по Биология - на рекламите на "Фермата" на прибежки си чете урока. Ама то, защото бил елементарен.
Оценките от входните от 6-ци до 2-ка по Химия. Rage Една точка не му достигнала за тройка. Ама тя учителката казала, че няма да взема под внимание оценката от входното при оформяне на срочните оценки. Neutral Face В четвъртък съм на родителска среща. Има да се червя...
Обеща сега, че ще си научи урока по Химия и утре щял да вдигне ръка по желание да го изпита учителката. Обеща, ама легна с телефона на дивана. След малко яхвам метлата.

# 432
Вики, тъкмо за вас си милех.
Ще я оправи 2- ката!
Иначе, харесва ли им все още на него и малката в новите училища?

# 433
  • София
И аз заплашвам младежа, че ще взема смартфона и ще дам един обикновен телефон с копчета, за да присъства малко вкъщи, а не само в социалните мрежи, но явно не съм достатъчно убедителна. Всяка свободна минута той се занимава с телефона. Всъщност-непрекъснато. А иначе снощи ми беше хем тъжно, хем смешно. Госпожата по рисуване им е казала всеки да нарисува катастрофа. Почнал да рисува моят младеж, ама той наистина е тотална щета в рисуването, също като мен. Госпожата видяла рисунката и казала, че е нарисувал извънземни и му е писала двойка. Та снощи на вечеря наборът ми вика-ако тая рисунка я беше нарисувал Пикасо, щеше да е шедьовър, ама нали съм аз..... Wink

# 434
  • Русе
  За телефон и компютър няма много време. Не че не се лепва при всяка възожност. Но след училище остава малко на фитнеса, след което бърза да си напише домашните и да тича на тренировка. Вече има група, която да тренира и е доста възбуден.

Общи условия

Активация на акаунт