Миналата година му направиха операция на сърцето, сложиха му стенд.
Тази година неговият кардиолог иска пак да го отвори, за да видел нещо. Мъжът ми стигна с връзки до един професор по кардиология, шеф на една от най-добрите кардиологични университетски клиники в Европа, в топ 5 клиники за кардиология. Успях да запазя час за преглед на 4Д сонограф специален за ангиография. Сега свекърът отказва да отиде на преглед. И свекърва ми вместо да помага- тя все- ами той е достатъчно възрастен да предцени сам и т.н. Мъжът ми иска да вземе второ мнение от професора, а и техниката му е на милиони години от техниката на един обикновен кардиолог. Ще запишем прегледа на ЦД, може и неговият кардиолог да го види, вижда се много по-добре от обикновен сонограф. ще му направят триизмерна снимка на сърцето, и ако се наложи през устата пускат камера през гърлото, хранопровода и за 15 мин. правят много точна диагноза. Това е неоперативен петод за диагноза, а неговият хирург иска направо с катетър да гледа, т.е. да оперира, без да знае, има ли му нещо, няма ли му.
Първо, казва се стенТ и второ, по света и у нас отдавна се поставя неоперативно, а трето, наистина това си е работа на свекъра да реши какво да прави.