Великобритания - Тема 71 Есенно - Предколедна

• 58 122
  • 733
  •   1
Отговори
# 510
Идвам с въпрос за такс ритърн. Тази сутрин получих писмо от HMRC, с чек с такс ритърн, датата е от преди десетина дни, изпратили са го на стария ми адрес, където са ми го препратили. Пише, че е с ритърн за април 2016-април 2017. Обаче по рано тази година, мисля че беше през февруари, получих такс ритърн на същата стойност, не знам дали стотинките бяха същите, но си спомням че коментирахме, че е точно по един паунд на ден. И сега не знам дали това е за същия такс ритърн или е втори и сумата е еднаква, понеже не бях сменяла работата. Първата година след като почнах работа не получих такс ритърн, понеже ми бяха объркали данните. Сега не знам имам ли право на тези пари или не.
Вдигни телефона и говори с тях - най-правилен отговор ще получиш  Peace

# 511
  • UK
Аз ще им се обадя, разбира се, но в момента провеждали някакъв ъпдейт и нямат достъп до системата си, и не могат да дават никаква персонална информация, звънях им по рано. Ще могат да ми кажат чак в понеделник, но тогава пък щяло да е трудно да се свържеш, че очаквали да бъдат много заети след ъпдейта.

# 512
Не се притеснявай - изчакай да се свържеш преди да входираш чека. Така или иначе и днешния ти разговор е записан. Това е ако имаш някакви съмнения за грешка и да не се наложи после да връщаш...
Така или иначе и банките чак в понеделник са отворени.

# 513
Привет, дами!

Извинявам се за нахълтването отново в темата ви, но моя приятелка (българка) живееща в Лондон има нужда от помощ и ме помоли да попитам при вас.

Тя учи за сошъл уъркър и има задача да наблюдава дете под 5 години за 8 седмици, по 1 час на седмица. Няма да има абсолютно никакъв контакт с детето (освен ако не се сприятелите:)), само ще набюдава в парк, плейгрупа, на кафе (както се уговорите) как се държи и т.н. Абсолютно всичко е анонимно за класа и имена, снимки, адреси въобще не фигурират.

Ако някоя мама с малко дете е съгласна да помогне, моля пишете ми на лични за връзка и повече информация.

Благодаря предварително! Хубав уикенд! bouquet

# 514
За къщите тука ми е много странно като чуя били малки. Ще каже някои, че в БГ, освен ако не е по селата всички живеем в къщи по на два етажа, три спални и тн. Като знам как се избушват килери в гарсониери да се правят кухни и там живеят по три поколения...Да не забравяме, че за всеки влак си има пътници. Има къщи и с 20 спални, всеки си взима каквото му харесва и може да си позволи. Моята свекърва като почне да коментира малките прозорци тука и как видиш ли живеели с тези малки прозорци и ми се обръща всичко. У тях са зазидали хола да долепят спалня и няма никакъв прозорец, да не говорим, че живеят три поколения там, но на другите кусури намира...
Моята къща си е с еднакви пердета почти навсякъде.

# 515
  • Манчестър
За къщите тука ми е много странно като чуя били малки. Ще каже някои, че в БГ, освен ако не е по селата всички живеем в къщи по на два етажа, три спални и тн. Като знам как се избушват килери в гарсониери да се правят кухни и там живеят по три поколения...Да не забравяме, че за всеки влак си има пътници. Има къщи и с 20 спални, всеки си взима каквото му харесва и може да си позволи. Моята свекърва като почне да коментира малките прозорци тука и как видиш ли живеели с тези малки прозорци и ми се обръща всичко. У тях са зазидали хола да долепят спалня и няма никакъв прозорец, да не говорим, че живеят три поколения там, но на другите кусури намира...
Моята къща си е с еднакви пердета почти навсякъде.

Аз дори и пердета нямам, щори навсякъде. Много е практично.

# 516
  • UK
Привет, дами!

Извинявам се за нахълтването отново в темата ви, но моя приятелка (българка) живееща в Лондон има нужда от помощ и ме помоли да попитам при вас.

Тя учи за сошъл уъркър и има задача да наблюдава дете под 5 години за 8 седмици, по 1 час на седмица. Няма да има абсолютно никакъв контакт с детето (освен ако не се сприятелите:)), само ще набюдава в парк, плейгрупа, на кафе (както се уговорите) как се държи и т.н. Абсолютно всичко е анонимно за класа и имена, снимки, адреси въобще не фигурират.

