С хъс и страст започна 8 клас

• 69 419
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • Русе
  Много охотно споделя преживяванията си с новия клас, с приятелите си,  в залата. Какво слуша, какво смешно нещо е видял. Общо взето почти всичко. Рядко нещо го ядосва или тревожи. Има си гадже вече втора година. Там нещата си ги държи в лично пространство и отговаря само на конкретни въпроси. Връзката им е виртуална, защото тя не е в Русе. Виждат се само на състезания, но си пишат постоянно. Мисля, че е малко несериозен по отношение на нея и не винаги е коректен, но държи на нея.
  Тревожа се за българския. Учителката им е известна в училището, като извънредно взискателна със специфични изисквания и нетолератна. Та го разпитвам за нея. Сутринта ми сподели, че имала изключителен, уникален речник и че доста неща изобщо не разбира, но да не съм се била тревожила, щял да се справи. Ама аз това съм го чувала и знам, че не работи. Та както миналата година бях подхванала математиката, тази година ще се наложи май да подхвана литературата.Преди малко ми се обади, че има 3 на входното по музика. Така че имам вече зелен сфетофар за да се намеся,щот и за музиката ми каза, че нямало как да има под 5, а условието ми беше да не се получава по каквото и да е под 4, а за английски под 5.

# 511
Да чукна на дърво, но за сега синът ми споделя всичко. По някога аз задавам въпроси, по някога той сам подхваща тема и започва да ми споделя разни неща. Аз гледам да не настъпвам много в личното му пространство, само колкото той сам иска да сподели. Разговорите ни са по всяко време, когато си е в къщи (аз обикновено също съм си в нас). За пубертетските изблици: много са малки и на рядко, но се случват. Показвам, че не удобрявам и може дори да се разсърдя, ако се е държал неуважително с мен или баща си. Той разбира, че е сгафил и не след дълго се извинява. (Научил се е покрай разговорите ни с баща му, че когато човек е сгрешил трябва да се извини!)

И аз вече мога да се похваля с една реална оценка написана в бележника от входното по биология - 6 Simple Smile Иначе по БЕЛ от входното има 4,56. Това за него е слаб резултат. В последствие разбрах, че в целия випуск нямало дете от входното по БЕЛ с отличен. При всички случаи обаче смятам (както и до сега, макар детето винаги да е било отличник), за оценки да не се карам. Стига да не е двойка (макар че в зависимост от обстоятелствата може и това да приема), всичко приемам, важното е да знам, че се е постарал по дадения предмет и че каквото е зависело от него той го е направил.

# 512
Браво на Йоан!
Амбър, 3- ка по музика, 4- ка  по ФВС, нямам думи!
Поклон пред нашите учители по тези предмети и ИИ, които ценят високо старанието на всеки ученик, а не гледат колко му се отдават.

# 513
  • Русе
И вкъщи всичко се споделя. Почти не питам - всичко сам си казва. Къде по пътя по време на прибирането от училище, къде, като се прибере, а понякога и след това току изтърси по някое време нещо, за което се е сетил. На вечеря почти не говорим с него, защото той сяда точно за 3 минути на масата, изяжда си и бързо си отива в стаята. Освен това вече втора седмица водя малката на карате, ходя и на танци и той издебва, когато ме няма и точно тогава решава, че трябва да яде, щото като се върне от училище не яде много и вечер дава зор.

Много ме дразнят пуберските му излияния. Според ситуацията понякога реагирам остро, понякога се правя, че не съм чула, а понякога, когато усещам, че ме провокира, демонстративно реагирам с безразличие(колкото и да не ми е безразлично). 

# 514
Нашият се прибра преди малко и с ирония казва:" Имам " много хубави оценки" на входните 4- ка по география и 3- ка по МАТ".
Казвам, на новия материал повече, а той, дано. Отговарям, че от него зависи.
Засега ня входните оценки от 3- ка до 6- ца, ужас..

# 515
  • София
И моя с 5 по МАТ и НЕ, и 3 по БЕЛ /входно/ , и питам аз кое му беше толкоЗ трудно, ами нище не помнел от миналата година. АМи как ще помни като не седна да преговори  ooooh!

