Великобритания - Тема 71 Есенно - Предколедна

• 58 194
  • 733
  •   1
Отговори
# 240
  • York
Точно както Мери казва, пренасочват от оптиката към очна болница при проблем. Това се случи и със съпруга ми. Има нужда от скан на очите. Започнах да чета от какво може да е проблемът му и спрях, че стана страшно...
На мен пък ми откриха астигматизъм миналата седмица. Чакам си очилата сега.

Днес яката се е раздухало. Събори всичките ябълки от дървото и ще направя малко по - късно някой друг компот, че тези които не са нацелили ягодовата градина, са се наранили при падането  Simple Smile

Имам и едно огромно дърво ябълки за готвене. В последните две седмици, който дойде у дома си тръгва с една торба ябълки, а дървото е все още отрупано. Май ще се прежаля и ще пробвам да направя ябълков пай  Mr. Green

# 241
Може и ябълкова ракия да си направиш  Joy
Ние имахме плодови дървета в старата ни къща и понеже никой не се занимаваше да ги събира в един момент започваха да гният и да мирише на алкохол ... е тогава ги събрахме и се преместихме. #Crazy

# 242
  • Истински се вижда само със сърцето.
Понякога какъв компот, я едно сайдерче направи  Joy

И тук духа ужасно, но след малко приготвям детето и излизаме, че работа имаме да свършим Simple Smile

# 243
  • Bristol
Пробвай apple crumble, бързо и лесно става и си трябват повече ябълки. Аз ги беля, но можело и небелени да се слагат.

Не е мога да не споделя снимката ми от Портсмът. Не че не духаше в неделя, но просто дърветата така си растат по крайбрежието там. Явно вятърът рядко утихва... МГМ ще може да потвърди сигурно Simple Smile

# 244
  • York
Смейте ми се колкото искате, ама аз си правя и сладки и компоти. Не обичам да заносвам плодове, а и по - добре един компот да отворя да изпия или детето, отколкото сок в кутия.
Направих си няколко компота от сливи Виктория и сладко за две години напред, също и сладко от зелени смокини Simple Smile

# 245
Понякога хич даже не ти се смея, обичам сайдер  Mr. Green и тъкмо си мислех че хем искам към вашият край да се разходим, хем домашен сайдер да има Wink

Мармалад от ябълки става чуден, ако ти се занимава  Hug

# 246
Мери уникална снимка  Peace

# 247
Момичета, възможно ли е да си прекараме БГ телевизия в квартирата? Ще вземем сателитната чиния на Булсатком и приемника, ще си я прекараме и ще плащаме в Бг? Grinning

Провери с ландлорда имате ли право да инсталирате сателитна чиния. Ако е апартамент от блок или кооперация може да не ви разрешат, по-добре проверете преди да си давате парите.

А как да проверя с "Ландлорд-а"? Сори, не съм наясно.

# 248
  • York
Мери, и аз съм виждала така да растат дървета, и тук и в България Simple Smile
Ще пробвам кръмбъл да направя също. Имам доста ябълки Simple Smile
Понякога хич даже не ти се смея, обичам сайдер  Mr. Green и тъкмо си мислех че хем искам към вашият край да се разходим, хем домашен сайдер да има Wink
Аз също съм любител на сайдера  Laughing

# 249
Смейте ми се колкото искате, ама аз си правя и сладки и компоти. Не обичам да заносвам плодове, а и по - добре един компот да отворя да изпия или детето, отколкото сок в кутия.
Направих си няколко компота от сливи Виктория и сладко за две години напред, също и сладко от зелени смокини Simple Smile

Мммм, домашните неща са ми слабост! Simple Smile

Към всички: колко време ви отне адаптацията в УК и в крайна сметка имахте ли неприятности докато свикнете с британския климат и менталитет?

# 250
  • Манчестър

Мммм, домашните неща са ми слабост! Simple Smile

Към всички: колко време ви отне адаптацията в УК и в крайна сметка имахте ли неприятности докато свикнете с британския климат и менталитет?

Ами се адаптирам вече 20 г...ако има значение.

# 251
  • York
Agent007, нашето семейство нямаше никакъв проблем с адаптацията. Много бързо свикнахме с обстановката и много скоро след пристигането си започнахме да работим, аз след една седмица, а съпруга ми след две. И то сред англичани.
Според мен адаптацията много зависи, от това, колко са ти високи очакванията, харесваш ли мястото в което живееш, имаш ли близки тук и какви са ти отношенията с близките в България. Нивото на езика, мисля, че няма нужда да го споменавам. Колкото по бързо се настрои човек на аглийска вълна, без да сравнява всичко в двете държави, толкова по - лесно.  Peace

http://news.sky.com/story/flights-axed-as-monarch-goes-into-admi … stration-11064101
Това видяхте ли го? Още една авиокомпания зад борда  Thinking

Последна редакция: пн, 02 окт 2017, 13:37 от ponqkoga

# 252
  • някъде
Може ли да се пускат изследвания (на щитовидните хормони и на урината) платено и каква е цената (ако някой знае)?

# 253
Agent007, нашето семейство нямаше никакъв проблем с адаптацията. Много бързо свикнахме с обстановката и много скоро след пристигането си започнахме да работим, аз след една седмица, а съпруга ми след две. И то сред англичани.
Според мен адаптацията много зависи, от това, колко са ти високи очакванията, харесваш ли мястото в което живееш, имаш ли близки тук и какви са ти отношенията с близките в България. Нивото на езика, мисля, че няма нужда да го споменавам. Колкото по бързо се настрои човек на аглийска вълна, без да сравнява всичко в двете държави, толкова по - лесно.  Peace

http://news.sky.com/story/flights-axed-as-monarch-goes-into-admi … stration-11064101
Това видяхте ли го? Още една авиокомпания зад борда  Thinking

Ох, за нас беше неприятна новина, че Wizzair се премахнали полетите Sofia - Doncaster.

# 254
  • UK
Dejie, stardust@
Благодаря ви bouquet
Аз нося лещи. Не е, в невиждането точно проблема, а в едно изкринямане на образи, които взех от няколко дни, да виждам само схедното око.
Нещо, като вирус изкарах тук и незнам ,това следствие на него ли, ще е или просто съм се повредила Rolling Eyes
Четох за проблема в нета. .. Трябва спешно да се реагира, а не знам тук, колко са спешни , в краен случай ще си отида и в бг , но неисках..

Запиши си час в оптиката, където си ходиш и те следят. Ако проблемът е извън тяхната компетенция, те дават направление за очна болница. Мъжът ми така го пренасочиха спешно към очната болница, а беше отишъл само за рутинен преглед. Те после си поддържат връзка с очната болница и всичко е записано във файла ти и се следи. Викат те по-често на прегледи и прегледите са безплатни.

Merry
Благодаря . Благодаря и на останалите за включването и помоща  bouquet
Аз тук никъде не се следя.  Нося си лещи отдавна и от бг само там съм ходила на очен но досега съм нямала никакъв проблем.

А как се реши проблема при съпруга ти Понякога?
Аз също правя тук компоти сладка . Хич не ми е чуждо.
А скоро до нърсърито на децата открих 2 дървета с кестени.  Така се зарадвах. Като започнах да събирам. Оглеждам се в колите чакат майки и ме гледат опулено.  Сигурна сэм, че ме помислиха за ку-ку hahaha

Demmy  bouquet

Аз сэм в Rushden Nn10

Общи условия

Активация на акаунт