Чакаме с копнеж ОКТРОМВРИйският бебевалеж! - Тема 12

• 37 486
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
Честито, Unknown! Живи и здрави да сте и бързо да забравиш мъките покрай малката ти радост!

Ема, да, органи и всичко е точно, вчера ме гледаха маса време да видят камерите на сърцето пълнят ли се едновременно и т.н., така че само за тегло става дума, но леле, колко се наплаших. Ама ще мине страх и всичко.
Joony, ние сме така , изоставаме с 2 седмици, миналия петък (36гс) беше 2300, този се съмнявам да е минала 2500 и по всяка вероятност другата седмица ще се ражда, защото водите ми намаляват стремглаво.  С граница мин. 5,  бяха 6,4. АГ каза други ден ги мерим пак и ако са доближили минимума, ще раждам, ако не, чакаме още 1 седмица:( Успокоявам се, че все пак съм в 9-ти мес. Ти къде се следиш и къде ще раждаш?

# 586
Честито, Unknown! Най-после бебчо при мама. Да ви е много здрав малкият юнак и много да ви радва! Бързо възстановяване ти желая! : )

П.п - Момичета, толкова ви харесвам, ще се радвам и аз да попадна в следващата групичка, живот и здраве : )

# 587
Poppy,дам това е и аз даже това взех. Просто шишенце и това което слагаш отгоре, ако друг го ползва е препоръчително да си вземе. Иначе ксто си е твоя само тръбичката и клапата:)

# 588
amalinka, Аз къде ли не се следях, имам чувството че маса клиники обиколих. Ама от двете последни места, там, където бях на частно да ме гледат и от клиниката, която бях избрала да раждам - директно ми казаха да ходя в Майчин дом Grinning , защото нямало смисъл да се рискува. Което просто беше върха на всичко, ама като не щат да ми поемат "случая", там ще раждам.
Отидох си в МД пак като пич, говорихме, гледаха ме и така. Няма начин, ще изтърпя кофти храната и концлагерната атмосфера.
Аз съм 37-ма и ни мерят между 2000 и 2054. Било заради матката да му се не знае, ама както и да е. Води и другото си е наред, ама следят тонове и всичко, че ги притеснява да не стане нещо на финала. Предупредиха ме във всеки момент да имам готовност за спешно секцио, ако видят нещо в показателите.

# 589
И аз много ви харесвам темичката и сплотеността ви. Много бих се радвала да има обща есенна тема. Simple Smile

# 590
Не се притеснявай! Моята приятелка роди 1800 мома преди три месеца, а сега е жилава като за три. Беше само на терми легло, докато достигне 2200 и я изписаха. Всичко си й беше наред, развита нормално, просто финна Simple Smile

# 591
Unknown16 тъкмо щях да те пускам за издирване😁Браво майче! Жив и здрав да ти е големият мъж!Ужасно, ужасно, колко па да е било ужасно...дето се вика, поне още веднъж можеш да го направиш🤣След толкоз’ чакане и мъки, пожелавам всичко друго да върви ...по кърма💐🍼🍼🍼

# 592
Здравейте мами. Приемате ли нови попълнения в прекрасната си групичка. Аз си Ви следя от начало, но не съм писала, термина ми е ноември, но гледам,че и други има. Първо да честитя на всички които станаха майки, бъдете здрави и Вие и децата Ви. Гледам си говорите за малки бебета, и моето е такова, всеки път ми казват, че е дребна, но и аз не съм много едра като цяло. Качила съм много малко килограми, около 5-6.

# 593
  • София
amalinka, Аз къде ли не се следях, имам чувството че маса клиники обиколих. Ама от двете последни места, там, където бях на частно да ме гледат и от клиниката, която бях избрала да раждам - директно ми казаха да ходя в Майчин дом Grinning , защото нямало смисъл да се рискува. Което просто беше върха на всичко, ама като не щат да ми поемат "случая", там ще раждам.
Отидох си в МД пак като пич, говорихме, гледаха ме и така. Няма начин, ще изтърпя кофти храната и концлагерната атмосфера.
Аз съм 37-ма и ни мерят между 2000 и 2054. Било заради матката да му се не знае, ама както и да е. Води и другото си е наред, ама следят тонове и всичко, че ги притеснява да не стане нещо на финала. Предупредиха ме във всеки момент да имам готовност за спешно секцио, ако видят нещо в показателите.

Аз съм в Майчин дом.
Всичко е гадно от базата, храната и акушерките, но екипите в родилна зала са перфектни. Не се притеснявай от към специалисти.

# 594
Joony,квото и да си говорим, по-добре на сигурно в МД. Неонатологията им е супер, дано не се налага! Принципно можеш да направиш една консултация с Маркови или Фемина за твое спокойствие, те са най-най в областта с ехографите. Въпреки че ако така илининаче си решила МД няма закакво, ама поне да ти кажат че всичко е нсред да си спокойна да не се измъчваш.

# 595
Благодаря, Ема, ще ги погледна и тях. Относно МД, не че съм толкова против, просто малко тъпо ми стана как веднага ме прехвърлиха там от ДВЕ места, един вид - ти ни имаш доверие, ама ние не сме компетентни, така ми прозвуча. Или не им се занимава просто и прехвърлят тежките топки натам.

Ели, мерси за информацията, успокоение си е.

Pink Bear, добре дошла и скромно ти завиждам за кг-те, ахахах! Не се тревожи, ако видят, че много изостава, ще ти сигнализират лекарите, не се филмирай покрай чужди истории. При мен е просто свръх късмет :Д

# 596
  • София
Майчетата, които са си вкъщи вече с бебетата може ли да споделите на каква температура спите с бебоците и с какво ги завивате ? Защото имам само 2 одеалца, но се чудя дали не ми трябва и олекотена завивка Rolling Eyes

# 597
И аз да си се похваля. Роди се синът ни. Влязох в болницата уж по мое желание само да ме наблюдават. Влязох в 10ч. В 13ч когато доктора ме извика да види за разкритие водите изтекоха на магарето. Сложиха ме на тонове. Вкараха ме за секцио и в 14:45 се роди Богомил. Тежи 3350 и е 53см. Аз се чувствам добре. Утре ще е вече при мен. Wink
Unknown, честито и на теб!!!

# 598
Йееи супер новина! Честито! Жив и здрав да е!

Завивам бебо с олекотена завивка.

# 599
Unknown честит момък 💐
Peacock честит момък и на теб 💐
Да са ви живи и здрави, а на вас бързо възстановяване!
Момичета, ще ви споделя неща, които съм си записала и сметнала за полезни, относно кърменето от едно училище. Все още немога да говоря от опит и знам, че на теория е едно, а на практика друго, но ще се радвам, ако бъде полезно на някой 🙂

3-4 ден - от коластра към кърма ( гърдите стават твърди, правят се студени компреси, след 24-48ч омекват).

Първите дни да се кърми от двете гърди, а след втвърдяването от едната.

Лактационни кризи (по-бавно образуване на кърма) настъпват, около:
20, 40 и 70 ден от раждането.
Хубаво е 3-4 дни преди това да започнем да пием чай (сминдух на прах 1ч.л. в кисело мляко или в 600 мл вряща вода 3-4ч.л., като се пие по 1чаша сутрин, обед и вечер).

Извинявам се за дългия пост, дано на някой му е полезно инфото 😘

Последна редакция: ср, 04 окт 2017, 21:08 от _Neytiri_

Общи условия

Активация на акаунт