Чакаме с копнеж ОКТРОМВРИйският бебевалеж! - Тема 12

• 37 458
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
  • Бурса
И аз съм към чакащите с термин 18ти. Оказва се че не сме толкова малко чакащи мами. Аз още не напирам да излиза беба, че майка ще пристигне другата седмица(нали сме в Турция). А после ММ  няма да го има за два дни та съм се настроила да си раждам около термин, пък дали бебка ще е на същото мнение незнам 😁

За кърменето по спомен и през 15 мин съм я слагала дъщеря ми още като бяхме в болницата. Точно веднъж и бях дала да пие там АМ и толкова и беше. За цеденето и аз не можех да цедя иначе а мляко имаше. И съвета който ми беше много полезен: поне първия месец кърмете от двете гърди на хранене-първо едната за 10 мин, после слагате пръстче да отделите бебчо, на другата 10 мин и накрая връщате на първата докато само се отдели бебчето. На следващото хранене започвате от другата гърда. Съвета ми е даден от един италиански педиатър, тъй като там родих. При мен проработи и на който съм го споделила го е прилагал. Другото което ми каза различно от педиатрите в България е за къпането- най добре според него през ден, а не всекидневно.

Последна редакция: чт, 05 окт 2017, 10:25 от telly

# 631
Преди се стрясках от килата ,но сега съм -11 и осъзнавам колко е било безсмислено мрънкането ми че бях станала +20 . Корема ми се сви ,все едно съм преяла ,а не все едно преди 11 дни съм родила Simple Smile глезените ми вече не са отекли ,бузите ги няма ...

Симонка и при мен положението е сходно. Аз съм 8 дни след операцията. А още не сме тръгнали по разходки, там като понавъртим километри ще влезем във форма. Simple Smile

# 632
Момичета,не съм ви чела.Честито на родилите мами. Hug Аз откакто съм вкъщи с бебо почти не намирам време за себе си.Искам да ви питам вашите бебета по колко пъти на ден се хранят и по колко изяждат.Моят гладник е на 18 дни и постоянно е гладен.Правя му по 90мл. АМ и след има няма два часа пак е гладен.Вечер през два часа го храним а казаха че стомахчето вечер трябвало да почива.И водичката след ядене до каква температура я затопляте.Аз му давам 2—3 глътки колкото да си преплакне устичката.Другата седмица сме при педито за прърви преглед след раждането и честно казано имам толкова въпроси в главата.Години наред чаках това дете,а сега чувствям че не се справям с грижите и не правя правилно нещата.Оплаках се.

# 633
Ооо Лизи,нямам търпение да изляза вече ! Беба я изкарахме на слънце за 10 Мин и така и хареса ,че много ми се иска да може вече да подремва навън . А играта започна да ми се разказва . След 6 започват коликите и кога спи милото ,кога плаче.... добре ,че денем си поспива за разлика от мен разбира се 😂😂

# 634
Стефи ,ние ядем на 3-3,5 часа и давам често водичка ,като поне 2 пъти на ден си пийва доста от нея. Нощем не ми се будеше ,но от коликите започна да нервничи и да не иска да спи. По принцип пропускаше хранене нощем

# 635
  • София
Аз с баткото процедирах така особено ако има много сняг и не е за излизане. В зимния кол облечен завит и имаме Южна тераса там си спеше като пън.
От моя опит на 3 часа хранех аз. Държа на режима иначе не знам кога ще иска и не мога да ида да свърша нищо.

