Чакаме с копнеж ОКТРОМВРИйският бебевалеж! - Тема 12

• 37 484
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
Алекс, между 22 и 24 препоръчват педиатрите за въздуха в стаята, бебчето + една завивка на това, с което вие спите, но общо взето трябва да го следиш.
Някои мами са твърдо против олекотените завивки, но това е до лична преценка. Мен педиатърката ми даде зелена светлина с препоръка просто бебето да е в стаята при мен, за да го следя да не се завие през глава, което е риск с всички одеялца. Разгледай и опциите са чувалчета за спане. Какви са ти одеялата? Вълна, памук, полар, акрил? Има значение, топлят различно, ама лично за мен зимата без юрганче или олекотено няма как. Все пак - всеки си преценява, не се води по останалите.

Neytiri, благодаря ти!!!

# 601
Peacock, честитоо! Да ви е жив и здрав и много да ви радва бебчо! Бързо възстановяване!
Ах, колко хубавоо, не останахте октомврийките! 😍

# 602
Joony спрях да се тревожа вече, на всяка консултация ми го казват това за дребеното бебе, ама каквато майката такава и дъщерята,хахах,  важно е да е жива и здрава, ще порасне.

Peacok честито момченце! Бързо възстановяване.

По повод на одеалата, аз съм взела и олекотено и памучно одеало, но също така съм се запасила и с едно спално чувалче, като се роди вече ще преценя точно кога и какво да използвам.

# 603
Консултантката по кърменето препоръча да го завиваме с одеало, защото все пак спи в два ката дрехи. Олекотената завивка да си я оставим за през зимата.

# 604
Peacock, браво на теб! Честита рожба, живи и здрави да сте цялото семейство!

# 605
Много нещо сте изписали... докато ви прочета...ю
Първо честито за новите бебчета, да са живи и здрави.
Ако направите нова тема-включете и мен.

По темата с малките бебчета: и моя бебешок вървеше с 2 седмици назад, роди се 20 дена преди термина :2 520 гр. Изписаха ни 2 370 гр. Първата седмица като се прибрахме си върна килограмите от раждането. Днес още една седмица по-късно е вече 2 900 гр.. За седмица е качил 380 гр. Така че мили майчета, не се шашкайте от кг,които ви казват. И аз се бях паникьосала, но сега го виждам колко е лаком и как сладко яде и вече бузки има въпреки че на пръв поглед е слабичък.
Относно цедетвно:първите 5 дена даже и коластра нямах много. Сега го кърмя, цедя се и с ръчна помпа. И аз съм със силиконови зърна- яде по 1 час горе долу защото се изморява, но пак остава малко за цедене. Просто трябва да правите опити в началпто и не трябва да се отказвате. А ако след 7-10 дена не стане- АМ. Колко бебета са отгледани така.

Гледам че сте писали и за настинки. Аз имам чувството че се разболявам. Много ме боли едната сливица. Сега пих един колдрекс и смятам тази вечер да сме на АМ защото не знам дали няма да му навреди, ако го кърмя. Дайте съвет какво да правя. Страх ме е да не се разболея и да не го заразя. Все пак е само на 20 дена (утре ги прави и на 05.10 ми беше термина Grinning ).

# 606
Ейййй момичета, честито за бебчетата! Живи и здрави да сте! Малко останахме и някой спомена идеята, че ще е готино да си имаме тема и за след това. Така свикнах с всички, че не искам да се губим по други форуми и теми 💐

# 607
Благодаря ви!! Дано всички родите така бързо като мен Wink

Няма ли да сме заедно в Родени след това??

# 608
PeacockLove, честито и от мен! Да сте живи и здрави и двамата с бебо и много щастливи мигове и емоции желая!

# 609
PeacockLove честито бебче! Живи и здрави!

Аз незнам вече кои останахме да чакаме Simple Smile

# 610
И аз да си се похваля. Роди се синът ни. Влязох в болницата уж по мое желание само да ме наблюдават. Влязох в 10ч. В 13ч когато доктора ме извика да види за разкритие водите изтекоха на магарето. Сложиха ме на тонове. Вкараха ме за секцио и в 14:45 се роди Богомил. Тежи 3350 и е 53см. Аз се чувствам добре. Утре ще е вече при мен. Wink
Unknown, честито и на теб!!!

Честито PeacockLove! Да ви носи много радост малкият Богомил.

При теб защо се наложи секцио? 

Имай предвид, че коластрата сигурно ще ти текне малко по-късно. Въпреки това слагай бебо на гърда, за да стимулира потичането.

Първите дни ще ти е трудно да го вдигаш, заради движенията с коремните мускули - ако бащата на бебо не е при теб, карай акушерките да ти го подават в ръце.

Контракциите на матката при свиването си болят (искай си болкоуспокояващо, няма нищо срамно! ). На мен парацетамола ми се отрази най-добре.

Като цяло за психиката на жената след раждането най-важно е бебчо да е около нея. Били сте заедно 9 месеца, настоявай ако може цял ден и цяла нощ да оставят малкия при теб. Раздялата е най-бързия път към следродилната депресия.

# 611
Честито на Пийкок и на Анкоу. Да растат здрави и силни юнаците! Аз днес бях на тонове и ми взеха кръв и урина, утре ще излязат резултатите, дано всичко е наред. Нашата бебка си е активна, мислех, че в 9-ти месец бебето намалява движенията си, но при моята е почти същото както преди. Искам да раждам другата седмица, почти не останахме октомврийки. Май само аз, Джони и Тони не сме родили още или се лъжа? Много ви се радвам майчета, вече сте пълноценни родители с много отговорности, сигурно щастието е огромно!

# 612
Честито PeackokLove!Жив и здрав да е младежа!

Amalinka аз съм от чакащите ooooh! НЕ'ам нерви вече....искам да излиза и да съм пак аз #Cussing out

# 613
Благодаря ви!! Дано всички родите така бързо като мен Wink

Няма ли да сме заедно в Родени след това??

Според мен като изпишем тази тема, просто някой прави нова в Родени, пуска линка и всички се прехвърляме там да пишем. Както си го правихме с новите теми досега (въпреки че веднъж бяхте изписали 13 страници докато се усетя, че има нова).

# 614
Понеже отдавна не сме я обсъждали тази тема. Вече съм само +8 на килограмите преди раждането. Имам корем на леко преяла и латино задник. Не ме бийте много.

Общи условия

Активация на акаунт