Завършване на жилище

• 85 895
  • 998
  •   1
Отговори
# 375
10 години е гаранцията за конструкцията (демек да не се срути или пропадне блокът). И стане ли такова нещо задължително се отива на съд, а там нещата.... Иначе гаранцията за мазилки и съоръжения е 5 години.

# 376

Няма гнило. Той го е купил за 25-30 хил евро на зелено, моя авер купи от там 3 за подобна сума. От блоковете на Бароко много хора купуват не само да дават под наем, но и да препродават. Още преди АКТ 14 всичко е разпродадено на първичния пазар.

Просто този строител се води една идея по некачествен, но последните му блокове, чух, че са доста по-добре от първите.
Ясно, мерси. Peace
За качество, няма как при тези габарити да има високо качество, а и той бърза да продаде и да си вземе кеша...то си е вид общежитие, според моите виждания...освен за под наем на студенти, друго предназначение няма... Rolling Eyes
Не съм Ванко, но към този блок върви и една уловчица: Зад него е кучкарника и ветеринарната база на Лесотехническия университет, кучетата са буквално под балконите от западната страна на блока, която би трябвало да е по-тиха от източната, граничеща с главната улица, по която вървят автобусите.

# 377
Дори и да има гаранция, ако се наводни от подпочвени или стане по-сериозен проблем, строителят обявава фалит и щрака с пръсти. После си отваря друга фирма и пак.

# 378
Някой от тук боядисвал ли е стени с латекс върху груба гипсова шпакловка, без да е правил финна? 
Казват, че можело и се получавало, други казват, че ще стане грозно.
Стените са относително прави и гладки, само имат леки неравности за шлайфане/ шкурене преди това.

# 379
И на мен ми казах, че не става. Нещо бил кофти гипсът. Но според мен с един добър грунд не би било проблем.

# 380
Няма да стане грозно, текстурните стени са много характерна особеност на средиземноморските интериори. Но аз лично не знам какво точно има под боята, за да се получи текстура, а и за да стане хубаво, зависи от цветовете и т.н. Имайте предвид, че доста се забелязва този ефект, ако ще ви дразни граповото, по-добре не рискувайте. Имаме такива стени в лятното ни "вкъщи", на мен ми харесват, но то е защото си отиват с цялостния интериор.

# 381
Днес ходих да говоря да преместим радиатора в квадратната спалня, да ми съвпадне с плана. Ще трябва едната тръба да се мръдне само. Иначе в хола цялата стена под прозореца ще бъде радиатор - доста голям са го измислили. Трябва да намеря начин задължително да сложа перде отгоре, щорите като цяло съм ги отписал. Гледах всякакви видове щори, но не ми допадат. Обичам си пердетата.

За пералнята ще трябва с мой майстор да къртя - не можах да уредя да ми я преместят. Остава да намеря читава фирма за баня. Изглежда и банята, ще е първото, което ще се прави.

Между другото може и да сварят за лятото, както говорят. Като гледам вървят доста бързо. Половината сграда вече е затворена и с външна изолация. В моето жилище са сложени всички дограми и тръбите за парното. Остава циментовата замазка и финната шпакловка.

В търсене съм на идеи за осветлението. Ще сложа окачени тавани. Искам светлината в стаите да бъде основно мека и приглушена и само при нужда да се пуска силна светлина. На моя приятел жилището много ми хареса, как имаше крушки от горната страна на окачения таван и осветяваха между горния ръб на окачения таван и истинския таван. Отдолу обаче не ми хареса, че тези крушки плоските(бъркам ги как се казваха) бяха сложени да светят директно. Предпочитам да направя нещо подобно, но крушките да бъдат приглушени. Без обаче никакви висящи полилеи. Също ще сложа и реле за регулиране на светлината на всички стаи, трябва да се поинтересувам кои са по-добри. Може да се използват и ЛЕД светлини, основно за кухненските шкафи.

# 382
Мисля, че ето такъв тип осветление ще ми допадне много:

http://www.art.satto.org/wp-content/uploads/2014/07/%D0%9E%D0%BA … 1%82%D0%B0-12.jpg

# 383
Премери ли така, на око, колко е висока тази спалня?  Wink

# 384
Тоест? Моята или тази? Дадох го като пример само Simple Smile Окачен таван със подобен ефект си е направил и моя приятел на стандартна височина. Иначе не ми харесват правите форми, ще бъдат по-скоро обли.

# 385
Само с LED лента нищо не можеш да осветиш, освен ефектите по тавана.

# 386
Подходящи ли са окачените тавани

Перде, вдигнато с магнитчета:

# 387
Защо решихте, че жилището е ниско зза окачени тавани? На моя приятел апартамента също беше с нормална височина и окачения таван седи много добре.

А за тези магнитчета - нещо не го виждам как ще стане с тежко перде, предвид, че радиатора е по цялата стена. Просто ще сложа корниза малко по-навътре и ще видя какво ще стане, ако пердето пада отгоре.

Доколкото помня като бях малък и ползвахме парно в Бургас беше точно така. Пердето леко се надигаше отвреме на време от циркуллацията на топлия и студен възхдух, но нито се е запалило, нито нещо друго...

Последна редакция: нд, 26 ное 2017, 09:56 от Анонимен

# 388
  • до най-прекрасния мъж
Сори за спама, думичката е Корниз 😁. Отне ми сума време мислене що е то Курниц.
По темата - нормална си е височината за окачен таван, стига таваните да не са 2.50 м, както ги правят някои строители.

# 389
Извинявам се, за правописните грешки. Допускам доста такива, от 8 години единственото място, където пиша на български са формумите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт