С хъс и страст започна 8 клас

• 69 455
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
  • София
И моят момък стартира с 5 по математика-входно ниво. Той е доста скаран с математиката по принцип и искрено не я долюбва, но все пак е трети по резултат в класа. Вчера са правили първото контролно по английски, приключил е последен, част от задачите са го затруднили и когато си е предавал листа е казал на госпожата, че много го е яд за всичко това. Тя го е успокоила, че са минали само две седмици, а той не е учил английски досега и най-важното е да се старае. Все пак го е яд и очаква ниска оценка.

# 406
Габи, браво на момъка за МАТ.
И на моят там му е най-слабото място.

# 407
Чиби, в СУПНЕ има ли паралелки с интензивно изучаване на немски и ако има-колко са?

# 408
  • София
Постът на Виви ми припомни как преди години една позната разказваше за сина си, който беше във френска паралелка в 18то училище. Първият срок стартирал с двойки - една, две, пет, седем, десет оценки по френски и все двойки. Някъде около декември месец учителката му връчила поредното контролно с двойка и му казала: М. днес ти не просто получаваш двойка, ти получаваш първата си заслужена и истинка двойка. Досега и двойките ти не бяха двойки, ами чисти нули. От теб очаквам да продължиш да напредваш и следващият път да получиш заслужена тройка Laughing  Успял да завърши първият срок със заслужена четворка!
Много се смях, но защото и майката го разказваше с чувство за хумор Simple Smile

# 409
Здравейте. Няколко дни не съм влизала и сега ми беше много приятно да ви прочета с кафето.

2АЕГ имат учебници от А1 и започват оттам... и на "добрите" по английски им се отелва вола от писане на транскрипции Wink що'т са мно'о дОбри, намерила им е цаката учителката, грам не скучаят Smiling Imp
Пенева, абсолютно същото и при сина ми>
Поздравления за всички отличници в групата.
За храненето - и аз съм на мнението на Кипра Маца. Точно това му казах онзи ден на моят синковец - да си чде всичко ( минимално джънк), но да намали порциите на половина. Той яде често и по много Smile

# 410
Чиби, в СУПНЕ има ли паралелки с интензивно изучаване на немски и ако има-колко са?
Има една с интензивно и две с разширено.
Нашият е с разширено , защото е там от първи клас.
Подробности ололо приема след 7- ми клас все още има на сайта.
Ходиха преди обяд с класната в Историческия музей.

Последна редакция: сб, 07 окт 2017, 12:51 от Чиби

# 411
Моята по английски от първия тест има петица, но не може да си разбере грешките, тъй като госпожата е изгубила теста, ама здраве да е, от първата диктовка има шестица, вчера са правили тест и все още не знае, но каза че е минало добре. По физическо положението въобще не е цветущо- в момента е болна и много се мъчи, запушен й е носа, гърлото я боли, а по физическо на 50 метра са й писали тройка, но тя каза че не се притеснява и щяла да си я поправи, по музика входното им било елементарно, по български има петица- във випуска никой нямал шестица на това входно. И по информационни четворка, но за човек, който никога не е учил е добре- те нямаше и как да учат, тъй като в седми клас смениха три учителки и никоя нищо не преподаваше, дори учебник нямаха и как да очаквам от нея да знае нещо, което никога не й е преподавано

# 412
Изабел, браво на девойката и бързо оздравяване!
Моят спи от около час. Разбута му се кефа, но нищо му няма. Втора смяна е става по- късно, а днес трябваше в 09.30 да е в музея.

# 413
  • Русе
Днес е само време за спане.  Излежавахме се до 9.30, ама скочи,  щот Калина щяла да направи поза делва с ръки на кръста и да го погледне лошо. От снощи е заръчала да е 9.30 у тях. А уж щеше да пише домашно по английски.

# 414
Ей, тези приятелки. Много ги слуша Светльо.
Ще почака домашното по АЕ.

# 415
  • София
Вивче, имаш ли някаква идея колко е отвратилено труден правописът на френски? Например вода е "о", а се пише eau. Почти нищо общо няма с това, което чуваш. Според мен 4 на диктовка по френски си е повече от 6! Ела да видиш самите французи, дърти магарета и магарици, никой не пише правилно, никой! Че е трудно, трудно е, ама пък хептен са зле.
Иво заслужава даже похвала за тази оценка.
Относно оценките - никога не съм им обръщала внимание, никога не съм правила проблем на децата за оценки. Дори не знам дали и 5 докара Павел като среден успех в седми клас.  Rolling Eyes На мен също никога не са ми правили проблем за оценки.
Скрит текст:
Сещам се за един случай, когато класната на малкия миналата година му беше свалила цяла единица по математика, при това поправяйки грешно правилно изписана задача. Отидох и ѝ казах, че няма да разпиша контролното, не защото ме интересува оценката - знанията и уменията на детето няма да вземе, все пак- а да си преосмисли критериите. Все паназнайвам малко математика и изписване за втори клас. И тя ми вика - ама аз няма да му променя оценката. Ама аз уж се опитах да ѝ обясня, че оценките за мен нямат никакво значение. Явно не ме е разбрала. Тази година пак по математика- Задача - Лили била решила 3 пъти повече задачи от Мими, колко били те? Детето писало 3 Х 6= 18, тя го оправила на 6 Х 3= 18  newsm78 Ами отказах се да се разправям, явно не може да се надскочи.

