Плетем красоти за топлите дни .. тема 96

• 93 801
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте, обхванала ме е някаква коледна лудост и не стига, че плета от една седмица, ами се и хвърлям на едни големи проекти и затова, моля за помощ. Не успявам да рзчета едни схеми от руски и ако някой се чувства запознат и може да ми помогне, ще бъда благодарна. И понеже времето е ценно, готова съм да си платя за консултацията.

Това, над което се тормозя от няколко дни, изглежда така :

Поздрави и благодаря предварително, RelaxedKissing Heart

Flushed оригинала ми е много неясен, та и превода не е цвете Flushed
празното квадратче - на лицев ред бримките се плетат лицево, на опаков - опако.
квадратче с тире - на лицев ред се плетат опаки, на опаков - лицеви
 квадратче с кръстче - допълнителная бримка, извадена бежду двете от предния ред https://www.youtube.com/watch?v=DBZ-gvyFswU
квадратче с кръгче - на опаковия ред се изплита една бримка опакова, като преждата се намотава два пъти на дясната кука
първото дълго, със стрелка наляво - шест бримки се свалят на помощна кука пред плетката, следващите две бримки се изплитат лицево, като се отпускат допълнителните наметки и бримката се изтегля. след това шестте бримки от помощната игла се изплитат лицево.
 първото дълго, със стрелка надясно - две бримки се свалят на помощна кука задплетката, като се отпускат допълнителните наметки и бримката се изтегля. следващите шест бримки се изплитат лицево,  след това двете бримки от помощната игла се изплитат лицево.
намерих го Simple Smile https://knitt.net/bezrukavka-spicami-uzor-pletenka.html
клипче https://www.youtube.com/watch?v=r1lnzMHF9rs

Simple Smile

Последна редакция: чт, 07 дек 2017, 10:38 от st. Dobri

# 136
Здравейте, момичета,

Някоя от вас дали е плела/разчитала немски инструкции за плетене. Аз, с помощта на гугълтранслейт и някои речници на абревиатури, горе-долу се поправих, но стигнах до инструкции за наддаване и не мога да се справя с обяснението. Става въпрос за следното:
"in jeder 2. R 15x je 1M und 1x je 2M zunehmen"

Знам, че R e ред, а М е бримка, но не разбирам какво точно трябва да се направи с тях Simple Smile)). Ще съм много благодарна, ако някой знае и може да помогне!

# 137
"Във всеки втори ред добавете 15 пъти по 1 бримка и 1 път по 2 бримки."

# 138
Много благодаря за бързия отговор!

# 139
  • София

Пак съм изтървала половин тема, ще се опитам да се върна и да попрочета нещо...

# 140
Здравейте!
Моля за помощ !Синът ми много иска да му изплета едни терлици/на една кука/,които са като маратонки на "Nike".Дано правилно да съм изписала на латиница.Само че никъде не можах да намеря из мрежата и по форумите някаква схема.Опитвам се от снимката да ги докарам,но.....Ще се опитам да кача снимката,дано така стане по-ясно.Много моля,ако някой може да  даде схема или да ми каже откъде мога да намеря,ще съм много благодарна.

# 141
# 142
Още към моделите за кецовете:
https://www.ravelry.com/patterns/library/baby-sneakers-22

# 143
  • София
Новата ми страст:

Много меко, нежно и приятно на допир, носи се с удоволствие.

# 144
ихаааа, заприлича ми на коледен венец, Simple Smile а то било шалче/снуд или както там му е името.

набързо направих един шал за подарък, нямах време даже да го снимам Simple Smile но пък си доказах, че е вярно написаното на етикета "готов за 2 часа"  Simple Smile

утре, докато чакам чудото ще тракам с иглите Simple Smile за ужас на околните Simple Smile

# 145
Здравейте дами надявам се до ме приемете във вашата темичка .. аз плета от малка като можа да се похваля че една дузина баби са ме учили бод по бод и наметка по наметка хихи

Сега съм на 19 и от време на време когато няма какво да правя .. изплитам по някой малък проект.

Последно се занимавах с едно елече за племенницата

Ето линк към снимката (надявам се не е престъпно хаха)

http://www.img-share.eu/main/image_view/BC97410E-65FF-442D-A8AC- … 13593879.jpeg.htm

Та така като цяло това е. Сега се трудя над едни чорапки на 5 игли.

Брагодаря ви за вниманието.

# 146
добре дошла.
Simple Smile радвам се на всяко ново попълнение, а 19 годишно скоро май не сме имали Simple Smile
елечето е сладко, съ сздраве и радост да се носи Simple Smile
Simple Smile една подсказка - с новата версия на форума, снимките могат да се качват направо в темата Simple Smile

# 147
Мда пробвах се ама излиза някаква грешка.

Може би защото съм от телефона ,хмм Thinking
 Благодаря за гостоприемството .. надявам се и тук да науча нещо новичко.

Плета на 2 куки на кука без куки с много куки и както ти дойде на акъла. Много съм си харесала сега едни тунизийски плетки и съм решила да ги пробвам тези дни. Ще споделям резултати Simple Smile

# 148
ако забравиш ще ти напомня Simple Smile Simple Smile
много съм любопитна Simple Smile

# 149
  • в здрача
Srety добре дошла!
От телефона е кошмар качването на снимки във форума.

Нагласихте ли коледните подаръци?
Аз съм се оплела в едни дребни дрешки за кукли Relaxed

Ей, много ми липсват старите емотикони. Любимите ми ги няма.

Общи условия

Активация на акаунт