Великобритания - Тема 71 Есенно - Предколедна

• 58 189
  • 733
  •   1
Отговори
# 255
Кокона, няма кой да те мисли за куку. Тук при нас даже в събота пуснаха статия къде има кестени-всички събират дружно. (и ние не останахме по-назад) Някои против паяци, други за училищни проекти, трети за декорация на дома, четвърти-за бабини илачи. И не само кестени. И както си мислихме,че само ние чужденците берем капини, шипки и т.н., така все по-често виждам че масово си ги берат. Скоро почват и есенните празници и брането на ябълки, правене на сокове. До миналата седмица бяха аграрните фестове-всеки се перчи с домашна продукция.По пазари и базари масово се продават домашни сладка и всякакви други продукции.

И нас ще ни отвее тук....Ужас! Трябва да си намеря павета за джобовете😂

Неприятно е това със самолетнте компании, но както всеки друг пазар си има своите проблеми и особености.  Ще се нагаждаме, друг избор няма.

Агент 007, споделям напълно мнението на ponqkoga. Прекалено индивидуална е адаптацията. Откакто сме дошли се чувстваме повече у дома тук, отколкото някога в Бг. Само езика още ми е пречка(не че съм имала проблем с общуването до сега де). Сутринта едната учителка ме пита на местен диалект кога сме се преместили и като ми видя изражението се разсмя и каза-"Трябва да те разсъня понеделник сутрин с малко джорди"😂.

# 256
Да споделя за очен лекар - днес имах преглед при невролог. Стана дума, че имам проблеми с очите от скоро. Другата седмица ще ходя при личната лекарка за кръвни изследвания и попитах дали да ме препрати и към очен. Та днешният лекар ми каза да отида в boots за общ преглед и ако има проблем те ще ме препратят към специалист в болницата. Явно тук е такава практиката.

# 257
  • Оптимист по принуда
Кокона, ще ти пиша лс.

# 258
  • UK
Аз съм записана във Вижън Експрес, но само защото оптиката беше наблизо. Прегледаха ме тогава и сега ми пращат на всеки три години римайндър да отида да се прегледам, но миналия път не отидох и може да са ме отписали.

Тук си е много ветровито понякога, особено долу по комъна и плажа. Направо може да те отвее, и дърветата са много смешни. Simple Smile

Аз не съм имала нужда от адаптация, но на мен езика не ми е проблем, предлолагам, че е важно. Аз дойдох сама и от самото начало се чувствах по добре тук отколкото в България.

# 259
А как да проверя с "Ландлорд-а"? Сори, не съм наясно.
[/quote]

Хазяина?

На мен самата нагласа, че трябва да свикна и да спра да сравнявам България с Англия и да не се пуля на неандерталските поведенчески навици на англичаните ми отне 2г. Да ми свикне ухото с местното прозиношение ... още не съм свикнала са много неща и няма да свикна, живот и здраве да не сме тук завинаги.

# 260
  • UK
Demmy много благодаря  bouquet
Огромна помощ  Peace

М@я и този вариант ще пробвам . Благодаря ви.  bouquet
Аз още имам единствено проблем с езика и то по-точно с говоренето. Пиша си с тях,  разбираме се, но не мога нещо да си отворя устата или ако го направя, то точните думи ми убягва или се сещам за тях, ама след време  Outta Joint
Иначе и аз посвикнах, а тук ме знаят, колко мрънках и главите им надух Joy

# 261
  • Bristol
Кокона, аз тук се следя за контактните лещи. Всяка година имам задължително преглед, следят за инфекции и разни други странични ефекти, които се появяват при носене на лещи. Така, ако има проблем, знам че всичко е записано и ми е по-спокойно. Иначе и аз в началото ходех да се прегледам в България и лещи от там си носех.

Ядливи кестени ли берете? Аз за ядливи не мога да се доредя, много бързо ги събират местните и си купувам от магазина Simple Smile

За адаптацията е много индивидуално. Не само от езика и средата ти зависи, но и от характер и какво очакваш от живота си. Тук е различно от това на което ние сме свикнали, като се започне от взаимоотношенията между хората и минеш през здравната и образователната система и този стил на живот не на всекиму допада.

# 262
  • UK
Merry не, не ядливи.  Декоративни, най-вече за украса у дома, а и против паяци, уж.
Аз от години ги нося, но никога съм нямала проблем.
Дано е от тях  Tired

# 263
  • До хладилника, който обичам
Жива и здрава да е dejie, че ме просвети за чудния свят на готовото полско шкембе от Теско!

# 264
  • York
Жива и здрава да е dejie, че ме просвети за чудния свят на готовото полско шкембе от Теско!
Я разкажи по - подробно Simple Smile

# 265
Линк може ли за шкембето?

# 266
Готово сварено шкембе, иска подправяне, запръжка и както там си го прави човек. Разкош!!

Последна редакция: пн, 02 окт 2017, 22:27 от Бу

# 267
  • UK
Еййй, Бу, много се радвам, че ви е харесало! Хубавото му е, че е готово сварено и консервирано в собствения си бульон. Купувала съм и замразено сварено шкембе, но като го няма бульонът, не става, както и да го подправиш, все си е чиста водица. 
Има от същата серия и сготвено на яхния, пак е вкусно, но там има и доста повече подобрители и овкусители.   

# 268
  • Оптимист по принуда
Какво нещо са дребните радости в живота.Grinning
Така се радвах и аз, когато 'открих' корите за баница и грийк стайл чийз-а.

# 269
Аз повече се радвах, като открих готовата баница в Лидл на гръцка седмица Mr. Green Първа домакиня  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт