Бързи здравословни въпроси и отговори – 9

• 50 746
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Как да си отпуша носа без капки?

Тампони със спирт/ракия в ушите.

# 136
Никога не съм имала проблеми с ушите - нито болка, нито шумове, нито дори леко възпаление.

Края на септември се върнахме от почивка на морето. По време на едно плацикане във водата ме беше ударила вълна право в дясното ухо. В дадения момент не почувствах никакъв дискомфорт, освен че ми беше влязла вода в ухото, но това не е нещо, което би ми направило впечатление, защото ми се е случвало и друг път. Малко след като излязох от морето, водата изтече от само себе си от ухото ми. Мислих, че проблемът се е решил...

Да, обаче, няколко дена, след като се върнахме от морската си ваканция, започнах да получавам странни усещания именно в дясното си ухо, и така до днес. Оплакванията се изразяват основно в: редуващи се спонтанно заглъхване и последвало "отпушване" на ухото, усещане за шумове и напрежение, чувство за неравномерно налягане в ухото. Болка няма никаква. Подложена съм на тези неприятни процеси всеки ден. Дискомфортът се задълбочава, след като се прозявам или хълцам.

Вероятно е да се наложи да ходя на УНГ, ако неразположението се задълбочи или просто продължи във времето, но който ме познава от други теми, знае колко много лекари ми се налага да посещавам непрестанно, във връзка с другите ми заболявания, така че винаги бих предпочела проблемът да отшуми от само себе си, отколкото да се налага да тичам по прегледи.

В тази връзка - някой с предположение на какво може да се дължи сегашното ми състояние? Мислите ли, че е свързано с удара от вълната или е просто съвпадение? С една промивка при УНГ-специалист дали ще се оправя? Благодаря! bouquet

# 137
  • София
Гърне без похлупак, може да е свързано с водата.
Имам приятелка, която живееш в Бургас. Много се пазеше във водата, защото и най-малкото количество вода, което и влезе в ухото ѝ докарваше твоите симптоми. Ако не вземе мерки веднага проблемът се задълбочава и понякога прави отит.
Ядосваше се, че не можела да се прави на делфин, а толкоз обичала да се гмурка.
При първи симптоми тя си слага кислородна вода в ухото. Това ми е странно и не бих си го причинила. Не съм се интересувала и консултирала с УНГ дали има такъв метод на лечение.
Ходила е на УНГ, но проблемите ѝ не са отшумели. Препоръчах ѝ да направи консултация с добър специалист.

Моята дъщеря правеше по два отита годишно (между 2 и 7год. възраст). Педиатърката ѝ забраняваше да плува поне седмица след лечението.

# 138
  • Burgas, Bulgaria
Гърненце -  аз имах такъв проблем . Оказа се , че кожата в каналчето се лющи, вероятно провокирана от шампоан.  Така ми обясниха . Дори имаше леко зачервяване на тъпанчето.

Да питам - от няколко дни усещам , че ми щипе в устата . Днес погледнах , май са афти това !?. Като пришки от двете страни над кучешките зъби , шантава работа . Повече не съм гледала, 5 и 30 сутринта е Grinning .
Тааа -  какво се прави в този случай . Не знам дали има връзка настинала съм и то доста , всичко ме боли  .

# 139
Тиква, мажи се с гранофурин.
Аз така си разраних от вътрешната страна венеца, от по-груби и бързи движения с четката. Crazy

# 140
  • Burgas, Bulgaria
Сега като те прочетох и се сетих, преди няколко дни и аз прекалих, дори се ядосвах, че от 3 месеца ел.четка не работи и толкова не и купих батерии.

# 141
  • София
На дъщеря ми (1 г и 5м) вчера и се зачерви част от вътрешната страна на долния клепач. Днес е още по червено и ми  се струва леко подуто. Дали е ечемик, изобщо възможно ли е да е друго? Няма връхче, не го пипа,явно не я боли и сърби. За съжаление чак утре сме на лекар.

# 142
Как може да се нормализира пулс ? сега ми е 100 , сутринта сигурно е бил още повече, защото ми беше и лошо ...

# 143
  • Варна
Как може да се нормализира пулс ? сега ми е 100 , сутринта сигурно е бил още повече, защото ми беше и лошо ...

Как го мериш? Аз знам, че се мери като преди това поне 20 минути си лежал в покой, най-коректно сутрин преди ставане.

# 144

Как го мериш? Аз знам, че се мери като преди това поне 20 минути си лежал в покой, най-коректно сутрин преди ставане.
измериха ми го в една аптека заедно с кръвното ... то се и усеща и целият ми корем пулсира, а в момента лежа

# 145

Ако разбираш английски:

https://www.wikihow.com/Slow-Your-Heart-Rate-Down

# 146
Стойност MPV в кръвната картина 6,94 при референтни от 7 до 12 според сериозен повод за притеснение ли е?
Ще се консултирам и с лекаря, просто няма да е веднага и се притесних
В нета разбира се пише всякакви неща. Доста страшни

# 147
  • Варна
Стойност MPV в кръвната картина 6,94 при референтни от 7 до 12 според сериозен повод за притеснение ли е?
Ще се консултирам и с лекаря, просто няма да е веднага и се притесних
В нета разбира се пише всякакви неща. Доста страшни

Е почти в граници си е. На нещо друго има ли отклонение?

# 148
Не, кръвната картина иначе е окей, тромбоцитите са 254 (реф ст-ст 140-490) останалите неща в норма....
Е, ТСХ е 5,49, но дали има връзка между тромбоцити и Хашимото?
Но за тсх си знам, а за това- за пръв път ми се случва...

# 149
  • Варна
Не, кръвната картина иначе е окей, тромбоцитите са 254 (реф ст-ст 140-490) останалите неща в норма....
Е, ТСХ е 5,49, но дали има връзка между тромбоцити и Хашимото?
Но за тсх си знам, а за това- за пръв път ми се случва...

Мисля, че си е ок.

Общи условия

Активация на акаунт