Великобритания - Тема 71 Есенно - Предколедна

• 58 205
  • 733
  •   1
Отговори
# 210
  • UK
Аз лятото на 13 изкарах с всичко на Агата Кристи, изяждах ги една след друга и някъде около 12-13 също Тримата мускетари с всички продължения. 

# 211
  • Bristol
Аз лятото на 13 изкарах с всичко на Агата Кристи, изяждах ги една след друга и някъде около 12-13 също Тримата мускетари с всички продължения. 
Аз точно тези книги се опитах да дам на сина на около 14-15 години и бяха отсвирени. А той по принцип много четеше художествена литература и исторически книги. Сега вече в университета май никаква художествена не чете Sad Набляга на учебниците по право и хоби си му остана историята и политиката. Лятото мъкна една тухла да чете за Libertarianism (дори не знам как се нарича това на български) ... Според мен пълна скука. Баща му пробва и каза, че езикът бил много труден и специфичен за разбиране. Но нашият си я изкълва пък и се опитваше да я дискутира с нас Stuck Out Tongue Winking Eye

# 212
Моят 10годишен също много харесва Пърси Джаксън.
Преди това изчете поредицата за Играта на Ендър - първо книгата, после филма

# 213
  • UK
На 14-15, ако харесват фентъзи, Колелото на времето е супер. Много хора се плашат от обема, обаче си струва и най важното е че е завършена и няма повече чакане. Аз като я четях, последно беше излязла книга 10 и чакахме доста време за последните четири, автора почина, довърши ги друг, но изобщо не повлия негативно на качеството. За мен лично е по добра от Песен за огън и лед.

# 214
  • До хладилника, който обичам
На 13 четях Стивън Кинг.

# 215
  • някъде в орбита...
...автора почина, довърши ги друг, но изобщо не повлия негативно на качеството. За мен лично е по добра от Песен за огън и лед.
За тези двете колко дълго и напоително мога да споря Grin И качеството не ми понесе, и сравнение с Огън и лед не може да се прави Stuck Out Tongue Closed Eyes

Книгите са като кафето (и виното Laughing) - много различни вкусове, и много различни нюанси. Много е трудно да се уцели като се избира книга за друг човек Simple Smile

# 216
  • UK
Книга девет е доста слаба и си е на Джордан, та качеството си варира така или иначе, но цялата поредица си струва. За мен е голям плюс че не се опитва да е голям хит, като ПзОЛ, в която лично за мен ми дойдоха много моментите, които са написани само с цел да скандализират, но това си е мое мнение. Така или иначе Колелото според мен е по скоро за тийн аудитория, без да е янг адълт.

# 217
Навремето баща ми ми втълпяваше, че няма лоша книга, а неразбрана. Има много книги, които не разбрах.... Опитвам се да чета и книгите на сина ми, но не ми се получава  Joy
Имаме книги на Агата Кристи и тях съм му ги дала заради различния изказ и богатия речник. Обаче за него има много непознати думи и му върви по-бавно четенето. Опитвам се да предлагам различни жанрове, но пък се стремя от време на време да го зарадвам с нещо "негово", че иначе ще намарази четенето. С българските класици положението е зле....там има повече непознати думи...

# 218
  • Bristol
На 13 четях Стивън Кинг.
С този автор се запознах докато лежах в болницата за задържане преди 21 години Simple Smile

# 219
  • До хладилника, който обичам
Аз го четях лятото преди кандидатстването за езикови гимназии. Криех се, защото ми беше много интересен, а трябваше да уча, вместо да чета и майка ми беше казала, че ще чета, като минат изпитите.

# 220
  • Варна
И аз спрях да предлагам това което харесвам и съм харевала на тази възраст. Щерката изобщо не ги отразява. Да живее училищната библиотека и библиотекарката, която и предлага разни нещица дето се харесват. Аз опит да ги чета направих, но и аз не мога да ги смеля тези, които чете така, че всеки си чете неговите книги Wink

Мислите ли вече /тези с осмокласници/ какви предмети ще избирате да се учат от следващата година? Как ще ги изберете - според това което му се отдава в момента на детето/добри резултати на тестовете досега/ или според това което има намерение после да учи ? Доколкото разбрах 9,10 и 11 клас се учат предметите на които ще държат GCSE.

# 221
Моят син е в 8-и клас.
Не му се чете въобще, само футбол му е в главата. Дъщеря ми имитира майка си, която се разхожда с лаптопа. Обикновено като прикл/ча с работата и домакинската работа вече съм изтощена и като хвана книгата на петата минута заспивам.  Embarassed
Но четат книжките, които препоръчват в училищата. Дейвид Уилиамс (Хари Потър не им харесва, на мен също), дъщерята чете и Шекспир, адаптираните. Карам ги да вадят непознатите думи, както аз правих едно време - на киндъла е лесно, обаче пусти мързел - и това е прекалено сложна операция.
На български въобще не ги карам да четат.

За избора догодина мисля точно да продължи с това, което му върви. Не е по "хуманитарните" науки, добър е по математика, физиката му куца, но работим над това.

Дъщеря ми догодина ще е в секъндъри, утре я изпращам на резиденшъл трип (бал). Терсене ми е, дано поне не вали да я мисля да не настине.  Забраниха носенето на всякакви телефони и цяла седмица ще съм на тръни ... чудя се дали да не и дам телефо все пак, най-много да и го вземат, ако разберат учителите.
Щели да пращат мейли ... baby_neutral

# 222
  • Варна
Дъщеря ми догодина ще е в секъндъри, утре я изпращам на резиденшъл трип (бал). Терсене ми е, дано поне не вали да я мисля да не настине.  Забраниха носенето на всякакви телефони и цяла седмица ще съм на тръни ... чудя се дали да не и дам телефо все пак, най-много да и го вземат, ако разберат учителите.
Щели да пращат мейли ... baby_neutral

Аз имам същият проблем и направо съм болна като ги изпратя някъде. Учителката в 5 ти клас ме знаеше, че съм луда и си затвори очите за телефона. Само като чу моята да рецитира как щяла да ми звъни сутрин, обед и вечер и каза нека да намалим обажданията до 1 на ден Grinning

Мисля за избора на предмети, не те ли ограничава после в избора на специалност след 11 клас?

# 223
Ами не , според мен. Ако избере ancient history , science (chemistry , biology, physics) , computer science, ще може да избира както природни, така и хуманитарни , съотв. И компютърни . Бонусът е, че не учи география🙂
Аз последната година в езиковата гимназия научих наново целия учебник и се явих на повишителен по астрономия (!) , моля ви се🙄( това да не ми се развали пълното шест🤗). Беше ме много яд , точно преди кандидат-студентските изпити ....

# 224
  • Bristol
Те важните предмети са си задължителни за GCSE, математика, английски, науки и разни други като физическо, религии и тн. Не знам какво стана с чуждия език, географията и историята последните години, но в училището на сина (дъщерята е в същото) езикът е към задължителните GCSE. Само три имаха за избор и ги съветваха единият да е история или география. Така че каквото тя си пожелае и й носи удоволствие, това ще запише.
Бу май е по в час какви са новите изисквания за GCSE Simple Smile

А ето намерих ги, няма промяна все още:
Core subjects are:
English
maths
science

Foundation subjects are:
computing
physical education
citizenship

Schools must also offer at least one subject from each of these areas:
arts
design and technology
humanities
modern foreign languages
They must also provide religious education (RE) and sex education at key stage 4.
https://www.gov.uk/national-curriculum/key-stage-3-and-4

Последна редакция: нд, 01 окт 2017, 12:18 от Merry

Общи условия

Активация на акаунт