Плетем красоти за топлите дни .. тема 96

• 93 921
  • 735
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна, морето и сините вълни!
Mimito, така кажи, че е scheepjes 😀 чакам някой да ми подари 2-3 ролки, че и на мен  ми е скъпа.

Тити, поради липса на спонсори, сама си купих. Но пък като се замисля, не е чак толкова скъпа преждата.
1. Добре пресукана е, лесно се плете, не се нищи. После плетивото седи добре, не е лигаво или да се раздърпва. Та отдавна съм се уверила, качество на ниска цена няма.  
2. Има много добър метраж. Този шал е само едно кексче, както му казват тук.
3. Преливането на цвят в цвят става много плавно и красиво.
4. При пране, прах на ръка за да гедам, цветовете не мръднаха, ако се плете друго изделие, като дреха, одеяло, може да се ползва пералня.
5. Признанието на щерката - е най сетне изплете нещо по модата! Това преливане знаеш ли как се казва? Не. Омбре! И сега е много модерно. Таааа какво да кажа....най сетне ми харесаха нещо Simple Smile

Последна редакция: чт, 28 юни 2018, 12:35 от Mimito

# 406
Една позната плете бебешко одеяло от scheepjes и долу-горе го изкара метър на метър от една ролка.
За омбрето не съм сигурна дали може да се отнесе към дъговите цветове, не че е важно 😀
Но ще пробвам и суфлето скоро.

# 407
За омбрето не съм сигурна дали може да се отнесе към дъговите цветове, не че е важно 😀

И аз, ама  с пубертет не ми се спори. Аз нали все съм неразбрала и не в крак с модните тендеции. Вчера се опита да ми пробута номера, че като съм била дете имало още живи динозаври....Та колко ли дърта съм в очите на детето, просто не мога да си представя Simple Smile

# 408
Mimito, така кажи, че е scheepjes 😀 чакам някой да ми подари 2-3 ролки, че и на мен  ми е скъпа.

Тити, поради липса на спонсори, сама си купих. Но пък като се замисля, не е чак толкова скъпа преждата.
1. Добре пресукана е, лесно се плете, не се нищи. После плетивото седи добре, не е лигаво или да се раздърпва. Та отдавна съм се уверила, качество на ниска цена няма.  
2. Има много добър метраж. Този шал е само едно кексче, както му казват тук.
3. Преливането на цвят в цвят става много плавно и красиво.
4. При пране, прах на ръка за да гедам, цветовете не мръднаха, ако се плете друго изделие, като дреха, одеяло, може да се ползва пералня.
5. Признанието на щерката - е най сетне изплете нещо по модата! Това преливане знаеш ли как се казва? Не. Омбре! И сега е много модерно. Таааа какво да кажа....най сетне ми харесаха нещо Simple Smile

Каква е все пак тази прежда?  Памук, някаква смес? Какво е scheepjes - гугъл го превежда като лодка. И каква е цената? Погледнах сайта, но не разбрах.  С доставка до бг май златна ще излезе, нямат дистрибутор у нас.

# 409
Каква е все пак тази прежда?  Памук, някаква смес? Какво е scheepjes - гугъл го превежда като лодка. И каква е цената? Погледнах сайта, но не разбрах.  С доставка до бг май златна ще излезе, нямат дистрибутор у нас.

Преждата точно моята е памук, има и вълна. Има различни видове. Аз избрах памук, заради лятото. Иаче scheepjes е марка. Така са я кръстили. Доставка до БГ не знам, понеже съм в Германия. В ибей има доста предложения. Но аз си вземам от Холандия - заради цената и поддържането на всички цветове. Понеже сме почти комшии ми идва преждата за 1-3 дни.

# 410
В сайта на "Александър" ЕООД пише, че имат 21 % търговска отстъпка за всички прежди, по случай 21 им рожден ден.
Обаче в кошницата това нещо не се отразява. Дали е само за отбран кръг настоящи клиенти? Някой да е получил промо код?

# 411
  • София

И аз, ама  с пубертет не ми се спори. Аз нали все съм неразбрала и не в крак с модните тендеции. Вчера се опита да ми пробута номера, че като съм била дете имало още живи динозаври....Та колко ли дърта съм в очите на детето, просто не мога да си представя Simple Smile

Хихихи, ще си имат приказка щерка ти с моя син - според него като ние с баща му сме били малки с динозавърчета сме си играели. И затова нищо не разбираме...

# 412
  • Бургас
В сайта на "Александър" ЕООД пише, че имат 21 % търговска отстъпка за всички прежди, по случай 21 им рожден ден.
Обаче в кошницата това нещо не се отразява. Дали е само за отбран кръг настоящи клиенти? Някой да е получил промо код?

Мисля че беше само за един ден

# 413
Да, за един ден беше. Вчера нямаше отстъпка, или поне не се виждаше в кошницата. Нямам проблеми с липсата на прежда, дразни ме тъпата реклама. Ако четат тук, а съм почти сигурна, че го правят - така не се прави търговия Innocent

# 414
Добър вечер на всички! Тук при мне още неща «се родили» и вече заминали за Япония за подаръците.      

# 415
Анджи, много красиви ! Ще дадеш ли схемата на плетката на белите чорапи? Предполагам, на 5 куки си ги плела? Някой ден, ако не ме домързи, може да направя с плетка.
А и терлиците са с интересни модели. Някак ми изглеждат руски модели, българските са по-различни. Поне на мене така ми се струва.

# 416
Анджи, много красиви ! Ще дадеш ли схемата на плетката на белите чорапи? Предполагам, на 5 куки си ги плела? Някой ден, ако не ме домързи, може да направя с плетка.
А и терлиците са с интересни модели. Някак ми изглеждат руски модели, българските са по-различни. Поне на мене така ми се струва.
.                                                                                                                                                                                Здравейте, Diorela! Приятно че ви харесват чорапките. Плетох  ги на 5 куки,схемата  ще ви сложа.  Терлиците, не знам дали са руски, но от ютуб ги намерих на руски език.      https://drive.google.com/open?id=1Ykd6mK7PYT9aiIXxDUH3SLgzhALaZfvs Описанием на целите чорапи, ако нещо не е ясно питайте.

# 417
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
винаги съм плела шапките отдолу нагоре - от ушите права част, а после поетапно свивам.
вчера се хванах да правя една наобратно и не став аи не става.
правя кръглата част, добре стана, а когато трябваше да изправя не се получи.
не би трябвало да свивам, само да спра да наддавам, нали?

# 418
Анджи, благодаря!
Ще я пробвам някой ден. Хареса ми. Но аз започвам чорапите от пръстите и ще видя дали става.  Имаш ли представа при започването-  кое наричат български начин и също стария норвежки способ? Интересно ми е.
А може ли и линк към клипчетата с моделите на терлиците?

# 419
https://m.youtube.com/watch?v=_1oQMoUIt-Y                       https://m.youtube.com/watch?v=webR0rgZFVM       Този на руски наричат български  зачин

Общи условия

Активация на акаунт