Бързи здравословни въпроси и отговори – 9

• 50 769
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Ох, помогнете ми, че ми писна!!!

Изживях силен стрес скоро- преди 2 месеца точно. Преди това си имам хипохондрия, през последните вече 7-8 месеца. 

Мислех, че се справям окей със стреса. Правех панически атаки, но рядко и леки. Тия дни обаче си ... такова таковата, да не съм вулгарна. Направих най-силната паническа атака няког. Цялата бях в конвулсии, отидох до спешното, там ми дасоха успокоително и ми мина. От стрес вдигнах кръвно 140/100, а принципно ми е 110/70. От тофава не съм тотално тамън, вече два дена. Само се шашкам, аха-аха да направя нова атака и ги спирм някак. Една такава трескава съм и ме е е страх от високо кръвно, а имам чуввтвото, че го вдигам от стрес. Цял ден си мисля гадости.

Какво ми им! Проблем с щитовидната, ненормална ли съм или имам проблем с кръвното и сърцето! Само на 22 години съм! В спешното оня ден ми правиха кардиограма - здраво ми било сърцето, но защо така вдигам кръвното. Знам, че атаките са силен стрес на и без това стресираният ми органозъм в момента, ама е ту мъч вече всичко. Писна ми, честно, как може!

# 571
Намери добър психиатър да ти налучка подходящите хапчета - хем да не правиш атаки, хем да не си полузаспала.

# 572
Докато решиш какво да правиш, вземи си едни капки мента, глог и валериян – 2лв бяха на аптеката. Успокояват. Аз не вярвам ни в стреса, ни в депресиите и ни в никакви подобни съвременни измишльотини. Пък най се дразня като отида на доктор и като няма какво да ми каже и айде стресирала съм се. Но например при предстоящо придвижване със самолет откачам. До сега нищо не ми беше помагало, но това лято приятелка ми предложи да пробвам въпросните капки и не успях да откача чак толкова много. Явно са ми подействали, като в същото време не ми се е доспивало или да съм се влачила. Пробвай. Няма да ти навредят поне. Пък ако решиш, пак си върви на лекар, то даже си е и задължително, като е толкова серизоно положението.

# 573
Каква е тази паника за кръвно 140/100?
По-спокойно! Peace

# 574
  • София
Аз на 140 на 100 започвам леко да си се притеснявам, ама пия лекарства за високо кръвно Rage Но на тези стойности не предприемам нищо допълнително де.

# 575
  • София
Мента ,глог и валериан по-скоро е панацея за мен , малко тип самовнушение 😂 Поне за мен.
С годините започнах да вярвам и на депресии , и на стрес и на всички актуални състояния. Даже вярвам, че от нервите идват много гадни болести.
Което не значи , че не вярвам на лекарите .

Да попитам, имам една малка рана, като обелена кожа на коляното, но на това коляно всеки ден нося силиконов лайнер. Да ви кажа , от толкова малка раничка много боли и даже понакуцвам.
Може ли да я мажа с Йодасепт, Йодасептон или нещо друго?
Не ми се ходи до някой лекар заради проблем , но вече 2-3 седмици ме мъчи.
С какво да я мажа , за да зарастне ?

# 576
  • София
Това силиконово нещо задължително ли трябва да се носи?
Ако кожата може да диша, ще зарастне по-лесно.

# 577
Wind, тези с йода много изсушават. Опитай с обикновен крем  Здраве/Бочко, масло от шеа или Витасин. Но според мен отиди на лекар, защото при теб са по-специфични нещата - може да се налага малко да регулират хардуера, защото ако е от него, с каквото и да мажеш само по-зле ще стане. И по-добре по-рано, за да не стигнеш до по-зле и да се наложи да стоиш седмици без него докато заздравее.

# 578
Момичета, нелепо е, но все пак да попитам какво мислите. Вчера си махнах механично гнойна пъпка на врата близо до ухото (не я дезинфекцирах в бързината) и днес напипах топче, което е приблизително зад ухото (на черепа), струва ми се лимфен възел. Дали е възможно да е от пъпката, или не е лимфен възел и изобщо да търча ли на лекар ( и на какъв ? Хематолог? Хирург?) или да изчакам до идната седмица ?

# 579
Аз на 140 на 100 започвам леко да си се притеснявам, ама пия лекарства за високо кръвно Rage Но на тези стойности не предприемам нищо допълнително де.

Нормално е да се притесняваш, пиеш хапче и чакаш да спадне. Ама чак да изпадаш в криза е прекалено.
Моята прителка е такава паника, но като я върнаха от спешното веднъж, повече не ходи. Казали ѝ, че с такива стойности няма смисъл да ги занимава. Там ходят хора с кръвно над 180-200.

# 580
Момичета, нелепо е, но все пак да попитам какво мислите. Вчера си махнах механично гнойна пъпка на врата близо до ухото (не я дезинфекцирах в бързината) и днес напипах топче, което е приблизително зад ухото (на черепа), струва ми се лимфен възел. Дали е възможно да е от пъпката, или не е лимфен възел и изобщо да търча ли на лекар ( и на какъв ? Хематолог? Хирург?) или да изчакам до идната седмица ?
Лимфни има там. Не го пипай, възпаляват се при мехатично дразнене - натиск, масажиране. Може и заради пъпката да се е подул, но по-вероятно при стискането си го раздразнила. Ако не го пипаш, трябва да спадне до седмица-две.

# 581
  • София
Освен кръвна картина какво мога да изискам за по-обстойно изследване - интересуват ме дефицити на минерали , вит. Д, Б12... - не знам дали се покриват от застрахователите (към които сме сключили договор), но каквото мога ще изискам да ми пуснат. Т.е. изследвания, които здравната каса не покрива.

Последна редакция: чт, 09 ное 2017, 10:28 от Starrydream

# 582
  • София
По-добре звънни на застрайователя . Ако ти е ВИП пакет застраховката, би трябвало да включват всякакви видове изследвания , операции, манипулации, и даже да ти връщат и пари за лекарства.

Тези дни ще ходя да изследвам хормоните на жлезата и по-горе описаните.
Не трябва да съм пила вода, нито кафе нито друго .
Дано , ако изпуша една цигара , не се отрази на резултатите.

Бях при ендокринолог , каза , жлезата е добре , няма възли, само била малко по - оросена.

# 583
  • София
Не пуши цигара. И вечерта преди изследването се опитай да не пушиш, или поне минимално.

# 584
Освен кръвна картина какво мога да изискам за по-обстойно изследване - интересуват ме дефицити на минерали , вит. Д, Б12... - не знам дали се покриват от застрахователите (към които сме сключили договор), но каквото мога ще изискам да ми пуснат. Т.е. изследвания, които здравната каса не покрива.

Зависи какъв е пакета и към кой застраховател си.
Може и всичко да покрива.
Ти към кой си?

Общи условия

Активация на акаунт