Магията на изтока - тема 51

• 42 985
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Не на последно място,че всеки трябва да поема отговорност за действията си и да носи техните последствия.

И за мен това е основното в този филм. Всеки сам решава дали да се довери на другия и после трябва сам да понесе последствията от решението си. Докато го гледах, се сетих, че бях чела едно интервю на Джеръми Айрънс, в което той засяга именно тази тема. Тогава бях много впечатлена от думите му, че най-трудното в живота е да живееш с последиците от собствения си избор.

# 601
Tuon, ти си започнала с хорърите при японците, а аз бягам от този жанр при тях. Не ги гледам за нищо на света.
Много добър филм е Ikari, най-добрият за 2016 г. в Япония, но, както казах и по-рано, не е лесен за гледане и възприемане.
Джеръми Айрънс ще ме извини, но за мен най-тежко е да се живее без най-близките ти хора, особено ако си ги загубил по трагичен начин. Да, с последствията от изборите в живота си живеем всеки ден, но със загубата на най-близките... Това е най-тежко.
Скрит текст:
За това и героят на Кеничи Мацуяма ми стана най-близък като душевност и усещане, защото той живееше именно с такава загуба, най-тежката... вината за самоубийството на родителите му (макар и не пряка), защото баща му не е успял да върне заем, който е изтеглил, за да го изучи.
Сатоши не може да ме убеди, че страда наистина, защото той живя с този човек колко? Няколко месеца. Не е същото, нито има база за сравнение, а и щом толкова лесно той го предаде и изостави... Така че, да си носи кръста, не изпитвам съжаление към него. Прояви егоизъм и беше наказан.

Това е личното ми мнение за живота и това, което ни показаха във филма.

# 602
Tuon, ти си започнала с хорърите при японците...
Да,но е по-точно казано,че с него започна азиатското ми приключение.После Кеничи,Такеши и така.Аз съм си филмово всеядна.Стига да няма лекари и да съм в настроение - мога да гледам всичко.

[...., че най-трудното в живота е да живееш с последиците от собствения си избор.

За мен това е такова клише.Сори.Blush
Всеки живее с избора който е направил.Било за добро или не. Понякога не се замисляш,друг път нямаш време да го направиш,а понякога ти е все тая.Може и да седнеш и да си кажеш "защо",но няма никакъв смисъл, минало, грешки, по-добре напред и да поправим поправимото.
Истината е,че не е първи филм,нито ще е последния,който обръща внимание на тези неща.
Мотива за престъплението и наказанието независимо под каква форма си е вечено.Въпросът е в пресъздаването и публиката.
Незнам,кое е най-трудното нещо в живота.В училище мислех,че е геометрията.Сега си мисля,че най-страшното предстои след думите "ти си осиновен",после .... незнам.

Много екзистенциално стана.
Миналата седмица се възмущавах от клингонски секс (Петя ще потвърди),а тази за смисъла на живота.
Отговорът за "... Живота, Вселената и Всичко останало...е 42".Д.Адамс.

Заслужавам си снимчок на Тик.Нали?Дори два Stuck Out Tongue Winking Eye

# 603
Незнам,кое е най-трудното нещо в живота.

Наистина за всеки човек е нещо различно и се променя в различните етапи от живота ни.  И за да приключим темата за Ikari, че навярно взе да става много екзистенциално, мен ме впечатли толкова историята на героя на Сатоши и неговия любим именно защото човек всичко пречупва през собствената си призма, всеки го вълнува нещо различно. Те не можаха да изживеят любовта си докрай, а мен най-много от всичко ме вълнува темата за неизживяна или несподелена любов, защото това е моята реалност. Ако аз трябва да отговоря на въпроса кое е най-лошото в живота, вероятно бих казала, че е това да си влюбен в някого, който е влюбен в някой друг, а не в теб.

# 604
Хич нама да е приключваме темата по този филм ,че току що го намерих и сега свелам.Та да се надявам да го изгледам днес или утре.В крайна сметка разбира ли се кой е убиецът в Ikari?
Другият споменат филм на същия режисьор -Villain ,докато разбера че е същото с  Akunin (2010),доста време отлетя ,но съм го гледала.Не знам защо нещо не си го спомням-та за затвърждаване и него свалям.

