Плетем красоти за топлите дни .. тема 96

• 93 925
  • 735
  •   1
Отговори
# 420
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
винаги съм плела шапките отдолу нагоре - от ушите права част, а после поетапно свивам.
вчера се хванах да правя една наобратно и не става и не става.
правя кръглата част, добре стана, а когато трябваше да изправя не се получи.
не би трябвало да свивам, само да спра да наддавам, нали?                                                                                            

Здравейте! Зависи Каква плетете шапка, ако такава която  горе  дадох схема, тогава трябва да продължите  да плетете без да свивате и без да  натдавате .

Simple Smile нещо такова
но тази е отдолу нагоре, малко рязко направих свивките, но мисля, че стана хубаво. Simple Smile

# 421
Лято е, време за шапки. Тази ми е последната, плетена от турска рафия, от която имам още няколко цвята, но не ми хареса и няма да повторя.

Показвам същия модел шапка в друг цвят. За съжаление не успях да я снимам читаво, продаде се светкавично.

Последна редакция: ср, 04 юли 2018, 15:57 от Анонимен

# 422
  • Бургас
Много хубави плетива, момичета! Докато видя чорапите и ги похваля, и се появиха и шапките. Майсторки, хвала!

# 423
St.Dobri, за детска шапочница е добре. Но лично аз предпочитам ако плета шапки на 1 кука тогава от горе на  долу, а ако на 2 куки тогава обратно. Мисля тогава сливки по симпатични. Ето слагам пример моите зимни шапки.    На 1 кука.                                                   На 2 куки                   

# 424
Anji75, много ми харесват нещата ти. Освен очевидния усет и високи умения, имаш собствен стил, мярка и око за красивото. Много обичам да гледам НЕкичозни плетива. Твоите са разкошни!

# 425
Благодаря много на всички! Добре че сега  има много хубави и стилни  майстори, и има интернет от  където аз черпя  идеи от тях. Някои сега продължават да мислят, че плетене е само за бабите , но сега плетене е доста модерно и в Русия женички печалят хубави пари от това.

# 426
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile много ми хареса ажуреният шал.
Simple Smile аз имам подготвени прежди, само време и хубав модел ми трябват. Simple Smile второто е по-лесната част.

имаше едни руски шалове, които минават през дамски пръстен... красота.

# 427
Момичета, толкова обезкуражаващо ми действате с тези прекрасни плетива! Аз още се напъвам да правя равни бримки. С чорапите нямам проблем, дори мога няколко варианта на пета да плета. Но големите плетива много бавно стават...И трудно Sad  А на 1 кука, не зная дали въобще ще се науча някога.
Радвам ви се и ви се възхищавам на уменията!

# 428
  • Бургас
Като стана дума за шапки.. аз плета жакардови шапки, тази година ще наблегна на ръкавиците. Сега търся подходяща прежда

# 429
Отдавна не съм писала тук, но ви следя тайничко. Много красиви неща показвате.
Имам един въпрос. Наследих доста хубава прежда, но си има един лек дъх на мухъл. Въпросът ми е дали ще се изгуби при пране/май с едно няма да стане/ и въобще има ли смисъл да се ползва, че ако изпера готовото плетиво няколко пъти, то на какво ще заприлича?

# 430
Имам един въпрос. Наследих доста хубава прежда, но си има един лек дъх на мухъл. Въпросът ми е дали ще се изгуби при пране/май с едно няма да стане/ и въобще има ли смисъл да се ползва, че ако изпера готовото плетиво няколко пъти, то на какво ще заприлича?

Като се изпере един път с качествен препарат и омекотител няма да мирише изобщо.

# 431
  • Бургас

Изпери я на ръка / колкото да махнеш праха от нея/ и в последната вода добави оцет.
А какво ще стане от плетивото след няколко пранета, зависи и от плетенето, и от пранетата, и дори и от носенето на дрехата.

# 432
Най-важно е каква е преждата 😀 може да е кашмир, може да е лен или микрофибър и все да е доста хубава, но ще се третира по съвсем различен начин. И да, едно плетено изделие не бива да се страхува от пране.

# 433
Благодаря ви за отговорите.
Да, съгласна съм, че едно плетиво не бива да се страхува от пране, но аз си мислех, не за разтягане/обезформяне/, а за това, че няколко пранета винаги си личат на определени прежди.
То ако не пробвам и как ще разбера? Различни са и каквото стане. Щом има шанс да се отмиришат ще им дойде ред.

# 434
Добър ден а всички! Искам да питам, сега Инстаграм пълен с подобни плетени чанти-мрежи. Вие какво мислете? Аз пробвах да изплета и ето какво стана.

Общи условия

Активация на акаунт