Великобритания - Тема 71 Есенно - Предколедна

• 58 034
  • 733
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря момичета!
Не мисля че има шанс, предвидили са си резерви и т.н. Дори няма да го пиша това училище в предпочитаните.
Тук обещаваха да е топло и слънчево, а всъщност е мн мрачно и духа доста.
Младежът почти се разрева като си видя резултата, но мисля, че вече е спокоен и като цяло доволен

# 586
Мая, с този пас марк защо не опитате апиъл?

Мс с 2 точки не му достигна за близките грамар скулс. Имаше много деца с пас марк и такива, които бяха с максимум точки, i.e. selective, Приеха го в друго, но пътят до там е в едната посока 1ч. 1/2. Решихме, че не е разумно дете да пътува толкова много при положение, че мм и аз пътуваме макс час врата до врата.
Сега е в местно смесено (аутстандинг, но не грамар) в топ сетс.
Работя с хора, които са завържили едни и същи специалности в унивеерситет, някои са завършили грамар, други сейнт полс, трети локал компрехенсив и всички получават близки по стойност заплати.
Много добра моя позната е завършила за архитект и се занимава с ивентс ... не и е страст архитектурата ...
По отношение на образованието в България - няма май много специалности, които се признават по света.
Дойдох в ОК с ясното намеренеие децата ми да учат тук, пък после да правят каквото поискат.

С къщите при нас се получи малко на шега. Аз непрекъснато мрънках, че не можем да си направим жилището както искаме, че сме в гадна ериа (на квартира) и че даже сателитна чиния не ни разрешават да си сложим и че не искам повече да шерваме. Не дойдох в ОК от зор, имах хубава работа и собствено жилище на пъпа на София, имах командировки в чужбина и от много неща в България ми беше писнало - като се започне от законите и се премине през "усвояването на Европейски пари".
Мм тогава каза, ми щом така или иначе че плащаме наем за самостоятелно жилище  по-добре да не плащаме мортгиджа на някой друг, а наш собствен.
Така взехме ипотека, после втори имот, завъртяхме с наематели.
И да, надяваме се като пораснат децата да има за тях по 1 имот, а ние живот и здраве да заминем някъде на топло и не много далеч от тях.

Нотис бордове има на много места - в ибей, амазон, тк макс, лора ашли ... това са такива табла на стената, където децата си закачат разни неща - от напомняния какво трябва да направят, до снимки и награди ...

Последна редакция: пн, 16 окт 2017, 20:06 от Stardust@

# 587
В сайта на училището пише, че системата им за оценяване била мн добра и не преоценяват. Не може да покажат тестовете на родители, защото не трябвало да изнасят самите задачи. Има и други училища, не е толкова фатално.
Важното е, че има знанията и ще става все по-добър от сега нататък. Simple Smile

# 588
Ако детето е пропуснало на минимум в грамар ще бъде топ сетс в компрехенсив.
Понякога се отразява по-добре на самочувствието им (мотират се повече) да са отличници в локал компр. отколкото ботъм сетс в грамар.
Ние се заисляхме за частно, аз доста рисърч направих и няма да мога да си позволя уикендите в Щвейцария за 5 грантс с деца на богаташи, след като на нас ни излиза 10 дни холидей в Ст. Лучия същята сума, цялото семейство. Иначе таксата е поносима, но не и пътуванията с рич френдс.

# 589
  • някъде в орбита...
Аз късно, както винаги Disappointed Happy Bella, честит рожден ден на патерици!
Скрит текст:
Как успях да те пропусна, незнам Rolling Eyes Пепел нямам, та си посипвам главата с прах от прахосмукачката Stuck Out Tongue Closed Eyes

М@я, резултата е страхотен. След първоначалното разочарование (неизбежно е), детето трябва да е гордо, и дано осъзнае какъв напредък е това Bowtie

# 590

М@я, резултата е страхотен. След първоначалното разочарование (неизбежно е), детето трябва да е гордо, и дано осъзнае какъв напредък е това Bowtie

+1

# 591
  • постоянно
Биляна,
с тези череши , които си сложила започнах да се плюнча от кеф  Hug

Забелязала съм , че  за много хора форумът е средство за " избиване на комплекси " или като сцената на "кой е по-по- най "

Няма нужда да сме нещо друго , всичко излиза наяве един ден  Heart Eyes

За мен лично е "връзка " с България,  с Българското , обмяна на опит във всяко едно отношение - от гледането на деца, до говеене , градинарство.  Peace

# 592
  • Истински се вижда само със сърцето.
Да попитам за съвет аз Simple Smile

Евентуално ще почна един курс на обучение и мисля за този период наема жена да гледа детето, т.к. Майка ми няма възможност да дойде. Регистрирах се в childcare.co.uk  и освен жената която харесах ми писаха и още 2 други, та въпроса ми е, когато се уговоря с някоя от тях, дали ще е удачно да поискам да им видя документите, които са описали че имат и да видя условията у тях в които ще я гледат?

# 593
  • След завоя в дясно
Да попитам за съвет аз Simple Smile

Евентуално ще почна един курс на обучение и мисля за този период наема жена да гледа детето, т.к. Майка ми няма възможност да дойде. Регистрирах се в childcare.co.uk  и освен жената която харесах ми писаха и още 2 други, та въпроса ми е, когато се уговоря с някоя от тях, дали ще е удачно да поискам да им видя документите, които са описали че имат и да видя условията у тях в които ще я гледат?
Разбира се ,че е удачно. Няма от какво да се притесняваш в крайна сметка ти искаш най-доброто за детенце.
Радвам се да прочета, че някои от старите муцуни се разписват пак.

# 594
Илейн, аз бих си уговорила среща и с трите, за да видя условията в дома им и дали начина им на гледане на деца съвпада с моя.
Щом са childminder, то те ще са регистрирани и ще можеш видиш данните им и оценкатата. При нас ги има на страницата на общината, но и по други сайтове съм го виждала списъка.

Бих съобразила и с това какви са другите деца, които са й поверени. Ако са в училищна възраст, това означава че може тя сутрин да ги води на училище и после да ги взема едно по едно и ако са в  различни училища, твоете дете ще прекарва не малка част от времето в колата на гледачката.
Също така, не всички извеждат децата навън или го правят рядко. Не всички предлагат готвена храна за децата и т.н. При някои хигиената не е на нужното ниво. Лично за мен без лична среща на място не е удачно да се избира човек.

# 595
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ell, Pampers благодаря за съветите  bouquet надявам се да намерим човек с който взаимно да си допаднем и нещата да вървят добре Simple Smile

# 596
Искрено ти го пожелавам!
Така и ти спокойно ще можеш да се концентрираш над ученето.

# 597
  • UK
Илейн, кога стана на година и половина София?? Simple Smile Успех ти пожелавам, с учене и намиране на подходящ човек, знам, че е труден избор и трудно решение.

# 598
  • Bristol
Илейн, задължително ги посети в къщите жените. Аз водеха с мен и мъжа и дъщерята Simple Smile Твое право е да искаш да видиш документите и регистрацията им.

Били, липсваш ни, на мен и на Ивката Heart Eyes

# 599
И аз не бях влизала от години, но определено излагането си заслужаваше да си спомня паролата.😃
Изумена съм, че според някой, всички пасем трева и нито помним,  нито знаем, нито имаме😂😂

Общи условия

Активация на акаунт