Казвам, на новия материал повече

И аз така , казаха, размина му се само, че е било на материал дето не е преговорил, ЩОТО си го знаел  ooooh!, ама за нов материал ще си понесе последствията  Mr. Green

# 516
  • Русе
Майкоууу, каква драма имахме снощи с две 4-ки  ooooh! Сополи точи, бесня.... , наду ми ушите  ooooh! Изложил се на трансформиращ преразказа, 1 точка не му стигнала за 5. Изсипа 1 кг. обидни думи по себе си. И пак 1 т. не му стигнала за 5 по АЕ но там искаше да убие класната си ( тя е и по АЕ). Била излъгала за оценяването, не ги уважавала.... и т.н., и т.н.

И иска да се маха от това училище но ест. в желаното училище свободните места се пускат само за връзкари Sad

# 517
Кимблина, и аз като теб за новия материл съм заръчала да внимава, да учи  по- сериозно!
Горкият Алекс..

# 518
  • София
При нас рапорт даден - рапорт приет минава между другото. 4-ка по математика - емиии - добре, 5.50 на входно БЕЛ /само граматика/ - заради някакви запетайки няма да се тюхкаме, 6-ци по английски - засега доволно...

Тъжно го гледам от прозореца как по тъмно, при 5 градуса, едва дишащ от хрема, без да мрънка поема към училището. 

пп За стипендиите или мълчание, или различни информации  Mr. Green, въпреки официалното писмо  от РУО, предоставено тук от министър Дидева.

# 519
мама Меца, браво на младежа!
Трябва да се съобразят директорите навсякъде с тези нови положения за стипендиите мен ако питаш, но кой ли ми иска мнението...

# 520
  • гр. София
Мами, Добър ден  Simple Smile
Да взема и аз да драсна...
В сряда бях на родителска среща на ученичката. Класната я похвали - каза че много се старае и напредва в ИЕ. Срещата беше съвсем различна от тези, които се провеждаха в старото училище. Всички учители много конструктивно ни разказаха за изискванията си, за датите на предстоящите контролни, класни... Гимназията има е-дневник и там може всеки ден да се информираме за отсъствия, оценки, други мероприятия, забележки на учениците...
Ами.. newsm03. и аз да похваля осмокласничката - на входното по БЕЛ само тя единствена от класа има Отличен (5.50). От 25 точки е изкарала 23 точки. Има доста ученици с добри оценки, по-малко - с много добри и две ученички - със среден (3).
Предстоят им контролни - отново по БЕЛ, по МАТ, по ИЕ....
Напследък наборката имаше здравословни проблеми - температура, главоболие, само хремата липсваше.... Sick Давам витамини, джинджифил - хомеопатични хапчета, топъл чай - дано да се подобрява бързо  Praynig
Дано да е здрава!

# 521
Мама Мими, браво на госпожицата.
Успех на предстоящите контролни.
Дано да се е закрепила и да е здрава.

# 522
  • България, София
Привет момичета Hug
Да похваля наборката с 6 по физическо на 50 метра Blush

И по БЕЛ са със заместничка поне за месец.
Вече няма търпение по НЕ да им се върне класната след дме седмици отсъствие.

Нарочили ги за най - ужасния клас, защото в междучасието пред тяхната класна стая ставало стълпотворение и чистачката и по - малките ученици не можели да минават.
А то в цялата тълпа не са само те, а идвали ученици и от съседните паралелки, защото при тях било най - забавно.
Чак помощник - директорка миналата седмица ходила да им обяснява колко са ужасни.
И това, когато класната я няма. Не знам всъщност ако е там какво отношение ще покаже, но някак си не го одобрявам това от страна на ръководството и от страна на педагогическия персонал в училището.
Това основателна причина ли е да се определя един клас по този начин?

Това го пиша и във връзка със споделянето от страна на госпожицата. Споделя неща от училищния живот. Разбира се през нейната гледна точка. А във връзка със струпването в коридора пред класната стая й казах да се разпръсват и да ходят пред другите стаи, че да не става такава навалица.
Избухва от време на време. Понякога си мисля, че я съветвам, тя се тръшка, че съм била чела конско.
Реакцията ми е в зависимост от настроението. Понякога проявавам търпение, друг път я посдъвквам.
С баща й показваме уважение към позицията й, но ако смятаме, че греши, даваме й да разбере. По възможност с по - спокойна реакция. Има случаи да стигаме и до ултиматуми.
С двама родители зодия близнаци, детето все не знае на коя личност ще попадне Joy

# 523
Велина, браво на госпожицата!

# 524
  • България, София
Благодаря Чиби Simple Smile

Мама Мими, бързо оздравяване на госпожицата и браво за чудесните постижения.

Общи условия

Активация на акаунт