Бързи здравословни въпроси и отговори – 9

• 50 963
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
Те и тук станаха такива гадини ЛЛ.
Аз я смених моята, защото много съм я манипулирала. Crazy Twisted Evil

# 346
Те и тук открай време не обичат пациента да ги пита, разпитва, изисква....не дай си боже да е чел нещо по въпроса клетия пазиент и се сърдят и го гонят от кабинета...

# 347
Оф до гуша ми е дошло, направо ви казвам то големи молби, големи кандърми за някакви елементарни изследвания. Хем те карат да си правиш профилактика, хем не може. Че как да се проверявам и да се грижа за себе си, като не ти разрешават. Преди години пък случайно се преглеждах за хемороиди, и от него преглед на майтап решиха колоноскопия да ми направят. Да съм била на 35 тогава. Ами намериха ми 2 полипа при по-щателния преглед. Смятайте за 15 години тия полипи на какво щяха да станат, ей така както препоръчват колоноскопията на 50 да си я прави човек за първи път. Има нещо много разминаващо се в препоръките за профилактика или не са обновявани от 50 години. Вече друг живот живеем стрес, храни, мръсен въздух, битовата химия, козметиката ако ще да е, а и като деца преживяхме Чернобил, кой знае кое как ни се е отразило и тепърва има да се разбира....

# 348
Те и тук открай време не обичат пациента да ги пита, разпитва, изисква....не дай си боже да е чел нещо по въпроса клетия пазиент и се сърдят и го гонят от кабинета...

Думата "интернет" ги докарва до истерия. Twisted Evil Twisted Evil

# 349
Точно, Дева. Като агне на заколение трябва да се ходи....така най-обичат...да гледаш тъпо и да си съгласен с всьо...
Ама и при Вики е кофти положението...

# 350
Много е кофти и нашите управници нали copy paste от всякъде и имам чувството, че и в БГ така ще стане рано или късно. Въпрос на време е според мен. За това възползвайте се докато може. А аз ще ви чета и ще ги натискам тука, според споделеното от вас, само дано не се гътна до март месец....щото това се водело спешен час поради подозрителен възел.

И понеже казвате, че изследванията не са това което са, кажете за моите като на какво изглеждат. Иначе ги виждам, че са в граници:
TSH:      2.030  Ref Range 0.300-5.600 u[IU]/mL
FreeT3:  2.7      Ref Range 2.0-4.4 pg/mL
FreeT4:  1.29    Ref Range 0.61-1.80ng/dL

Последна редакция: ср, 25 окт 2017, 21:26 от vici75

# 351
За този възел изобщо не се притеснявай. Peace
Дори и злокачествените растат изключително бавно и се лекуват успешно.
Аз имам един, от 20+ години, от дъжд на вятър го следя, няма никакво развитие. Обаче не давам да ми го махат. Не ми пречи.

# 352
Вики...прочети какви са признаците на заболяването,за което се съмняваш и излъжи,че ги имаш всичките...така няма ли да те изследват...

# 353
  • София
Те пък тук щото много дават направления. Не можело повече от 2 на ГОДИНА, и то за различни доктори. Едва за профилактичните кръвни си вземам. Исках за трети, миналата година - не можело, защото преди 6 месеца съм взимала направление за други двама специалисти. Сега си тръгвам на частно, едно по едно до където ми стигат силите Rage И с това високо кръвно ми омръзна. Преди 2 месеца кардиолога ми, който беше до момента, просто ми каза да си удвоя дозата на лекарствата. Защото хем пия лекарства за кръвно, хем си го вдигам. Еми ето, 2 месеца минаха, от няколко дни пак го вдигам и на удвоената доза. Ендокринолога нищо не откри, не иска и да ме гледа за възли на щитовидна - нямало нужда на този етап. Просто нямам думи. Търся си нов кардиолог и започвам пак отначало. Извинявам се за дългото словоизлияние Rage

# 354
Teta75 Simple Smile да, да баш така направих, за да ми позволят тия дето пуснах по-горе да си направя. Иначе не искат и не искат. Ама смених 2 лични лекаря, да не ме знае новия...Абе ужас, ужас.

