Магията на изтока - тема 51

• 43 048
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Gongjo с Хьон Бин ми е попадал в онлайн-сайтовете. Дори май имам някакви мътни спомени, че го започнах, но така и не го изгледах. Хьон Бин не беше ли в ролята на севернокореец? Ще го погледна отново.
Тайна, какво имаш предвид - в Gongjo героят на Ким Джу Хьок умира при катастрофа, така ли? Ако е така, тъжно, наистина много тъжно, след като знаем какво се случи миналата седмица. Лека му пръст...

Добри новини за японските сериали - една врата се затвори, но друга се отваря, както става в живота. Засега нещата са си постарому - качват добри версии, без вградени китайски субтитри и преводачите нямат затруднения.
Ето един сайт за тези, които теглят епизодите. Не е торент, изписва се името на тв продукцията в търсачката, а оттам е лесно, епизод след епизод.
Ще се оправят нещата, нека да отмине и още малко време. Не могат да ни спрат да теглим и гледаме японски продукции.

Онзи ден ви споменах за корените от лотос, които японците много ядат. Страшно е полезно.
Ето и как се приготвят кюфтенца от корени от лотос. Коренът се обелва, слага във вода, за да не потъмнее, след това за 4 минути на 600W в микровълновата, да омекне, настъргва се, смесва се с подправки, нишесте и воала - оформят се кюфтенца, които се пържат в малко мазнина. Сервират се със задължителния сос от соев сос, малко вода и нишесте за сгъстяване.

Последна редакция: пн, 06 ное 2017, 09:59 от rossonera

# 451
  • BG
Започнах така хваленият Father is strange.
Рос, такива корени от лотос при нас няма, нали?

Добре, че не съм актриса, че каквато съм суеверна, щях доста роли да откажа.

# 452
Рос, мерси за сайта Hug.

Тези кюфтенца като нашите картофени. Но тук не съм виждала пресен корен от лотус. На една от азиатските седмици в някоя от големите вериги магазини веднъж мярнах сушени шайби, но така и не взех за проба.

Confidential Assignment/Gongjo скоро го гледах. Непретенциозен екшън с комични отенъци. Става за гледане, ако си решил да разтовариш с нещо неангажиращо.

Не вярвам в такива връзки между роля в киното и истинския живот. То, тогава половината актьори трябва да са болни или измрели.

Гостче, ако не ти омръзнат многото епизоди, Father is strange може би ще ти допадне. Няма големи драми и трагедии, само "за вкус" Wink.

# 453
  • София
Gongjo с Хьон Бин ми е попадал в онлайн-сайтовете. Дори май имам някакви мътни спомени, че го започнах, но така и не го изгледах. Хьон Бин не беше ли в ролята на севернокореец? Ще го погледна отново.
Тайна, какво имаш предвид - в Gongjo героят на Ким Джу Хьок умира при катастрофа, така ли? Ако е така, тъжно, наистина много тъжно, след като знаем какво се случи миналата седмица. Лека му пръст...
Във филма, точно в тази сцена оживя и се измъкна от обърнатата кола, с окървавена глава. По-късно го застреляха.

# 454
  • BG
2в1, не ми допадна Father is strange, само 2 еп. изгледах, но нито ме заинтригува, нито каста ми е симпатичен. Сега ще погледна Go back couple въпреки Jang Na Ra, защото това е единственото резюме, което ме спечели, пък и Son Ho Jun  e много мой човек.

# 455
гост, нямам идея дали в България се намират на пазара корени от лотос, в суров вид. В София може би... Преди години не се откриваше и ряпа дайкон, но вече е навсякъде. Може с годините някои предприемчиви българи да се усетят и за корените от лотос, най-вече и защото са много полезни.
Азиатските храни/ зеленчуци/подправки навлизат масово.

2в1, ето и още един сайт за теглене на японски сериали. Ако открия още - ще споделя. Намират се, не е толкова зле, а и четох, че има кандидати за създаването на нов сайт, където да се качва всичко японско.

Ясно за Gongjo. Отказах се да го гледам.

