Магията на изтока - тема 51

• 42 932
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
2в1, качили са в subscene превод на английски на Avengers Social Club.
Ще можем да го гледаме.
Явно се размърдаха и заради рейтинга му и похвалите за първите два епизода.

Да, напълно те подкрепям за думите.

# 241
Преди малко и аз ги видях Рос Hands Thumbsup. Малко ме притеснява само, че не са от някоя официално превеждаща група и не се знае колко редовно ще е преводът.

# 242
Добър е превода на първи епизод, дори отличен. Изгледах го. Написали са, че и те превеждат от мандарин.
Явно няма да има друг начин с този корейски сериал.
Затвърди ми се мнението за един добър корейски сериал, е, поне засега дава вид, предвид историята и начина, по който героите се съюзиха. Гледа ми се точно такава история.
И Йо Уон е с много интересен образ. Дано не я прецакат сценаристите.

Да напомня, че днес стартира Сенсей.
Шошулчо, преводът на втори епизод на  Fork And Knife е готов, остава само редакцията. Преводачът обеща за днес да го качи. Казах ти - свестен е. Следвам го в Туитър и постонно ъпдейтва с информация, а и спазва обещаното.

Четох онзи ден, че от tvN планират трети сезон на Let's Eat и отново са предложили главната роля на Ду. Прочутият Гу Де Йонг, хаха. Не е приел все още, обмислял. Ще видим какво ще стане.

# 243
Witch's Court
Много бойна мадама е Чонг Рьо Уон. Интересен тандем ще са ми с праволинейния Юн Хьон Мин. Зрител съм и на този сериал.

Поздрав за Тупи, ако намине насам, с един неин любимец, който се изявява в започналия вчера The Package.

B1A4 - You Are My Baby (The Package OST)

Снощи си пуснах Ким Сам Сун. Голяма забава Smile. Бини един младеж, облечен в повечето време като годЕн Сиганин с тези шарени ризки от изкуствени материи  hahaha. Сун А с мръвка по кокала. Рьо Уон и Даниел Хени и те в кюпа. Мода, техника, коли... всичко толкова много се е променило за тези 12-13 години. Само манталитетът на корейците не е мръднал и на йота  Crazy. Кеф си е да гледаш любимци в ранните им роли Laughing.

# 244
  • BG
Рос, изгледах 1 еп. на Andante, тъкмо добре ми дойде да се посмея малко, че лакоона, за който  ви говорех буквално ме изцеди емоционално.
Много ми хареса нашето момче, ролята му е точно като за него, вероятно и затова се справя добре с нея. Цял еп. се радвах на плътните му перфектни устни, все едно с молив са очертани., И така се зарадвах, че фамилията отидоха на село, и то какво село само, с цяла болница, че даже и полицейска кола си имат, замислих се по въпроса как е живота в техните села в реала, дали са така обезлюдени като нашите или стоят по-добре нещата. Сетих се и, че като малка когато ходих на село и вечер като погледнех към небето наистина беше осеяно със звезди точно както те го видяха, сега обаче вечер (като пуша на терасата  у нас Mr. Green) когато погледна небето, не се е случвало да виждам повече от 4-5 звезди при ясно небе.
Отплеснах се  Laughing чудя се сега този сериал дали ще е комедия, защото се надявам и много ми се иска да го гледам, обаче с промото за следващия еп. се чудя да не излезе някой трилър накрая.
Иначе с феникса мислим еднакво, защото и аз в гимназията една година карах с два бележника, един официален и един за пред нашите,, честно Laughing

# 245
Комедия е.
Но корейско е все пак, нямам идея и аз дали нататък няма да стане драма. Мисля, че ще е повече смях с Джонг Ин и премеждията му в училище, както и новите му приятели.
Относно животът в корейското село...
Корея е 52 милиона души на 100 000 кв. км. То вярно, че 25 милиона от тях живеят в Сеул и около Сеул + 7-8 милиона в Пусан и около Пусан, но със сигурност имат такива добре устроени села.
Гледай 2 и 3-ти епизод, там е също голям смях.

