Боледуване на децата ни - Тема 55

• 47 956
  • 730
  •   1
Отговори
# 645
Петър Дънов е казал, че най-лошото за органите на тялото е измръзване, охлаждане. Със сигурност има вероятност да понастинеш и от течение и от газирано и от сладолед. Аз лично от течение се схващам и имам неврологични болки

# 646
  • София
Зест, тезата ми е, че заболяването е свързано с простудата (със студа). Не е просто ей така - седиш си и той от нищото те връхлита вирусът. С други думи смятам, че ако човек се пази от простуда, това може да му спести съответния рино вирус, колкото и селско и смотано да изглежда отстрани. Казвам това с ясното съзнание, че на -15 ги изкарвам в леда, но в същото време внимавам и лятото включително да не са голи и мокри на течение, включително страх ме е, когато са директно под/срещу климатика. Щото след това носовете тръгват.

Деси, на всяко никнене на зъби моите деца вдигаха Т. Да - вирус е, но ако не бяха зъбите, можеше и да не го хванат. А моите винаги бяха със сопол и Т. Дотам - без кашлици и други екстри. При твоето дете може да е по-силен вирус.

# 647
И двете говорете за едно и също нещо...Grinning

# 648
  • София
И ние да се запишем в темата за болните. Няма оправия вече с тия вируси. Каката ми от вторник започна да вдига високи температури , последва жестоки болки в гърлото с гнойни налепи -ангина. След направено кръвно изследване ,за да сме сигур и че сме за АБ изписаха ни Цефзил. И вече го пие 4 ден 7 ми прием и да, не вдига толкова висока температура, но следобедния сън и през нощта пак вдига до към 38 и нещо...  Разкашля се с дълбока лаеща кашлица и започнахме и Пулмикорт на инхалации ( 1:1 с физ разтвор , така ли е пропорцията?)
И сега лошото е ,че и бебето на 10 месеца го хвана и в момента той трети ден е с температура, снощи беше с 39'2 и директно с хладък душ, през нощта му дадох Хексалгин,защото пак доближаваше 40' и изобщо нямам вече представа докъде и докога ще ни мъчи този ужасен вирус. Натрових си дечицата вече с тия Панадоли, Нурофени и даже и АБ пие каката и пак кашлици и пак температури и вече не издържам . Утре ще ги водя пак при доки да каже какво да ги правя и с какво да лекувам,защото бебока е само на Инфлуцид и вит. Ц...
Дано тази нощ се спи,че последната седмица съм се превърнала в ходещ робот...
Някое деенце наскоро да е карало този гаден вирус така актуален в монента по градините ?!

# 649
  • shumen
Деси,да минава скоро тоя вирус при вас.
Мис Индия,да се оправят скоро каката и бебето.Заведи ги утре пак на лекар,за да ти каже какво да пият.
Аз как да не се ядосвам.Ето тази вечер започна да го дразни гърлото и да хъка.Сега,ако пак се разболее ще се обадя на баща му или да го взема,или да дава пари за лекарства.Писна ми,това всеки път като дойде той детето е болно.

# 650
  • София
С гнойна ангина се вдига температура дори и 4 дни след започване на АБ. Хубаво е, че вече не е толкова висока. Ако и бебето е с гнойна ангина, би трябвало и то да е на АБ. Преглед правен ли е?

# 651
  • Варна
Не мога да повярвам, че някой може да твърди, че няма начин да ти стане нещо, ако се пльоснеш дюс на течение...
Както и да е...
Моето дете повръща от 17.00 до 20.30 нон стоп. Накрая нямаше какво, стомашен сок... В девет без двадесет сложих втора свещичка Вометухсил и после я излъгахме и изпи към 40 мл. вода. Не на един дъх. По малко. Сега се чудя за дете на година и девет месеца достатъчно ли е? Сега спи. Да я будя ли да я мъча да пие още или да я оставя да спи?

# 652
  • София
Колко пъти повърна? Бих те посъветвала ако и утре е така, или през нощта, да го заведете на лекар. Нямам голям опит с повръщане, но ако се пробуди бих дала да пие малко вода. Ако ли пък по принцип пие в просъница, пак бих дала малко, но не бих будила чак.

# 653
  • На брега на реката
Не мога да повярвам, че някой може да твърди, че няма начин да ти стане нещо, ако се пльоснеш дюс на течение...
Както и да е...
Моето дете повръща от 17.00 до 20.30 нон стоп. Накрая нямаше какво, стомашен сок... В девет без двадесет сложих втора свещичка Вометухсил и после я излъгахме и изпи към 40 мл. вода. Не на един дъх. По малко. Сега се чудя за дете на година и девет месеца достатъчно ли е? Сега спи. Да я будя ли да я мъча да пие още или да я оставя да спи?
Дали съм казала това? Казах, че има условия, които правят организма по-податлив на вечно циркулиращите около нас вируси.
За повръщането бих включила нещо за електролитния баланс. И течности по малко, но често. Както и пробиотик.

# 654
  • shumen
Кали,аз не бих будила за вода.Ако се събуди сама бих дала.
Миамим,аз разбрах,че утре ще ги води на преглед,че на бебето не е правен.

# 655
  • Варна
За повръщането бих включила нещо за електролитния баланс. И течности по малко, но често. Както и пробиотик.
Опитахме се да включим. Самото поднасяне на каквото и да е към устата я докарва до истерия. Накрая установихме, че има успех само и единствено с чиста вода. Докарахме към 50-60 мл. вече. Не е повръщала от 20.30. Дано изкара нощта спокойно, пък лекаря утре е ясен...

# 656
  • София
Както и да е...
Остави я да спинка засега, но като се събуди по малко предлагай течности.
Аз знам от моя док за прахчетата Хидрасек ,който възвръщат важните вещества в организма при разстройство и повръщане и също така в аптеката питай на ХИП има сокчета ОRG, който са на същия приинцип да внесат в тялото изгубените ценни вещества.
А за повръщането най-ефективно е Натриев Цитрат има го в апреките като сироп или прахчета довбавяш във водата и даваш на детенце. А също така най-спешно ако нямаш аптека наблизо в Спрайта го има този натриев цитрат и аз съм давала затоплен и обезгазиран по.няколко глътки докато не се поспре повръщането...
Успех Simple Smile

# 657
  • Варна
От всичко изброено, в момента имам само хидрасек. Категорично го отказва. Набутахме една чаена лъжичка - повърна го на секундата...

# 658
  • shumen
Кали,аз при повръщане давам натриев цитрат и съм доволна.

# 659
  • Варна
Повърна и малкото вода, която изпи. Вече чакаме пред спешното...

Общи условия

Активация на акаунт