Не съм гледала почивните дни нищо, следя само новините в Япония.
Доналд Тръмп пристигна вчера на тридневно посещение в страната на Изгряващото слънце. 12 дни ще обикаля из Азия - Япония, Южна Корея, Китай, Виетнам и Филипините. Явно ще "уреждат" проблема с непослушното момче от Пхенян.
Гледах церемонията по пристигането, както и вчерашната игра на голф с Шиндзо Абе. Политически цирк, но няма как... Целият свят е такъв, когато всичко се решава на най-високо ниво, а и не само.
Корейците пък очакват Тръмп в сряда - концерти, представляния, ще му пеят, едно друго. Те сега и покрай Пьонгчан откачиха. Три месеца преди олимпиадата започнаха с разни айдъл-концерти, церемонии и пр.

# 456
  • MJF
Мен ме имайте предвид за моя тип ресурси - качени онлайн сериите със субтитрите без сваляне  Simple Smile.
От галата в Пекин едно изпълнение предлагам на компанията- Суй-Хан

# 457
През уикенда изгледах 4-те епизода на "Блек", които са качени в З. - голяма мистерия, голямо нещо! Astonished Laughing
Скрит текст:
До тук трябва да се изясни:
1.По какъв начин бащата на "врачката" е свързан с бащата на застрахователя и с Джун/детектив Хан (майката му не е ли е лекарката, която се грижеше за стареца, или бъркам?)
2.Вторият баща на Джун ли се опитва да го убие??(а като стана дума, тези хора не са ли прекалено млади, за да му бъдат майка и пастрок))
3.Защо той е изгубил паметта си като малък (не е отговорил на писмата и не помни съученичката си) и защо майка му му се сърди, че е станал детектив?
4.Ясно е, че искаха да го убият, за да му извадят окото, което отключва тайна стая в мазето, но Джун е абсолютен смотльо, такова скривалище не му отива. Може би е свързано с причината да стане детектив??
5. По какъв начин транссексуалният мъртвец, белязаният, който избяга от лудницата, убитата застрахователка и бившата на Джун са свързани един с друг и с цялата мистерия?
6.Кой беше жътварят, който изпита съчувствие към булката - не беше 444, нито партньорът му, нали така?
7.Душата на Джун завинаги ли изчезна или е заключена някъде - май споменаха, че е само заключена...Тогава защо 444 не го разпита за някои неща?

Забравих това:
Скрит текст:
В първата сцена, когато Блек се гмурна до някаква потънала кола (бъдещо събитие) - защо се стресира толкова - 444 не може да умре, значи някой друг в случая е в тялото на Джун??

Последна редакция: пн, 06 ное 2017, 10:59 от Petia Ivailova

# 458
Пак мерси Рос Hug. Запазих си линка. Не знам обаче дали вече има смисъл да ги слагам в началото на темата като не се знае колко време ще просъществуват.

И аз нищо не съм гледала почивните дни.

# 459
  • София
През уикенда изгледах 4-те епизода на "Блек", които са качени в З. - голяма мистерия, голямо нещо! Astonished Laughing
Скрит текст:
До тук трябва да се изясни:
1.По какъв начин бащата на "врачката" е свързан с бащата на застрахователя и с Джун/детектив Хан (майката му не е ли е лекарката, която се грижеше за стареца, или бъркам?)
2.Вторият баща на Джун ли се опитва да го убие??(а като стана дума, тези хора не са ли прекалено млади, за да му бъдат майка и пастрок))
3.Защо той е изгубил паметта си като малък (не е отговорил на писмата и не помни съученичката си) и защо майка му му се сърди, че е станал детектив?
4.Ясно е, че искаха да го убият, за да му извадят окото, което отключва тайна стая в мазето, но Джун е абсолютен смотльо, такова скривалище не му отива. Може би е свързано с причината да стане детектив??
5. По какъв начин транссексуалният мъртвец, белязаният, който избяга от лудницата, убитата застрахователка и бившата на Джун са свързани един с друг и с цялата мистерия?
6.Кой беше жътварят, който изпита съчувствие към булката - не беше 444, нито партньорът му, нали така?
7.Душата на Джун завинаги ли изчезна или е заключена някъде - май споменаха, че е само заключена...Тогава защо 444 не го разпита за някои неща?

