Бързи здравословни въпроси и отговори – 9

• 50 867
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
Така ли? Това не го знаех. Трябва да се погрижа значи за тях.

Е, то е логично, и без да го "знаеш". Peace Най-малкото, пишеш, че имаш проблем с гръбначен диск - това съвсем не ми звучи като "нищо", особено предвид, че си много млад човек. Всички неврологични проблеми прогресират с времето, ако не се вземат адекватни мерки.

Аз ходих в Кардиологичната болница (3-та Градска). Също бях с направление, защото не ми се занимаваше да се разкарвам до личната. Направих си Електрокардиограма (ЕКГ) и Ехокардиография (ЕхоКГ) - всичко излезе нормално. Мисля, че прегледът ми струваше около 90 лв., някакъв пакет беше, което не е лоша цена, при положение че са включени доста неща. Май се паднах при някакъв лекар, на име Черкезов, но може и да не беше това името му. Имай предвид, че понякога се чака доста за преглед в тази болница - зависи какво ще си правиш, де. Аз много държах на ЕКГ и ЕхоКГ, за да се изключи напълно евентуален проблем със сърцето, защото много се бях панирала, точно като теб. Казаха ми, че могат да ме запишат за след 2 седмици, но след като настоях и казах, че ми е спешно, по изключение ми предложиха да отида след 3-4 дена. Peace

В "Токуда" май също се водят кадърни невролозите.

Последна редакция: чт, 19 окт 2017, 01:40 от Гърне без похлупак

# 226
Заболя ме зъб, а не мога да пия обезболяващи, забранени са ми. Жабурих се със смраклика, не минава. Моля, ако някой знае как да туширам болката до утре без обезболяващи да помогне, не знам как ще изкарам нощта. ooooh!

# 227
  • София
Жабурене с ракия, уиски, налагане на компрес , нещо хомеопатично няма ли при зъбобол?

Момичета, аз се вгледах много в тези петна и с малко неприятна изненада, установих , че имам подобни и на лицето.
Записах час за дерматолог в събота , надявам се веднага да ми каже дали това е витилиго/виталиго или не.

И всеки ден гледам лицето си , и чак сега забелязах тези петна . Възможно ли дори да имам подобно заболяване, то да се разпространява за дни ?

Ето иначе снимка на петната на дневна светлина

Скрит текст:

# 228
  • Пловдив
Кажете някви капки за спиране на сополи и запушен нос,че ми омръзна вече... Tired Моят син е на 11 и вс.сутрин е ужас някъв.Пръскам Стеримар,сребърна вода.

# 229
  • Варна
Кажете някви капки за спиране на сополи и запушен нос,че ми омръзна вече... Tired Моят син е на 11 и вс.сутрин е ужас някъв.Пръскам Стеримар,сребърна вода.
Да не е много сух въздуха в стаята или да прави нещо на алетгична основа. Не че нещо ама да пръскаш разни капки, а причината да е друга.
Иначе има едни хомеопатични, които ползвам аз, могат да се пръскат месеци:

https://www.afya-pharmacy.bg/productbg/2658

# 230
  • Пловдив
Да не е много сух въздуха в стаята или да прави нещо на алетгична основа. Не че нещо ама да пръскаш разни капки, а причината да е друга.
Иначе има едни хомеопатични, които ползвам аз, могат да се пръскат месеци:

https://www.afya-pharmacy.bg/productbg/2658
Знам ли и аз вече...ще ида утре при ЛЛ да видим...
Благодаря! Peace

# 231
Въпросът ми не е точно здравословен, но ми трябва инфо за болничен лист. ММ е в болница опериран. Ще му бъде ли необходим личния здравен картон за издаване на болничен лист. Как стоят нещата към момента. Преди година на мен ми беше необходим. Изглежда като бумащина, но да не се окаже ,че не може да си уреди болничния при изписването, а да се налага да ходим пак. Понеже болницата е в друг град, бих искала да съм наясно. Благодаря ви предварително!

# 232
Въпросът ми не е точно здравословен, но ми трябва инфо за болничен лист. ММ е в болница опериран. Ще му бъде ли необходим личния здравен картон за издаване на болничен лист. Как стоят нещата към момента. Преди година на мен ми беше необходим. Изглежда като бумащина, но да не се окаже ,че не може да си уреди болничния при изписването, а да се налага да ходим пак. Понеже болницата е в друг град, бих искала да съм наясно. Благодаря ви предварително!
Почти съм сигурна, че болничен без ЛК няма какда бъде издаден.

# 233
  • Варна
Аз не съм носила, не са ми го искали в болницата. Но по-скоро ми се струва, че е изключение. Най-добре вземете картона да ви е мирна главата.

# 234
Задължително се представя личния амбулаторен картон. Има позиция в болничния лист, в която се записва номера на картона. Пък и се следи броят дни за годината.

# 235
И аз потвърждавам за личната амбулаторна карта, че е необходима при издаване на болничен лист.

# 236
Благодаря за отговорите. Ще занеса картата, защото той не си я е взел. Но ще трябва да си взема ден отпуск. Затова ми беше важно да знам.

# 237
Трябва да се носи. Но като се чудиш, звънни в болницата или твоят мъж да попита лекарите там направо и да ти каже...може и по-късно да се занесе, обикновено епикризата я дават някой следващ ден...

# 238
Не може без картон, мен са ме връщали за това нещо.

# 239
Или им дай номера на ЛАК, за да го впишат в болничния и да не се разкарваш
Болничния се издава при изписването чак

Промени в цвета на кожата може и да не са от витилиго. Непременно иди на кожен лекар, така или иначе. Какво и да е, трябва да го бориш, и без това става бавно и трудно

Аз ходя в Токуда на кардиолог и съм много доволна от лекарката. бабата обиколи всички кардиолози  в София и региона дори, спря се на 3 градска, според там са добри, но ако имаш наистина някакъв специфичен проблем, операции и т.н.
В Токуда ходя и на невролог и съм също доволна Simple Smile И аз съм с едни особени болежки, и ходя повече за успокоение, внимание и изследвания...та препоръчвам там...

Общи условия

Активация на акаунт