# 605
Хич нама да е приключваме темата по този филм
Аз хич и не искам да  я приключваме, но взе да ми става неудобно от другите, че само с това ги занимавам. Иначе филмът е сложен, дълго време може да се обсъжда и анализира всяка ситуация и всеки герой. Много повече е от криминален филм и разкриването на убиеца остава малко на заден план, на други неща се набляга повече. Най-вече на (не)доверието между хората.

# 606
Бел, няма от какво да ти е неудобно точно тук в тази тема!  bouquet
Както четеш аз се очертавам като бомба със закъснител-докато се лутам и дискусията замряла  Joy.
Сега сериозно -подразбра ,че не разкриването на убиеца е гвоздея и за това попитах  Wink.
Липсват ми емотиконите.Сега влезнах на редакция в старата версия и се коригирам hahaha hahaha hahaha
Кен Уатанабе май съм го пренебрегнала ,но ще наблегна и на неговата филмография.Ето-едно добро дело от таб Бел за мен!  newsm51
Иначе  Кеничи  Two Hearts,си ми е първата японска любов и как няма да е след L... Kissing Heart

# 607
Бел,миличка,в тази ситуация не се гледат такива филми.Не.Комедия е подходящо.Нещо с пътешествия,много смях. Леко и приятно за гледане.
Спокойно,не ядем хора.Всеки може да си коментира и пише каквото е гледал/слушал....

П.П. Щом търпят мен и спама ми,значи всичко е наред.Ти поне по темата си.

Сосче и ти ли с L?
Хм,да вадя ли бодливата тел?

# 608
Бел, щом дискусията върви, значи и на другите е интересно. За това сме тук. Да споделяме впечатленията си - от филм, сериал, актьор....А, когато нещо наистина те е впечатлило и докоснало е нормално да му отделиш повече време. Няма нужда да се притесняваш.

# 609
  • MJF
То след Sause baus! ще дойде някога ред и аз да изгледам Rage (2016) . По едно време забелязах че ни липсват визуализации  Wink. Но моя ред след като се "наспортувам " bowuu.

Detective Yugami  6 изгледах. Първо се чудех до кой епизод съм стигнала все пак  Blush. Тоз път Кацуми нещо пак в познатото амплоа ни я показваха . Само един кадър като спомен с онзи мъж дето ѝ подаде ръка. Поддържат мистерията и любопитството ни.

# 610
Охоо, Кеничи се оказа големият първи.
В "Norwegian Wood" беше .... Еххх, прекрасен. Той направи филма, иначе на Мураками хич не съм му почитателка на книгите.
От години не съм гледала филма, ще взема да си го припомня.
Днес определено ни е ден "Кеничи Мацуяма". Тази бенка на дясната половина на носа не може да се сбърка. Дори си спомням, че като гледах Ikari, моментът, в който той се появи - беше в гръб, на колело, в силен дъжд и веднага, без дори да го виждам, усетих, че е той, а след това когато погледна и се обърна.... Няма друго такова изражение. Уникален, очите му бяха... Трябва да се види.

# 611
Tuon и аз с него , ми познай кой ми го препоръча ,пък сега и бодлива тел, хо,хо хихихиии.
Първо ми се изтегли Villain / Akunin (2010)-гледала съм го ,познато ми  е ,но не знам какво следва.Брех ,че съм забравана.

# 612
  • DE
Ох, вие с какви младоци сте се запалили по азиатското. Аз със моя първи сблъсък с Джет Ли в "Манастира Шаолин"  Rolling Eyes ooooh! Mr. Green какво да кажа...
Не гледам нищо, само слушам и се чудя гледа ли ми се нещо, не ми ли се гледа  newsm78
Едно сравнително нова група и нещо невиждано за източните ширини смесена  Crazy

Приятни са, засега  Grinning

# 613

Дане,той е бил млад Джет Ли по времето на Манастира Шаолин
Скрит текст:
Направо си е момченце.
Аз обичам да го гледам.Има си добри филми - Hero; Romeo Must Die; The Warlords; Ocean Heaven;Fearless и това са филмите за които се сещам на първо четене.
Не е красавец,но поне ще натупа лошите

# 614
  • DE
Е, аз съм била дете тогава, но помня колко впечатлена бях. Това ми е първия сблъсък с изтока и си бях безвъзвратно влюбена  Crazy Grinning Още обичам да го гледам, не ми пречи, че е грозен и нисък, чаровен ми е Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт