Бързи здравословни въпроси и отговори – 9

• 50 168
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Освен кръвна картина какво мога да изискам за по-обстойно изследване - интересуват ме дефицити на минерали , вит. Д, Б12... - не знам дали се покриват от застрахователите (към които сме сключили договор), но каквото мога ще изискам да ми пуснат. Т.е. изследвания, които здравната каса не покрива.

Зависи какъв е пакета и към кой застраховател си.
Може и всичко да покрива.
Ти към кой си?
Ще питам (България)

# 586
И аз съм към България, луксозен пакет, всички изследвания ми са покрити.

# 587

Удобно ли е да кажеш колко плащаш на година за него?

# 588
Аз на 140 на 100 започвам леко да си се притеснявам, ама пия лекарства за високо кръвно Rage Но на тези стойности не предприемам нищо допълнително де.

Нормално е да се притесняваш, пиеш хапче и чакаш да спадне. Ама чак да изпадаш в криза е прекалено.
Моята прителка е такава паника, но като я върнаха от спешното веднъж, повече не ходи. Казали ѝ, че с такива стойности няма смисъл да ги занимава. Там ходят хора с кръвно над 180-200.

Аз в момента съм със зверски разклатена психика, чувствам се сякаш нямам нервна система. Заради това се шашкам. Днес бях до ЛЛ, през поаледния месец имам 4 кардиограми. Те са окей, но кръвното ми пак беше 130/90. Знам, че не е много, но за 22 годишна, на която нормалните й стойности са 110/70... имам и едно стягане в гърлото от стрес, ще ходя на ендокринолог и кардиолог във вторник. Просто се чувствам ужасно. Една трескава съм, на тръни, психиката ми е опъната като струна, ама пред скъсване. Имам и едно стяганв в гърдите, бърз пулс... много ми е кофти.

# 589
  • София
Въпросът е какво да си пусна и то ще трябва да е по обяд или след 16ч.

# 590
  • София
Нали каза, че ще пускаш каквото можеш и всичко, което не се покрива от здравната каса? Аз поне така разбрах.

# 591
Тета, за сметка на работодателя е, нищо не плащам аз.

Нали каза, че ще пускаш каквото можеш и всичко, което не се покрива от здравната каса? Аз поне така разбрах.

За минерали и микроелементи питаше.

# 592
............. Просто се чувствам ужасно. Една трескава съм, на тръни, психиката ми е опъната като струна, ама пред скъсване. Имам и едно стяганв в гърдите, бърз пулс... много ми е кофти.
Пусни си изследвания на щитовидната жлеза. Иди рано сутрин гладна без да си пила кафе и хапчета. И не се стискай за пари ако трябва да платиш, не е скъпо. Важно е и си заслужава да си вдигнеш д-то рано сутринта, всички лаборатории работят от 7-7:30, ще имаш време преди работа.
Аз бях така точно на 22 години, откриха ми проблем с ЩЖ. Усещането за "стягане в гърдите и бърз пулс, нерви, притеснения и паника" е като при аритмия, един от симптомите на хиперфункция на ЩЖ.

# 593
Да, знам. Ще ходя. Работата е, че имам генетична обремененост към сърдечни заболявания, което ме плаши жестоко и посроянно чета в интернет. Ужасно е.

# 594
  • Варна
Да, знам. Ще ходя. Работата е, че имам генетична обремененост към сърдечни заболявания, което ме плаши жестоко и посроянно чета в интернет. Ужасно е.

Предполагам си чела за хипохондрията, също така си наясно, че е възможно да се предизвикат и някои физически прояви. Кръвно можеш да вдигнеш само от притеснение от изпит, страх от преглед и т.н.

# 595
Kaк точно разбра, че имаш генетична обремененост към сърдечни заболявания, че не се сещам... По-скоро имаш негенетична склонност към хипохондрия, според скромното ми мнение.

# 596
Баща ми получи инфаркт много млад. Иначе хипохондрията ми е генетична и тя. Simple Smile

# 597
  • София
Не съм се замисляла за фамилната обремененост .
Бабите ми починаха от инсулт, тате много млад на 45г. ( той имаше и туберколоза , синузит и Т.н.)

# 598
Моят на 47 си отидв. Аз се замислям, защото хипохондрията ми е от преди това, от 7-8 месеца се почна.

# 599
  • София
изчетох доста за хипохондрията, хубаво е сам да си наложиш воля над мислите, както и близките да те подкрепят в борбата Simple Smile
Може и среща с психолог да се направи, аз бих искала да отида, но все не остава време .
Outof..,съжалявам за загубата ти.
Моята хипохондрия се появи преди няколко години , като беше много тежка в началото , бях си за много сериозен доктор -психиатър Simple Smile, реших да се стегна , защото така не се живее нормално.

Сега пак я има , но в по Софт вариант и се надявам тотално да се изкорени .

Общи условия

Активация на акаунт