Бързи здравословни въпроси и отговори – 9

• 50 163
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Пуснах си ТСХ, фТ4, ТАТ и МАТ. Стойности:

ТСХ 1.46
fT4 18,70 (реф: 12-22)
ТАТ <10 (реф. <115)
МАТ 15,23 (реф. <34)

Как е възможно симптоми на проблем с ЩЗ, завишено ТСХ през март (3,4 някъде беше), преживян жесток стрес, бърз пулс, нерви, стягане в гърдите, паник атаки, подута щитовидна жлеза и съвършени хормони? Утре съм на ендо, но съм силно озадачена. Ама силно.

От много време, вече не вярвам на никоя лаборатория!

# 661
  • Варна

ТСХ 1.46
ТАТ <10 (реф. <115)
МАТ 15,23 (реф. <34)

Как е възможно симптоми на проблем с ЩЗ, завишено ТСХ през март (3,4 някъде беше), преживян жесток стрес, бърз пулс, нерви, стягане в гърдите, паник атаки, подута щитовидна жлеза и съвършени хормони? Утре съм на ендо, но съм силно озадачена. Ама силно.

Ей ама много държиш да си откриеш нещо Stuck Out Tongue Winking Eye

# 662

ТСХ 1.46
ТАТ <10 (реф. <115)
МАТ 15,23 (реф. <34)

Ей ама много държиш да си откриеш нещо Stuck Out Tongue Winking Eye

Изследвам се, защото майка ми е с Хашимото, баба ми също. И защото ми каза еднокринолог, че имам подута шитовидна жлеза. През март ТСХ ми беше над 3. Искам да си открия Хашимото, честно, за да имам обяснение за дискомфорта в гръдната област, високия пулс и нервите. Наистина. Щото иначе значи, че проблемът е другаде. Sad като откачена съм.

# 663
  • София
Хубава работа, искаш да си откриеш Хашимото. Може просто да си с по-слаби нерви. Хипохондрията отделно те тресе.

# 664
Аз не мисля, че имаш Хашимото точно, без наличие на антитела. Подута жлеза и симптоми е друго, иди си на прегледа и послушай лекаря. Той ще прецени.

# 665
  • Варна
Искай си и ехография на щитовидната жлеза.Хашимото нямаш в никакъв случай.
Проблема ти се нарича хипохондрия и колкото по-бързо го приемеш и започнеш лечение в нея насока, толкова по-добре за теб.

# 666
Какво е? Утре ще ходя, ама какво е? Grin

Ще ми правят ехограф утре. Иначе лекувам хипо-то, пия антидепресанти. Слаба работа са май.

# 667
може да имаш възелче и пак ТСХ и др. изследвания да са ти в норма. Аз бях така. Имах 6 възела и всичко в норма.

# 668
Как се оправят тия възели?

# 669
За да ти е още по-спокойно информация от първа ръка - ракът НЕ боли всичко друго е безопасно Smiley

Аз нали наскоро за пръв път се сблъсках с (предполагаемо) интеркостална невралгия, за която първоначално яко се бях сащисала. Simple Smile Много ме боля подмишницата и гърдата. Естествено, мина ми мисълта за "най-лошото" през главата, защото болката беше постоянна и непроменлива. Като отидох на мамолог, тя ми каза същото, което си написала и ти - че ракът не боли. Бях доста учудена, защото на други места в Интернет четох точно обратното, но се поуспокоих, като чух това. Simple Smile

# 670
  • София
Не съм ходила на мамолог от 2 години и половина Flushed
Все го оставям него последен, и все не остават пари. Ей го, и този месец няма да мога да отида.

Иначе и аз често имам болки в гърдите, на бучки са ми - около овулация и преди цикъл. То май от овулацията чак до началото на цикъла са ми така. Това е почти всеки месец.

# 671
Как се оправят тия възели?

Стига си измисляй болести. Peace
Аз имам възел и не давам да ми го пипат, ти насила искаш. Crazy

# 672
  • София
И аз наскоро разбрах, че имам 3 Joy И няма да се пипат.
Което не е смешно, разбира се.

# 673
И аз си имам един възел и заобикалям ендото отдалеч за да не се виждаме хаха никакви операции не ща.

# 674
И аз си имам един възел и заобикалям ендото отдалеч за да не се виждаме хаха никакви операции не ща.

И аз така.
Хем искам да отида, за да ми пусне по-подробни изследвания, хем не смея, да не ме зачекне за възела. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт