Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Има ли деца, които заекват от ранна възраст и в крайна сметка преодоляват това предизвикателство?
Какви са препоръките за справяне със заекването при деца?
Може ли заекването да се излекува, ако не е генетично?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Има ли деца, които заекват от ранна възраст и в крайна сметка преодоляват това предизвикателство?
-
Какви са препоръките за справяне със заекването при деца?
-
Може ли заекването да се излекува, ако не е генетично?
-
Какви са препоръките за работа с логопед при заекване?
-
Какви са препоръките за справяне със заекването при деца, които владеят два езика?
къде и кой може да ми помогне за да се справим и ние?! Детето ми си говореше много добре до преди 3 седмици, тогава започна едно а а а а и изказване на кратко сякаш се притеснява. Имаме и бебче което на скоро се роди, бяхме дълго в болницата и тя сякаш преживя стрес сякаш че ще я оставя плаче постоянно и все иска да съм до нея има и реяност но тя е нормална. Аз самата от малка съм с заекване ако може така да се каже в смисъл аз си усещам че моето от притеснение и на нервна. Не знам не искам да изживява това което съм аз минала. Моля дайде съвет, кажете дори и на логопед ще я откарам, на психолог също но ме интересува може ли да се изкорени проблема? Бяхме на логопед тя ни препоръча една доцентка специалист по заекване и мислят че е предадено от мен на нея но моето не е ген, нямаме в рода такива хора даже и при мен се е случило като при нея сега.
Детето и то е перпелек като майка си-бързо говори.. Аз също не заеквам, но се случва да запецна и да спарпутя думите, как да го обясня. Много рядко се случва, но в бързината и в притеснението си ... се омотвам