DeVa Simple Smile в БГ от тази сцинтиграфия ми казаха, че нямало за какво да се притеснявам, всичко било наред. Било калцирано, мъртва тъкан и да го забравя. Но сега след поредния преглед, ми намериха маТрял за размисъл пак. А аз преди месец си правих сцинтиграфията в БГ. Та може и да ги пропусна тия тука, и без друго ще си спестя едни 500$. Тук прегледа трае 5 мин., няма значение за какво си отишъл. Чакаш 5 месеца, прегледа 5 мин, плащаш 500$....

Ей тва е, да не съм ви чула за чужбина да говорите и да хвалите.... Simple Smile Whistling Crossing Arms

# 355
  • Варна
И аз лъгах миналата седмица, че имам течение, за да ми дадат направление за гинеколог.За профилактика не се полагало.

vici75 щом си правила сцинтиграфия няма какво да го мислиш.Тя е най-надеждния скенер за щитовидна жлеза.

# 356
Така е, май даже с тебе си бяхме говорили в съответната тема. Но виж от преди два дена какво ми излезе:

RIGHT:
NODULE #1: Location: Lower pole
Size: Current measurement: 11 x 7 x 7 mm.
Composition: Solid
Shape: Round-oval
Echotexture: Hypoechoic
Taller than wide: No
Calcifications: No
Irregular margin: No
Extrathyroidal extension: No
Assessment: Intermediate suspicion pattern. Biopsy is recommended for nodules 10 mm or greater in size. For nodules < 10 mm in size, repeat US in 6-12 months.

LEFT:
NODULE #1: Location: Posterior interpolar
Size: Current measurement: 6 x 5 x 4 mm.
Composition: Spongiform
Echotexture: Spongiform
Calcifications: None
Borders: Smooth
Internal Color Doppler flow: No
Assessment: Indeterminate but likely benign. Biopsy may be considered if nodule size is 20 mm or greater.

Ей тоя десния сочат като проблемен..На кой да вярвам и аз не знам.

Това calcification калциран ли значи? В БГ ми казаха, че били калцирани и да ги забравя.Тук пък писано: NO

Последна редакция: ср, 25 окт 2017, 23:17 от vici75

# 357
Здравейте, наскоро бях на профилактичен преглед и нямах нищо нередно.
Но последните два или три пъти след полов акт имам леко кървене, след 4-5 часа няма нищо вече, но се притеснявам дали може да е нещо опасно, което не се вижда при преглед и има ли възможност да е моментно неразположение.

П.П.Не става дума за груб секс или протърквания.

# 358
Те пък тук щото много дават направления. Не можело повече от 2 на ГОДИНА, и то за различни доктори. Едва за профилактичните кръвни си вземам. Исках за трети, миналата година - не можело, защото преди 6 месеца съм взимала направление за други двама специалисти. Сега си тръгвам на частно, едно по едно до където ми стигат силите Rage И с това високо кръвно ми омръзна. Преди 2 месеца кардиолога ми, който беше до момента, просто ми каза да си удвоя дозата на лекарствата. Защото хем пия лекарства за кръвно, хем си го вдигам. Еми ето, 2 месеца минаха, от няколко дни пак го вдигам и на удвоената доза. Ендокринолога нищо не откри, не иска и да ме гледа за възли на щитовидна - нямало нужда на този етап. Просто нямам думи. Търся си нов кардиолог и започвам пак отначало. Извинявам се за дългото словоизлияние Rage

Майка ми е с високо кръвно и знам, че наистина трудно се нацелват точните лекарства и дозата им. Пиеш ли диуретик?

# 359
  • Варна

LEFT:
NODULE #1: Location: Posterior interpolar
Size: Current measurement: 6 x 5 x 4 mm.
Composition: Spongiform
Echotexture: Spongiform
Calcifications: None
Borders: Smooth
Internal Color Doppler flow: No
Assessment: Indeterminate but likely benign. Biopsy may be considered if nodule size is 20 mm or greater.

Ей тоя десния сочат като проблемен..На кой да вярвам и аз не знам.

Това calcification калциран ли значи? В БГ ми казаха, че били калцирани и да ги забравя.Тук пък писано: NO

Така написано наистина не говори за проблем. Правилна овална форма, без калцификати.Но пък те са доктори и те гледат на ехограф и те си знаят какво да гледат. Биопсията не е болезнена, по-добре я направи.

Общи условия

Активация на акаунт