# 416
  • София
Ооооо, Иринка, аз съм доволна. Виж, даже публично го похвалих. Smiley Обаче него чак да го похваля лично.... за четворка.... едва ли. Я как хубаво не е доволен от резултата си - да не взема да го демобилизирам. Той, кажи-речи, денонощно пише думи - по 30 пъти всяка. Да не се отпуска. Simple Smile

Аз също не правя драми за оценки (в общия случай; може и да съм се озъбвала някой път, но наистина нямам спомен за конкретна случка). Важно ми е да виждам, че полага усилия и че се старае. Даже не съм сигурна дали винаги усилията му са ефективни - т.е., предвид безумния начин на изписване на уроците в учебниците, не съм сигурна какво и колко е разбрал и научил, въпреки старанието му. Но съм го оставила да се оправя сам.

Скрит текст:
За случката с дребоса...... Много е жалко, че не малка част от учителите не са учители по призвание, по душа и сърце. Жалко е и за тях - че не си обичат работата, че се чувстват недооценени, но е жалко и за децата, защото проектират разочарованията си върху тях. "Даскалите" от едно време са все по-малко и децата - особен отези, които тепърва трябва да минават през 12-годишната мелачка на българските училища - ще се срещат с все повече недоразумения, наричащи се учители. Тъжна работа....

# 417
  • България, София
Привет момичета Hug
Догоних ви след доста изоставане от моя страна.
Но последните 2 седмици се събра доста работа - пътувания, задачи ...
Ще се постарая да не изоставам толкова много.

Емонка, мама Мими, благодаря, че сте ме мислили Hug

Габи, съчувствия за битовите проблеми. Тези майстори са за бой Imp
Дано скоро тези неприятности отминат и вече да не се повтарят.

Поздравления за всички представили се добре на контролни и входни нива.

Всички болни бързо да оздравяват. Наборката беше сополива и със зачервено гърло в края на миналата седмица, но овладяхме ситуацията.

Иначе на входните по БЕЛ и по ИТ можем да се похвалим съответно с 5.60 и 5.75.
Но с математиката хич не е добре положението. Както Виви беше писала, като студент след изпит. Тръшна се, че всичко е забравила и по алгебра, и по геометрия има 4. По геометрия си мислеше, че се е представила по - добре, ама само си е мислила Angry Казах, че трябва да се стегне. Ако е нужна допълнителна помощ под формата на уроци, ще се постараяда й осигуря. За разлика от миналата година, тази година имат добра преподавателка по математика. 
По НЕ правиха контролно миналата седмица, но тъй като цяла седмица госпожата им я няма и са със заместници, резултати ще получим, след като се върне.
Но много съм й ядосана Imp Много ненаучени думи има, а остави телефона, след като направих забележка. При това днес беше на кино със съученички и до след 18.00 ч., нищо не беше пипвала Rage И вчера така, почивала си била Imp Да беше учила вчера, днешната почивка я разбирам, ама то с толкова почивка, дето си дава, не знам до къде ще я докара.

Хекси, Ваче, четох по - назад за дефицита на желязо и за витамин Б 12. Аз също съм на мнение, че това не трябва да се подценява. Желязодефицитната анемия може да има връзка с дефицит на Б 12, но нивата на витамина в кръвта се изследват заедно с нивата на фолатите. Като цяло важността на този витамин е доста подценена от лекарите  у нас. Има доста статии по въпроса, а и една книга , преведена на български с американски автори. Мога да споделя още една форма на Вит. 12, която е много лесно усвоима, защото е назална и също става дума за метилкобаламин. За който представлява интерес, става дума за това
А състоянието на храносмилателната система има голямо значение за усвояването на хранителните вещества от храната, дори от допълнително приеманите хранителни добавки. Наскоро прочетох една книга, в която открих много интересна информация.
То и при мен пролетта се установи ниско желязо на фона на нормален хемоглобин, но не съм потърсила още обяснение по въпроса. А трябва. Това, че няма време, не е никакво оправдание.

Иринка, напълно съм съгласна с това, което Виви е написала в скрития текст.  И аз не съм за оценките от входните нива по математика. Но в нашия случай си отразяват точно картинката и отношението на наборката към предмета. Когато знам, че детето се е готвило, положило е усилия и се е старало, оценката не е важна. Но ако са изпълнени тези условия, обикновено оценката е удовлетворяваща. Винаги, , когато е подценявала ситуацията и не е полагала усилия, оценката е показвала това. По тази причина за четворките реагирах остро. Защото тя лежеше на кълката, че всичко е забравила. Сякаш това може да я оправдае.

# 418
  • София
Имаш страхотно дете, Виви. В случая дори можеш да се пречупиш да го похвалиш.  Laughing Четири само по себе си нищо не значи. Той си знае как я е изкарал. Понякога е по-ценно от 6!
Скрит текст:
Павел винаги е имал страхотен късмет с учителки. Дребният в детската - също. Ужасно ми е мъчно, че попадна на такава, като знам колко е важна началната учителка.  Sad
Велинка, добре завърнала се при нас.  Hug
Във връзка с последното, което си написала. Определено бих се ядосала на пропуски по важен предмет, защото е фундаментално. Без да подценявам нито един предмет, разбира се, но как например да му се "скарам" че има 3 /примерно/ на отделителната система на плоските червеи?  Laughing Точно това, което пишеш и ти. Не оценката, а какво се крие зад нея. Затова писах горното и на Виви.  Peace

Последна редакция: сб, 07 окт 2017, 22:11 от *Ирина*

# 419
  • София
Аз съм от майките, които полудяват при вида на оценка по-ниска от пет. Имали сме и такива моменти, обаче не спирам с конското, докато оценката не бъде поправена. Тормозя детето, но просто ми идва отвътре.... Диагноза...

Общи условия

Активация на акаунт