# 246
  • MJF
 eat 2 значи се задава. Така, така.
2в1, на класика си се отдала.  Simple Smile
нощен гост, максимум и аз толкоз звезди виждам от терасата. Да не сме съседи?!  Wink Simple Smile
У нас големите села драпат да станат градчета по разбираеми причини. Макар и от селски тип.  Simple Smile
Тез от  The Package като погледате да кажете колко и дали се мотаят по Францата.

Аз изгледах 2 и 3 на Kawa, Itsuka Umi e. За сега историята от епизод 1 ми държи първенството. Туй стъклено кълбо големи перипетии. Идеята е готина. В епизод едно бе пуснат в извор на река. И сега "тече" по нея.

Последна редакция: сб, 14 окт 2017, 17:30 от Шошулчо

# 247
Готов е превода, качиха го преди 3-4 часа, така че се оглеждай за Нами.

Относно Францата, т.е сериала с Йонг Хуа.
Сутринта изгледах епизода - основно във Франция стоят засега, Париж по-точно, но не знам дали целия сериал ще е само там, едва ли... От превюто се видя, че и днешния епизод ще е там.
Само не разбрах какво толкова купи от кекс-шопа Йонг Хуа, че чак го цензурираха?!?! Корейска му работа. Цензура да има.
Иначе не беше лошо началото, но изгледах първи епизод не заради главния георй, а само заради Че У Шики и Юн Пак.
Йонг Хуа се е понаучил да играе. Става.
Не гарантирам, че ще го следя, но ще хвърлям по едно око заради У Шики и Юн Пак.

нощен гост, да те зарадвам малко с нещо за Бюн Бекхьон.

Скрит текст:
Днес по SBS стартира едно ново шоу-предаване - Master Key. В първи епизод гост беше и Бекхьон, заедно с актрисите Чо БоА и Канг Хана, Джин Йонг от B1A4, Канг Даниел и Онг Сонг У от Wanna One, Ча Ън У от Astro и Хенри от СуДжу.
Играят на различни игри от всякакъв тип, различни състезания. Не схванах всичко добре, защото няма субтитри (ще ги пуснат до ден-два), но за състезанията нямаше и нужда от превод. Бекхьон взе, че победи в едната игра с Чо БоА, трябваше да стигне пръв до нея с едно чадърче, а в друга игра изгуби и го заляха с кофа вода.
Интересно е предаването, но Бекхьон е само с едно участие, а другата седмица ще има други айдъли - видях твоя 2PM Чани, Хонг, Боби от iKON, Ким Се Джонг, Шоуну от Monsta X.

Много го бъзикаха Бекхьон за този кадър с Чо БоА. Големи погледи хвърлиха и двамата, като в сериал, хаха.

Byun Baekhyun - Master Key Cut

# 248
  • BG
Мерси, Рос, погледите наистина бяха като в романтична драма, че и на ръце я взе накрая. Но тази ИГра я знам, само не мога да се сетя какво трябваше да се казва на Бг докато си с гръб към другите. Изгледах и 2 еп. на Andante, но ще приключа с него, защото явно ще  ни занимават главно хосписа   и историите на различните му пациенти, на които учениците ще помагат, че и "майка" му ще почва работа там.
Ще си търся нещо друго сега, имам и няколко американски да гледам епизоди де, обаче сега не ми се гледат, по-нататък.

Шоши, хубаво щеше да е да сме съседи Grinning

# 249
Добре си приключила с Andante. Изгледах 4-ти епизод и да - превърна се в драма. Жалко.
Revolutionary Love също се оказа разочарование. Пълен е с корейски клишета, които са ни до болка познати, пародия + тоалетен корейски хумор. И тук жалко, в частност най-вече за Шиуон и Канг Сора. tvN продължават със слабите заглавия в почивните дни.
Зарязах и The Package. И там нищо ново и интересно, освен снимките във Франция.

# 250
  • BG
Aз снощи се "поразходих' из корейския раздел и тъкмо Revolutionary Love си харесах, но щом казваш, че е пълен с клишета, няма и да го пробвам даже. Направи ми обаче впечатление като минах през няколко заглавия, че Jang Na Ra я въртят в щяло и нещяло с разни младежи. Това е едно от нещата, които направо не ги понасям у корейците, като изкарат един рейтингов сериал и почват само актьора или въпросната актриса да врат във всеки втори-трети сериал. Така и стана с тази На Ра, а и е време вече за пенсия от главни роли в романтични младежки( може и да не са много младежки де) сериали.

PP лелее, че сега се е и набутала с хубавото Чани в сериал Joy тъкмо ходих да и проверя филмографията, да не бъркам нещо и се шашнах, няма пък да го гледам Crossing Arms

Последна редакция: нд, 15 окт 2017, 21:56 от нощен гост

# 251
  • София
И аз изгледах снощи първия епизод на турпакета, ама главната нещо не ми понася.И в предишния едва я изтърпях.

Сега гледам  Medical Examiner Dr. Qin и хубавото е, че е преведен целия.С дяволския ум 2 изоставам,че не е преведен докрай, а и там нещо забравиха какво разследват, толкова се отплеснаха.

# 252
  • BG
Тайна, ти здраво си хванала крими нишката  Hug

Забравих да помоля нещо феновете на японско- като се появи някъде превод на тази драма Hana ni Kedamono( на 30 октомври трябва да стартира) да пишат в темата, че ми се иска да го гледам.

# 253
  • София
Тайна, ти здраво си хванала крими нишката  Hug
Да ти кажа ,много ми харесват.Няма лигавщини и кухи лейки на по 40 ,влюбени в деца, и които се чудят защо им блъска сърцето, какво е това, ама не се сещат,че това е любов, къде са видели те такова нещо  Joy.Как може човек да не знае,че в влюбен?

В криминалните всичко е сериозно, героите и те, действието, ако не е забравил сценариста за какво става дума или не се е отплеснал да разширява сюжета, в повечето филми се развива бързо.Героите са хубави, с нови и различни лица, интересни случаи, даже и с китайския свикнах и не ме дразни вече,след няколко сериала.Сигурно съм имала нужда да си почина малко от корейските. Peace

# 254
гост, в Revolutiоnary Love...

Скрит текст:
Тя е обикновено момиче (нищо, че е с визия на манекенка). Работи на няколко работи, за да се издържа + дори работи на строеж заедно с мъже, носи материал и лепи плочки/ теракот?!?!, с фигурата на Канг Сора да не ти казвам как изглежда това, толкова е нелепо и глупаво. Умна и образована е обаче (естествено - съвременна корейска Пепеляшка), завършила колеж и разбира се - изтъкана от задължителните морални корейски ценности. На всичко отгоре Тя има и зла майка, която само й иска пари (колко познато, нали?).
Той пък е богат, но разглезен мухльо. Проблемното дете в семейството. Запознаха се благодарение на невероятната корейска съдба, а на всичко отгоре се оказа, че абсолютно всички герои са свързани и се познават, че и живеят един до друг. Сеул е "изключително малък град", нямам думи...
Звучи ти познато, нали? Гледала си подобен сюжет в n-на брой корейски сериали.
Има и много противен тоалетен хумор, не съм вярвала, че Шиуон ще заснеме подобна сцена на екран.
Поредното разочарование на известен кореец, който излиза от казарма и заради парите/славата веднага се впуска в поредното корейско тв-безумие, та да не би сънародниците му да са го забравили за тези две години.

Относно японския сериал Hana ni Kedamono.
Няма нито един известен актьор - основно са непознати лица (с второстепенни роли до тук), които се опитват да пробият. Отделно - продукцията ще се излъчва по напълно непознат за мен канал. Идея нямам какво е това. Някаква частна медия, интернет сайт?!?! Никаква идея. Такива продукции не съм виждала да се качват и превеждат, само от големите японски канали.
Ако случайно видя нещо ще кажа, но наистина много ме съмнява.

Общи условия

Активация на акаунт