С какво ви дразнят свекървите- 87

• 81 236
  • 812
  •   1
Отговори
# 630
"Спасяването" на един за сметка на друг/и, хич не е помощ, любов и подкрепа. За никого в историята.

# 631
Няма нужда да е за сметка на някой. Просто имат нужда от внимание, и да, разбирам, че е досадно. И аз съм се дразнила и на майка ми и на свекърва ми, но те наистина се вдетеняват и наистина стават зависими от вниманието ни.  Има и супер силни хора, които се справят сами до последно, но са по-скоро изключение.

# 632
  • София
Само че не козируваме на всяко желание на детето ни, нали? Нито пък на нас са ни козирували винаги, когато сме били деца.

# 633
Няма нужда да е за сметка на някой. Просто имат нужда от внимание,
Да, имат нужда от внимание и грижа, но в случая на авторката, това е за нейна сметка. Толкова ли не е имало начин синът да окаже грижа и внимание на майка си, че се е наложило да премести жена си да живее в една къща с нея? Да не говорим за класиката в жанра "тя си е такава, не ѝ обръщай внимание".

# 634
  • София
Да бе, хич не й се връзва. Като моя и той, милия. Грам не й се връзва, само дето копче не й казва и й удисва на капризите, щото е сама и нещастна тя миличката...

Авторката написа, че мъжът ѝ е вдигнал скандал на майка си и че е на страната на авторката, и че си строят къща, и че ще се изнесат.

Да почваме ли да ги развеждаме, защото мъжът ѝ е Муньо и мамино синче, или от нас да мине и да поизчакаме? Mr. Green

# 635
От споделеното оставам с впечатлението, че все пак е за нечия сметка "спасяването" или "обръщането на внимание". За сметка на авторката, за сметка на нейното семейство и спокойствие, за сметка на свекъра, за сметка и на сина на свекървата. И всеки по нещо жертва, че да се чувства добре свекървата. И си представям какво щастие, спокойствие и въобще душевен мир има в този дом...

# 636
Разбира се, но сме до децата си, а и до нас са били.
Аз съм носталгична, защото винаги съм живяла със стари хора и някак ги разбирам. Имам приятели, които са на 80 и 76 и са най-готините и свежи хора, които познавам, но не са много като тях.

Мисълта ми е, че ако се поставим на мястото им или на това на партньора може би по-малко ще се дразним.

# 637
АбсурТ, късно е вече да ги развеждаме, но може с малко бой младежът да се превъзпита. Ако не стане, темата винаги е отворена за оплаквания и изпускане на пара.

# 638
  • I want it all and I want it now.
Тука не става въпрос за възрастни хора, а хора в трудоспособна възраст. Не може да си загърбиш своя живот и да се посветиш на някой за 30 г. напред понеже него го мързи да работи и си няма хобита и приятели.

Последна редакция: нд, 12 ное 2017, 15:01 от Syn

# 639
Разбира се, но сме до децата си, а и до нас са били.
Аз съм носталгична, защото винаги съм живяла със стари хора и някак ги разбирам. Имам приятели, които са на 80 и 76 и са най-готините и свежи хора, които познавам, но не са много като тях.

Мисълта ми е, че ако се поставим на мястото им или на това на партньора може би по-малко ще се дразним.
Даун, аз се поставям. Но и смятам, че човек, който е с акъла си, трябва освен да се поставя на мястото на другия, който явно не го прави, трябва, даже е наложително да вижда и какви са последствията...  и да опита да поограничи щетите. Да се съобразяваш с родител и всичките му изнудвания и капризи не е помощ дори и за самия вдетинен или глупав, или просто егоистичен родител, ама носи вреди.

# 640
Извинявам се, защото моят опит не е показателен, но понякога изглеждащи здрави хора рухват. Има и други, които на по 80 са съвсем самостоятелни.

Ако някой има излишна свекърва да ми я прати Simple Smile. Домъчня ми за бабите и дядовците ми и за родителите ми.

# 641
  • Варна
Ама, Даун, какво му пречи да обича майка си и да е до нея, без да принуждава жена си да й търпи грубостите и злобните подмятания? За какво изоставяне говорим? Щом си решил да живееш с бременната си жена в отделен дом, значи си изоставил майка си, така ли?

# 642
Ако някой има излишна свекърва да ми я прати Simple Smile.
Дай да оженим Говендър Мой и идвам. Ама защо да зачерняме някое хубаво и мило девойче за тази цел?  Thinking

# 643
Извинявам се, защото моят опит не е показателен, но понякога изглеждащи здрави хора рухват. Има и други, които на по 80 са съвсем самостоятелни.

Ако някой има излишна свекърва да ми я прати Simple Smile. Домъчня ми за бабите и дядовците ми и за родителите ми.
Да. Изглеждащи здрави и прави хора рухват. Понякога и съвсем млади, поради твърде много съображения. 
Начина да помогнеш на някого рухнал, не е като се нагърбиш да се товариш с тежестите му и да губиш, и да отпадаш от напрежението,  да си влошаваш отношенията с други близки, само и само този, дето е "паднал", да не вземе да се обиди, разсърди, влоши... , да падаш ти най-общо казано. Особено пък в разказаната по-горе ситуация кой е доволен и кой страда!?  Падналия или онези, които го спасяват?

# 644
  • София
Ама, Даун, какво му пречи да обича майка си и да е до нея, без да принуждава жена си да й търпи грубостите и злобните подмятания? За какво изоставяне говорим? Щом си решил да живееш с бременната си жена в отделен дом, значи си изоставил майка си, така ли?

За мен, авторката постъпва много зряло- достатъчно е натоварването на мъжа ѝ с отношенията между родителите му, за да се отваря още един фронт, в който няма да мине без ново опъване на нервите на снахата.
Ето, решили са, че повече няма да вечерят заедно, живеят на отделен етаж, а свекървата няма да се затича да си приказват на кафе.
Свикнала си е да си гние в дупката и да следи мъжа си, а ако човекът се е върнал за да не станат младите изкупителна жертва на жена му, си заслужава с опъването на отношенията да се спре дотук.

Ще си достроят къщата, ще се изнесат и толкова.

Общи условия

Активация на акаунт