Ако някоя мама с малко дете е съгласна да помогне, моля пишете ми на лични за връзка и повече информация.

Благодаря предварително! Хубав уикенд! bouquet

Не сме в Лондон иначе нямаше никакъв проблем.
Аз има и пердета и щори.  По-уютно ми е някак с тях.

# 517
Аз имах щори навсякъде, но ги махнах и останаха само в спалните. Там имам и пердета. Всеки си има вкус и си гледа на него си как му харесва и му е удобно.

# 518
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ние сме с пердета във всекидневната и стаята на детето, като на детето съм избрала с детски десен. В останалата част са щори.
Аз не коментирам големината на прозорците у нас са големи, друго не харесвам, но това си е моят вкус и докато съм под наем ще се примирявам, когато е мое ще го направя както на мен ми харесва Simple Smile

И да някои къщи тук са тесни според мен, не съм живяла в гарсониери или малки пространства и вероятно заради това ми е клаустрофобично. Е в сегашната къща не ми е, достатъчно е просторно.

# 519
То че са тесни, са тесни. Не всеки може да си позволи широки. Трябва да има избор. И в БГ си има от гарсониери, до палати на 5 етажа.

# 520
  • Истински се вижда само със сърцето.
Така е съгласна съм че трябва да има избор.

# 521
  • Bristol
В големите градове са малки и се борят за всеки сантиметър земя, но по кънтри сайта е различно, само където не всеки се навива да живее там, а и парите не са малко за този тип къщи. Дъщерята има съученички живеещи в огромни къщи с големи дворове, то не са басейни, джакузита. Обяснява ми холът им бил по-голям от целия ни долен етаж (хол, столова, кухня), спалните просторни, децата спят в Кинг сайз легла. Обаче супер далеч от цивилизацията и въпреки това цените там на тези къщи са между 600-800к. Хората са го казали, всяка жаба да си знае гьола Simple Smile

# 522
  • UK
Тераси няма. Майка ми отказва да дойде на гости, защото за всяка цигара трябвало чак на двора да ходи. И спалните са ни малки, ние сме свикнали в Бг детската стая да е спалня с легло, с играчки, бюро, секция с книги и учебници и т.н. и дойдат ли гости, децата ги завираме в детската. А тук спалните са си спални с по един гардероб и само се спи там. Детската стая ни е дефакто хола. Rolling Eyes Диванът ни е софтплей ерия, телевизорът прашасва, а аз пия кафе в кухнята на фона на радиото и пералнята, сушилнята и т.н. Децата ги мързи да ходят до горе до тоалетна, че ни е една само на горния етаж и стискат да последно. Вярно, че това можем да си позволим за момента и се примиряваме, някой ден повече. А мястото е прекрасно, до парк сме, дворът ни е закътан и на завет, гледа в гората, не в съседните къщи, после ще ми липсва уединението.

# 523
  • някъде в орбита...
По отношение на имотите, както тук, така и в Бг - има всякакви вариации, от дребни стайчета тип килер, до къщи-палати. Въпрос на избор и вкус в какво ще се живее. Същото е и по отношение на качеството.

Merry, не веднъж сме си говорили с мъжа, че ако имаше начин да ни прекарат оптичен кабел и стабилна мобилна мрежа, с удоволствие ще живеем в някое откъснато от света място Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 524
  • Bristol
Аз много обичам кънтри сайта и техните къщи там. Особено пък в един от районите, където ходи дъщерята, са на хълм и имат страхотна гледка към реката Ейвън, Форест оф Дийн и Уелс. Но там е просто задължително две коли. Няма рейсове или влакове. Поне 2 часа ще ми отнеме до работата и два обратно. Децата са като арестувани, освен ако родител не ги закарат някъде. А моята хоп на рейсчето се научи и започна да се придвижва и без нас, само пари за билет й трябват Simple Smile
Много зависи какво работиш и в кой етап от живота ти.
Бащата на приятелката на сина и той в някакво имение супер изолирано живеел. Но той или е в къщи или командировка. Деца малки няма. Синът ми разправя,  имал гора и река в двора си, много щяло да ми хареса. Той знае, че си падам по такива неща Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт