С хъс и страст започна 8 клас

• 69 427
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • Русе
  Вера му беше тежък ден. След тройката по музика, когато заплаших и не само заплаших, че ще следя порцеса на подготовка, щот веднага захапах Илиадата. бая сложно да търсиш епитети в таз цяла Илиада, които описват живота по времето на Илиадата.Имаше и друго фал с едни donation сайтове след като надълго и нашироко му обясних да не се вре там и да не подкрепя финансово никакви стриймъри - братя по неволя, на които не са им купили веднаа желания нов лаптоп или незнам си каква карта. Та за няколко дена беше стопил авоарите си в сметката си наполовина.
  Днес обаче побърза да набере точки и се похвали с шестица по английски и с това, че ще преговаря през междучасието по български, щот в другия клас натряскала вече няколко двойки. При нас българският се очертава като много сериозно предизвикателство. Както казах жената иска много и точно определени по неин критерии неща. Така че затягаме коланите и се готвим.

# 526
  • гр. София
Амбърче, БРАВО на Светьо за АЕ  smile3501
Все така да те радва и занапред!
Поздравления и за 6 по МАТ  Peace

Последна редакция: пт, 13 окт 2017, 15:26 от Mama Mimi

# 527
  • гр. София
Нашият по Математика ми говори за комбинаторика. Е, те такова нещо нямам спомен да сме учили Thinking
....
Виви, браво на Иво! Не е лесен език френския, но на мен ми беше любим и го учех с голямо желание. Обаче все ми се струва по-лесен от немския. От грухтенето на немците нищо не разбирам Grinning

Връщам малко лентата назад... newsm78

viki_1974, по МАТ и нашия клас е на комбинаторика. Още до корен квадратен не са стигнали...

Виви, БРАВО на Иво за постиженията по ФЕ  smile3501

Аз съм изучавала 11 години ФЕ и той ми е любим - труден е, няма спор, но сега пък ми е от полза, защото с ИЕ са от една и съща група и помагам на щерката - много думички звучат почти еднакво  Peace

В нашата гимназия една седмица ще имат музика, другата - ИИ и така... ще се редуват часовете по двата предмета.

# 528
Браво на Сетльо за АЕ!
Моят още няма оценка по НЕ.
Чакаме да му върнат входни по БЕЛ, история и химив, пу, пу.

# 529
  • България, София
Браво на Светльо за шестицата по АЕ Blush

# 530
  • Русе
 Хич не ме вълнува АЕто. Там му е лесно и хич не си дава никакъв зор. Сега разследвам какъв е случаят с конфронтацията по музика. Що не пише в час и съответно не се готви. И се стягам за българския. В техния клас днес писала 5 на другото момче от стария клас на Светослав. Значи можело. Ще се радвам на 4 по БЕЛ в този случай. На 5 ще съм въздоволна.

# 531
  • София
Яко се ядосах по история - имат само в петък, на 15 и 22 септември не се учеше, единия петък имали час, миналия беше болно детето и днес госпожата заявила, че срокът за входящи е изтекъл и на болните от миналата седмица ще пише двойки. Искам да отида да се разправям, детето не дава - било все тая, почти всички направили входящо имали двойки и тук-там някоя тройка. 😠

# 532
Яко се ядосах по история - имат само в петък, на 15 и 22 септември не се учеше, единия петък имали час, миналия беше болно детето и днес госпожата заявила, че срокът за входящи е изтекъл и на болните от миналата седмица ще пише двойки. Искам да отида да се разправям, детето не дава - било все тая, почти всички направили входящо имали двойки и тук-там някоя тройка. 😠
Да, срокът е три седмици от началото на учебната година и не, няма право да пише двойки на някой, който има официален документ за извинение на отсъствията. Оценките от входните се явяват текуща оценка, т.е. оказват влияние върху формирането на годишната оценка. Аз не бих оставила нещата така.

# 533
  • София
Ще говоря довечера с детето да отидем в понеделник и да говорим с госпожата. За съжаление,  моето не е особено борбено и се примирява.
Мерси  Дидева!

# 534
Йованка, искай обяснние.
Подкрепям Дидева.

# 535
  • София
Я да ви питам нещо.... Вашите наборчета какво точно споделят с вас за ежедневието си, емоциите, вълненията, трепетите, проблемите и изобщо всичко, което вълнува техния свят. Кога точно разговаряте с тях-по време на вечеря, вечер преди лягане, кога и как? Как реагирате на нервните и недоволни пуберски изблици, ако има такива?

Доста споделя, но нямам илюзии, че ми казва всичко.
Говорим си по различно време и по различен начин. През седмицата нямаме много време, но през уикендите, ваканциите, почивките.... водим истински разговори. Готов е да получава съвети, иска мнението ми по доста въпроси. Понякога даже се съобразява с тях. Simple Smile
Сега се налага повече да питам, ако искам нещо да разбера, но има моменти, в които се отприщва да ми говори, та чак се чудя как да се откопча.  Mr. Green
Понякога излизаме на вечеря само двамата - снощи, например. Това ми е любимо, а мисля - на него също.
Слава Богу - пубертетът му все още е лесен за изтърпяване. Има кризи и изблици, но като цяло - не се оплаквам. Да чукам на дърво...... Той си е добро момче. Може би защото имам изградена сравнително здрава връзка с него, ако имаме някакви противоречия - лесно ги решаваме с разговор или със спор дори, но такъв с аргументи. Иначе как реагирам на изблиците му ...... зависи моите хормони как са в този момент. Simple Smile Мога да го погледна в очите с отегчение, колкото да му стане ясно, че съм фиксирала кризата му, но не й отдавам значение. Мога да подходя с разбиране и да се опитам да го успокоя. Мога да му се развикам насреща, да види че и аз мога. Мога и да го иронизирам. Мога и да му кажа нещо от рода на "Дала съм си дума, че до 18-тата ти година ще гледам да не те пребия." Важното е, че и на него, и на мен бързо ни минава. Извиняваме се - и аз, и той. Понякога с думи, понякога само с прегръдка.

# 536
Нашият има 4- ка на входното по история. Една точка не му стигнала за 5- ца. Да не е спал.
Днес са правили контролно по НЕ.
Във вторник им започва АЕ по Твоят час!

# 537
  • Русе
Нашият днес се върна с 6-ца на контролно по АЕ - граматика + някакъв преразказ и с 4-ка по География. 0,5 точки  не му достигнали за 5-ца. Беше много горд с шестицата и се ядосваше за Географията, но както каза Чиби - да е внимавал повече.
Снощи на РС учителката по АЕ каза, че 4-5 деца се открояват и Момчил е едно от тях. По БЕЛ също е в призовата групичка, ама другите предмети - мъъкаа.

Забравил си телефона след последния час по АЕ(да видиш и да не повярваш). Звъни ми класната, казах и, че се прибира с две-три дечица от нашия квартал, да им се обади. Единия днес бил с колелото на училище, а другите двама - тръгнал с тях, но по някое време се разделили. Не можем да го открием. По едно време ми се обажда той. Усетил се някъде по пътя, когато решил да ми се похвали за 6-цата Grinning

По "Твоят час" ще имат клубове по програмиране и роботика. Бил се записал и на двата клуба.

# 538
Браво на Мони за АЕ!
Ей, завеяни тийнове..

# 539
 Добро утро.
Браво на всички деца. Да продължават с успехите. Възхищавам се на децата които учат чужди езици. Вики е с три в момента, но аз немския го имам за основен при нея.
 При мен си е ужас и това е. Говоря, разбирам, но ми е труден.
Чиби ,пишеш  да не зачезвам. Не става. То в къщи през седмицата се прибираме само да ядем и спим.
Вики още не са ги погнали с класните. Трябваше да правят другата седмица в сряда по латински, но са в отложили със седмица. Математика са на триъгълници. Не знам дори на български как се казват задачите. Видях , че търсят средна точка. Май  и подобни триъгълници има. Бегло погледнах.
Бяхме на ортодонт. Продължава със носенето на скобите само през ноща. Зъбите й са наредени като мъниста. Още малко има до края на лечението. Ще видим какво ще каже следващия път.
За говорене има време при нас. Понякога казва повече, понякога й е досадно. Като се прибера от работа ме чака. Пием тя малко или чак, аз кафе и говорим. Прибирам се към между 15 и 16 часът.
И да се оплача странични неща. Не са свързани с децата.
От понеделник ме боли един зъб. От нямаме на време и съответно кабинета е отворен в неподходящо за мен време се докарах до някакъв ужас. С ужасно болки съм и подута буза. Ходя като пребита. От четвъртък съм на обезболяващи и пеницилин. Реве ми се вече. В понеделник  имам час за хирург. От там на татък ще видя кога ще ми направят операция за отстраняване на корена. Искат да запазят зъбът, но за мен вече е мисия невъзможна.
За капак на всичко при влизане с колата в съседния град ме удариха на светофара.  Колата ми е потрошена отзад цялата. Въпреки, че е поддържана е по стара и сумата за ремонт е по голяма от стойността на колата. С две думи ако плати застраховката нещо ще е минимално. Аз съответно съм без кола. Добре, че сме на място с удобен градски транспорт в момента. Мъжът ми ни кара с Вики до гарата сутрин, а след обяд се спасяваме сами.
Това е. Отивам да правя закуска.
Лек ден.

Общи условия

Активация на акаунт