Забравих това:
Скрит текст:
В първата сцена, когато Блек се гмурна до някаква потънала кола (бъдещо събитие) - защо се стресира толкова - 444 не може да умре, значи някой друг в случая е в тялото на Джун??
Скрит текст:
Нали 444 не може да излезе вече от тялото, започна да става човек.

# 460
Не, няма проблем, давам линкове, ако някой сега иска да си изтегли нещо. Наистина няма смисъл, не се знае, докато и те ще съществуват.

Super Junior пуснаха видеото на Black Suit.
Нищо особено, както и предполагах. SM Ent. са в огромна дупка, нищо интересно и интригуващо не са пускали вече втора година. Разчитат само на едното име.
Шиуон е във видеото. Няма как да го изрежат, но иначе нито ще участва с останалите в музикалните предавания, нито ще има публични изяви.
Това хитро SM Ent.... Тъй като не могат да се лишат от глас като Кюхьон, се оказа, че са записали предварително негови части в албума, преди той да влезе в казарма. Да, иначе само един Йе Йе не стига.

Видеото на Seventeen ми хареса повече. Хубаво е, че се завръщат заедно със СуДжу. Бяха години, когато и СуДжу наброяваха 13 души, а сега по промоциите ще бъдат само 6. Какво нещо е живота...

# 461
Снощи изгледах японския филм The Land of Rain Trees. Нямах никакви очаквания и останах доволна.
Филмът е по книгата на Хиро Арикава. Известна в Япония авторка на бестселъри, по чиито произведения се създадени доста японски продукции.
Юта Тамамори изигра отлично ролята си, както и Мария Нишиучи. Сценарият е много важен, основен за всяка продукции - имат ли добър сценарий, актьорите се справят прекрасно. Така беше и тук.
Изобщо не предполагах каква може да е тайната, която крие героинята на Мария Нишиучи, дори предполагах, че ще излезе тежко болна, нещо с фатален край, а когато се разбра... изненада, по нищо не личеше, въпреки действията й. Насълзиха ми се очите, когато момичето обясни как се чувства и как живее с това.
Препоръчвам лентата с две ръце. Прекрасна история за двама млади души в съвременна Япония, всеки оттях със своята лична драма/история. Не е натоварваща, а напротив - история, която те зарежда. Типично по японски - никога да не се отказваш и предаваш, каквото и да става.

Довечера следва втори филм от същата авторка - Hospitality Department, който е с участието на Рьо Нишикидо, Маки Хорикита и Кенго Кора.
Маки липсва в японската филмова индустрия. Жалко, че се отказа, но в Япония това е напълно нормално - снимаш, ставаш популярен, но точно в разцвета на годините и кариерата си, решаваш сам да сложиш край и да се откажеш. Не един или два примера има в японския шоубизнес. Много често излизат новини за популярни хора, които напускат бизнеса, за да се отдадат на семействата си, на спокоен живот. При тях тази популярност/ кариера не е на всяка цена.

# 462
# 463
Днес прочетох за японската ученичка, която съди училището си, защото са я принудили да си боядиса косата черна (естествено кафява е). Новината май е от преди седмица, но не бях попадала на нея. Доста се учудих - виждала съм много японци с боядисани коси, не само в сериалите, но и обикновени хора - по клипчетата в Ю Туб. Разбирам да забраняват боядисването на косата, но да принуждават всички да се боядисват, за да бъдат еднакви, не е просто правило, а идиотщина. Expressionless Rage

# 464
  • София
Ясно за Gongjo. Отказах се да го гледам.
Не се отказвай, филма е много хубав.

Нощен гост, ми ти нищо не си видяла, аз го изгледах, можеше да е по-кратък, но общо взето ми хареса.

Общи условия

Активация на акаунт