Бързи здравословни въпроси и отговори – 9

• 50 788
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Как може да се нормализира пулс ? сега ми е 100 , сутринта сигурно е бил още повече, защото ми беше и лошо ...
Ако го усещаш в корема и гърдите - синусова тахикардия. Може да пиеш мента, глог и валериан, но това за момента. Задължителна проверка на щитовина жлеза и ако всичко с нея е наред, а тахикардията продължава - консултация с кардиолог.

# 151
Как може да се нормализира пулс ? сега ми е 100 , сутринта сигурно е бил още повече, защото ми беше и лошо ...
Ако го усещаш в корема и гърдите - синусова тахикардия. Може да пиеш мента, глог и валериан, но това за момента. Задължителна проверка на щитовина жлеза и ако всичко с нея е наред, а тахикардията продължава - консултация с кардиолог.
според мен всичко е от нерви, притеснение и стрес , но едно изследване не е излишно

# 152
Здравейте!
Майка ми имаше воден плеврит,дълго време (над два месеца) беше  с прекъсвания по болници.Вливаха и системи и и даваха силни антибиотици.Сега е по-добре,но от лекарствата и е зле на стомаха.Има тежест,подуване след всяко хранене.Взехме Линкес и пие,вече няколко.Имаше ефект лек,но все пак още се чувства подута и с тежест в стомаха след хранене.Пие и чайчета за подобряване на работата на стомаха-джоджен,мента,майоран,зелен чай,лайка.Въпросът ми е знаете ли някой друг добър пробиотик и ако сте имали подобни проблеми нещо друго,което да Ви е помогнало?

# 153
Гърне без похлупак, може да е свързано с водата.
Имам приятелка, която живееш в Бургас. Много се пазеше във водата, защото и най-малкото количество вода, което и влезе в ухото ѝ докарваше твоите симптоми. Ако не вземе мерки веднага проблемът се задълбочава и понякога прави отит.
Ядосваше се, че не можела да се прави на делфин, а толкоз обичала да се гмурка.
При първи симптоми тя си слага кислородна вода в ухото. Това ми е странно и не бих си го причинила. Не съм се интересувала и консултирала с УНГ дали има такъв метод на лечение.
Ходила е на УНГ, но проблемите ѝ не са отшумели. Препоръчах ѝ да направи консултация с добър специалист.

Моята дъщеря правеше по два отита годишно (между 2 и 7год. възраст). Педиатърката ѝ забраняваше да плува поне седмица след лечението.
Гърненце -  аз имах такъв проблем . Оказа се , че кожата в каналчето се лющи, вероятно провокирана от шампоан.  Така ми обясниха . Дори имаше леко зачервяване на тъпанчето.

Благодаря ви, момичета. bouquet

Съмнява ме да имам отит, защото при мен липсват типичните симптоми за това състояние, от сорта на: подуване и зачервяване, изтичане на секрети, болка, сърбеж, дразнене, намаляване на слуха. Thinking Налице е само въпросният шум, за който споменах, а също - моментно заглъхване и чувство за неправилно налягане в ухото.
Не мисля, че е и от шампоана. Ползвам един и същ от доста време.
Най-вероятно всичко е свързано с морската ми почивка и това, че на няколко пъти ми влизаше вода в ухото, но пък в последствие изтичаше. Rolling Eyes
Може би наистина ще трябва да посетя УНГ, ако не ми мине скоро. Peace

# 154
Задължително на УНГ. Имах подобни на твоите симптоми при перфорация на тъпанчето.

# 155
Ужас. Confused Ох, ще ходя скоро, при това положение.

# 156
  • Кьолн
Здравейте! Имам въпрос към вас.Преди няколко дена бях болна от някакъв странен грип.Всичко ме болеше и постоянно ми се спеше.И като есктра и страшен апетит.Уж оздравях,но продължава да ми се спи.Постоянно.А преди да се разболея,спях по няколко часа само на денонощие.Не знам какво става с мен.Наливам се с кафе-не помага.На някого случвало ли му се е? И как и какво ви помогна да бъдете отново бодри? Предварително благодаря! Tired

# 157
На сгъвката на крака имам сериозна синина, не съм се удряла. Това може ли да се дължи на спукан капиляр? Чувствам и напрежение там, работя на крак, понякога без почивка.
Разширени вени имам, но тази синина е странна.

# 158
  • в Низината
Имам два въпроса..
Какво означава, че около увеличен лимфен възел се е образувала фиброза?
След двуседмично лечение с антибиотик, възелът си остава, отокът на крайника също. По нататък няма да се продължава с нищо, т.е нито с лекарства, нито с наблюдение. Нормално ли е това? 

# 159
Здравейте!
Майка ми имаше воден плеврит,дълго време (над два месеца) беше  с прекъсвания по болници.Вливаха и системи и и даваха силни антибиотици.Сега е по-добре,но от лекарствата и е зле на стомаха.Има тежест,подуване след всяко хранене.Взехме Линкес и пие,вече няколко.Имаше ефект лек,но все пак още се чувства подута и с тежест в стомаха след хранене.Пие и чайчета за подобряване на работата на стомаха-джоджен,мента,майоран,зелен чай,лайка.Въпросът ми е знаете ли някой друг добър пробиотик и ако сте имали подобни проблеми нещо друго,което да Ви е помогнало?
Диета поне няколко седмици - само супи без запръжка, картофено пюре; без сурови плодове и зеленчуци, бобови, зелета, меса и подправки. Аз харесвам Имунобор Биотик, но всеки пробиотик би свършил работа, просто трябва повече време.

mozila, да не си бременна? Някакви хубави витамини би трябвало да те поосвежат.

Слънце в джоба, фиброзата е натрупване на тъкан - като белег - по някаква причина. Примерно след лъчетерапия или някаква инфекция. Колко е голям отока и мек или твърд?

# 160
  • в Низината
Цитат на: datura_inermis

Слънце в джоба, фиброзата е натрупване на тъкан - като белег - по някаква причина. Примерно след лъчетерапия или някаква инфекция. Колко е голям отока и мек или твърд?

Ами отокът е доста по-голям отколкото е лимфният възел и е твърд.

# 161
Консултирай се и с друг специалист.

# 162
  • Пловдив
Момичета,какво да взема за обща отпадналост на организма?Всичко ме боли,,,нямам сила за никакво движение и се чувствам като баба на 60  Confused
Пия магнезий...никакъв ефект.

# 163
Изследвай си Б12....

# 164
Момичета,какво да взема за обща отпадналост на организма?Всичко ме боли,,,нямам сила за никакво движение и се чувствам като баба на 60  Confused
Пия магнезий...никакъв ефект.

Саменто

Общи условия

Активация на акаунт