Чакаме с копнеж ОКТРОМВРИйският бебевалеж! - Тема 12

• 37 483
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
  • София
И аз съм още от чакащите с термин след 10 дена, благородно ви завиждам на всички гушкащи бебета вече. Аз съм +13 кг в момента, за моя ръст 155 см ми се струват много Sad

# 616
Много нещо сте изписали... докато ви прочета...ю
Първо честито за новите бебчета, да са живи и здрави.
Ако направите нова тема-включете и мен.

По темата с малките бебчета: и моя бебешок вървеше с 2 седмици назад, роди се 20 дена преди термина :2 520 гр. Изписаха ни 2 370 гр. Първата седмица като се прибрахме си върна килограмите от раждането. Днес още една седмица по-късно е вече 2 900 гр.. За седмица е качил 380 гр. Така че мили майчета, не се шашкайте от кг,които ви казват. И аз се бях паникьосала, но сега го виждам колко е лаком и как сладко яде и вече бузки има въпреки че на пръв поглед е слабичък.
Относно цедетвно:първите 5 дена даже и коластра нямах много. Сега го кърмя, цедя се и с ръчна помпа. И аз съм със силиконови зърна- яде по 1 час горе долу защото се изморява, но пак остава малко за цедене. Просто трябва да правите опити в началпто и не трябва да се отказвате. А ако след 7-10 дена не стане- АМ. Колко бебета са отгледани така.

Гледам че сте писали и за настинки. Аз имам чувството че се разболявам. Много ме боли едната сливица. Сега пих един колдрекс и смятам тази вечер да сме на АМ защото не знам дали няма да му навреди, ако го кърмя. Дайте съвет какво да правя. Страх ме е да не се разболея и да не го заразя. Все пак е само на 20 дена (утре ги прави и на 05.10 ми беше термина Grinning ).

Първото ми бебе не се разболя нито веднъж, защото не спирах да го кърмя. А не е като да не съм била болна на легло. Не ти препоръчвам да спираш кърменето, слагай си маска, той си взима имунитет от теб. В колдрекса има парацетамол, дава се и на бебета, нищо няма да му стане.

# 617
И аз не съм родила още, датата ми е на 20. За сега съм + 7 кг, но си имам 4 кг резерв от предишната бременност, които не можах да изгоря.

# 618
Пийкок, честито бебче ! Hug
Аз за нощта завивам малкия с олекотена завивка, в стаята сме със стенен конвектор и поддържаме 23-24°.
Одеала взех 2 на Дилиос, полиестер са, ама толкова мек и прекрасен полиестер, че направо вчера поръчах още 2 (че са и намалени в момента за по 10 лв.). От вътрешната страна са като буланка, ама мекичка, мекичка, страхотни са.
С тях го завивам през деня като спинка. Simple Smile

# 619
  • Варна
И аз, и аз не съм родила още

# 620
При мен секцио се наложи, защото не им харесаха тоновете.
Но не съжалявам.
Майка ми утре ще е тук, когато донесат бебо. Аз не се надявам даже да имам кърма..
3/4 от багажа му е излишен. Не искат нито козметика, нито дрехи, нищо!! Само памперси и мокри кърпи.

# 621
  • София
Ние сме с 2-ка на Памперс, добре са ни.
90% обаче от дрехите са му големи, хем не е малко бебе (3500), хем са 0+ м...
Гърдите ми тежат като камъни, усещам ги пълни, а кърма няма, сигурно съм със запушени канали...
Цедя по 10-20 мл, а наистина усещам гърдите си доста тежки и пълни, също много болезнени. Рагади също имам...със силиконови зърна бебчо успява да цоцне по малко, колкото да не е без хич, но като цяло сме на АМ, за съжаление.
Днес за последно правя компреси и опити за цедене и утре отивам на лекар. Sad
А така ми се искаше да си го кърмя. Знам, че не е драма и не е на всяка цена, но имах огромно желание и съм разочарована от себе си.
Нищо де, аз да мрънна, та белким ми слезе кърмата Grinning

Момичета, не съм ви чела, но сега влизам и искам да честитя на всички вече станали мами, а на още чакащите, всичко да мине възможно най-леко. Жани, нали и на теб не съм честитила? Малко не съм в час откакто се прибрахме с бебо. Да ти е живо и здраво бебенцето, това е най-важното- да са не живи и здрави.
Аз имам същия проблем с кърменето и изпадам в отчаяние. В болницата ни бяха казали, че до 3-4 ден нямало смисъл, защото след секцио нямало кърма в началото. На 4 ден сутринта гърдите ми се подуха, станаха камък. Една акушерка като взе да ме стиска и мачка, запушени ми били каналите. Е, освен, че стана непоносимо болезнено, каналите не се отпушиха. В къщи като се прибрахме го слагам на гърда, той си цока, но без да вади нищо. Ползва си ме за биберон. И после ще си изяде ръцете от глад. Аз като стискам или помпам, излизат по две капки. Отчаяна съм направо. Сигурно и аз утре ще звъня на консултант по кърмене ли, и аз не знам къде.
А толкова ми е мило като се настани и си захапе. И на мен много ми се иска да успеем!
Мрън, мрън, мрън...
Simple Smile Heart Eyes Heart