# 636
Аз да кажа, днеска бях на преглед и бебето е 2.300 в 34+5 го мерят, баш.си отг на седмицата. Ама мъник е, батко му беше къде къде по-едър... иначе ми каза че е съгласна да пробвам нормално,.но като цяло каза застанал е с лице към корема и гръб към гърба ми и ми каза че ако е така раждането ще е много трудно и няма смисъл,впредвид че имам.вече и едно секцио. Иначе на тоновете спеше през цялото време почти, скъсаха се да го бутат ама той сутрин си кърти:) Каза.ми живот и здрав ако не е тръгнал дотогава,.между 30-ти и 1-ви ще.го извадят. Иначе Midnightstar,и аз от малкия лепнах, носа ми е запушн,гърлото  ме дразни. Даже сега пак ми го върнаха от детската че го боли корема. Пийкокк,.честитоо:)Да сте здрави и щастливи:)

# 637
Години наред чаках това дете,а сега чувствям че не се справям с грижите и не правя правилно нещата.Оплаках се.

Малко или много всички "първескини" се чувстваме така
май. Бебчо днес е по-жълт, явно пак му се качил билирубина. Заради жълтеницата е един заспал и отпуснат, направо сърцето ми се къса. Днес ще се цедя и ще храня със шише, защото бебо няма достатъчно енергия, за да суче. Дано да му дойде силата до довечера, че иначе ще тичаме по лекари.

Общо взето това ми е поредната паник атака:

Първо си мислех, че нямам достатъчно кърма, (преди бебо да засуче като хората). Братовчедка ми, като чу какви количества изцеждах тогава, ми се накара - "Как да нямаш достатъчно? Ти си тръгнала към хиперлактация с това цедене".

После, снощи съм заспала с бебчо на гърдите и се разбудих, когато главичката му се изсули на възглавницата. Направо си изкарах акъла. То затова бебетата трябва да спят в креватчетата си.

Още няколко такива дни и ще трябва да търся помощ от психиатър Sad

# 638
Момичета, аз също още чакам. Имам дата за секцио за след 2 седмици. Междувременно се разболях ( а аз боледувам много рядко) и съм на антибиотик. Много ме е яд, не съм пила антибиотик от години, а сега на финала се изложих. Sad

# 639
maldini, надявам се малкият прекрасник скоро да възстанови силите си. Нормално е да се чувстваш зле, когато и той боледува, той ти е душичката, няма как. Потърси помощ и не се колебай, много се радвам, че си толкова здравомислеща и умееш да подхождаш към проблемите, вместо да ги избягваш.
Бързо оздравяване на малчо!!!

# 640
Първите боледувания на бебчо са винаги страшни. Наред с хормоните подскачаме за всяко нещо. За едни сополи сме готови да прегреем телефона на педиатрите Simple Smile ще минете и през това и после ще сте по-спокойни.

# 641
  • София
Ние сме на антибиотик и двамата за съжаление и не може да пробваме кърмене все още. Ще търся помпа да купувам, че аз си имам коластра от 6-7м, но ще се наложи да я хвърлям в началото.

# 642
Ема, кога ти е терминът? Аз бях останала с впечатлението, че си няколко дни след мен, а аз от днес съм в 36г.с.

Стискам палци за бързо оздравяване и на мамите и на бебоците. Няма по-кофти нещо от това да си болен, особено пък в такъв момент 😕

# 643
И аз се нареждам до все още очакващите. Няма предпоставки към момента раждането да не е естествено. Ще раждам в Тина Киркова и тайно се надявам да не дочакам термина - 21.10. Миналият петък госпожицата беше вече 3400 гр. 🙄 Чета ви редовно и много се радвам, че имаше къде да си "сверявам часовника". А и се надявам да си спретнем подобна група и след като всички бебета се появят 🤗

# 644
Стефи, при мен е същото - през 2-3 часа е гладен, няма ден, няма нощ. Не пропуска.
Към момента яде по 60 мл на хранене, давам му водичка от шише м/у храненията, пийва си хубаво.
Цедя се и каквото изкарам също го изпапква.
Очичките му гурелясват обилно и се чудя да чакам ли до прегледа в понеделник или да отивам на лекар. Кожичката също е взела да му се бели, ще минаваме на медицинска козметика, само че ще изчакам до прегледа, за да ми кажат каква и кои продукти точно да взема.
Отделно при мен явно има някакъв проблем с конците и шевовете, от днес съм със страшни болки и май ще ме шият пак Sad .

Общи условия

Активация на акаунт