# 622
Ние сме с 2-ка на Памперс, добре са ни.
90% обаче от дрехите са му големи, хем не е малко бебе (3500), хем са 0+ м...
Гърдите ми тежат като камъни, усещам ги пълни, а кърма няма, сигурно съм със запушени канали...
Цедя по 10-20 мл, а наистина усещам гърдите си доста тежки и пълни, също много болезнени. Рагади също имам...със силиконови зърна бебчо успява да цоцне по малко, колкото да не е без хич, но като цяло сме на АМ, за съжаление.
Днес за последно правя компреси и опити за цедене и утре отивам на лекар. Sad
А така ми се искаше да си го кърмя. Знам, че не е драма и не е на всяка цена, но имах огромно желание и съм разочарована от себе си.
Нищо де, аз да мрънна, та белким ми слезе кърмата Grinning

Момичета, не съм ви чела, но сега влизам и искам да честитя на всички вече станали мами, а на още чакащите, всичко да мине възможно най-леко. Жани, нали и на теб не съм честитила? Малко не съм в час откакто се прибрахме с бебо. Да ти е живо и здраво бебенцето, това е най-важното- да са не живи и здрави.
Аз имам същия проблем с кърменето и изпадам в отчаяние. В болницата ни бяха казали, че до 3-4 ден нямало смисъл, защото след секцио нямало кърма в началото. На 4 ден сутринта гърдите ми се подуха, станаха камък. Една акушерка като взе да ме стиска и мачка, запушени ми били каналите. Е, освен, че стана непоносимо болезнено, каналите не се отпушиха. В къщи като се прибрахме го слагам на гърда, той си цока, но без да вади нищо. Ползва си ме за биберон. И после ще си изяде ръцете от глад. Аз като стискам или помпам, излизат по две капки. Отчаяна съм направо. Сигурно и аз утре ще звъня на консултант по кърмене ли, и аз не знам къде.
А толкова ми е мило като се настани и си захапе. И на мен много ми се иска да успеем!
Мрън, мрън, мрън...
Simple Smile Heart Eyes Heart

Звънкай, въобще не го мисли. Аз бях на ръба на психическа криза + стенеща от болки. Няма по-добре изхарчени пари от тези за консултантката. Даде ми съвети като цяло за гледането на бебо, не само за кърменето. Толкова ми е по-спокойно сега!
Ако живееш в София, направо ми пиши на лични да ти пратя номера на консултантката, която дойде в нас.

# 623
Тези с проблемите с кърменето слагайте възможно най-често бебето на гърдата. Преди това се нагорещете в банята ,наяжте се ,пийте горещ чай . И да не яде бебето - цедете се . И аз съм с 2 ръце за консултантите .
Аз лично така си помагам . Пожелавам ви успех мамитаааааа 💋👼🏻💋

Последна редакция: чт, 05 окт 2017, 07:41 от Симона Папазова

# 624
И аз още не съм родила.Термина ми в за 13.10. но вече няколко дена имам болки и контракции.Не са много болезнени и дълги затова още си стоя у нас и чакам.Иначе вчера ходих на преглед и казаха че бебка е още горе и не възнамерява да слиза по надолу. Надяват се да стане изведнъж защото ми е трето раждане.Но второто беше преди 12 год. така ще това си е май като първо.Но надявам се всичко да мине като по вода и да си родя лесно и бързо.На всички които още не са родили като мен пожелавам успех.

# 625
Аз съм +9кг. за сега, всички твърдят ,че е чудесно, а на мен ми малеят Joy, ама аз съм малко гузна, че малката изостава... та за това може би. Утре отново ще мерим води и тонове и ще видим кога, как, какво, иначе термина ми е 23-ти. Simple Smile

# 626
  • София
И аз чакам 6 дни до термин имам . Днес съм на преглед. Нямам контракции нищо. На това отгоре малкия ми лепна вирус адски ме боли гърло носа ми теме ужасно на края се оцацаме:)Simple Smile

# 627
Преди се стрясках от килата ,но сега съм -11 и осъзнавам колко е било безсмислено мрънкането ми че бях станала +20 . Корема ми се сви ,все едно съм преяла ,а не все едно преди 11 дни съм родила Simple Smile глезените ми вече не са отекли ,бузите ги няма ...

# 628
Аз също съм от чакащите, термина ми е на 25-ти 😏 Последните дни имам малко по-силни контракции, но не е кой знае какво. Другата седмица съм на преглед.
Аз до момента съм качила 12-13кг.

От 3 дни се опитвам да финализирам гладенето на бебешките дрешки. Голяма мъка, голямо нещо с това гладене, хич не го обичам. Уж няма кой знае колко неща, но днес мисля да приключвам с тая тема 😁

# 629
  • София
Аз съм + 22 кг Вие сте си манекенки.
Аз не се подувм лицето ми е същото кракат един огромен корем смъкнат ужас не се понасям вече.

Общи условия

Активация на акаунт