Завършване на жилище

• 85 800
  • 998
  •   1
Отговори
# 90
Грубата сметка за кухнята е по 60 см за фурната (и плота отгоре), пералнята, хладилника. За миялната може и 40, може и 60. За мивката 50. Сега може би можеш да сложиша фурната над пералнята или някакви други размествания, но като цяло това е грубата сметка.

Тук някой беше дал интересна идея за прибираще се плот (всъщност маса) на колелца. Ако шкафовете ти са по 90 см тази прибираща се маса на колелца може да бъде 80 спокойно, което даже е над стандарта от 75 за трапезна маса.

Ето една добра идея, но тук плотът трябва да е 80 см, а масата да е 90::  

http://www.combo.bg/wp-content/uploads/2015/12/%D0%BA%D1%83%D1%8 … D1%80%D0%B0_2.jpg

Ето друга, общо взето за която си мислех катоя идея, иначе изпълнения - бол.

http://www.allkitchenlighting.com/wp-content/uploads/2016/02/lig … oring-600x428.jpg

За душ кабините - възможно е да се къпе човек и в 70 х 70, даже голям мъж (ако не е дебелак де).
Но за мен супер е 90 х 120, но 80 х 110, или 90 х 90, или 80 х 80 даже също стават.

# 91
Според мен няма да сгрешиш за по-голяма от предвидена кухня, няма да ти е излишно и сам човек, но с мини кухня след време преправяне е по-кофти, да търсиш същия плот и тн. А и кухните са за красота, атмосфера, няма да ти захлупи.

# 92
Имам нужда от достатъчно място за трапезна маса и диван. Няма да махна нито едното от двете заради кухнята, по-важни са ми, а мястото за съжаление е ограничено.

# 93
Някой има ли впечатление за тези, че ми изглеждат на по-народни цени?

http://platan.bg/

В събота ще отида до тези мебели Пипонков, но от сайта им малкото цени, които видях ми се сториха доста дебели. 2-3 бона за гардероб ми изглежда доста скъпо, било то и по поръчка:

http://piponkov.eu/pdfs/spalni/oferta_paris.pdf

# 94
Имам нужда от достатъчно място за трапезна маса и диван. Няма да махна нито едното от двете заради кухнята, по-важни са ми, а мястото за съжаление е ограничено.

Ми точно една от моите картинки по-горе ти два възможност да вкараш масата в плота и когато не я ползваш да я няма и да имаш пространство. Е, ще е добре да не е стандартен плот от 60 см, а от 80 см, но иначе става идеално.

Аз ти казах, че при поръчка цената е поне по две, ако не и повече. Но понякога си струва.

# 95
Тогава ще е по-добре да мина на вариант някои мебели да не са по поръчка, например диван, спалня, маса, столове, някакви рафтове за хола около ТВ модула. Въпроса е, че обаче тогава може би ще трябва да платя проекта.

Дали някоя фирма, изработваща мебели по поръчка може да плъгне готови мебели в проекта?

# 96
Тогава ще е по-добре да мина на вариант някои мебели да не са по поръчка, например диван, спалня, маса, столове, някакви рафтове за хола около ТВ модула. Въпроса е, че обаче тогава може би ще трябва да платя проекта.

Дали някоя фирма, изработваща мебели по поръчка може да плъгне готови мебели в проекта?

Диван и столове по принцип не се поръчват. Е, някои фирми за дивани приемат известни корекции в размера при поръчка - ако си харесал диван 3 метра, но го искаш 2,50 ти го правят така. Но изцяло диван по поръчка съм правила веднъж и няма да повторя. Просто никое дребносерийно производство не може да докара качеството на завод, правещ хиляди дивани и изчистил всички бъгове. Говоря за чужди фирми де, да не си помислиш нещо Grinning

Дори да поръчаш само кухня, или само секция, все ще ти направят проект. И даже може да ти вкарат във визуализацията други мебели, ако им покажеш проекта си.

# 97
Аха супер Simple Smile Искам да поръчам кухнята, гардероба в спалнята и шкафчето в коридора.

Мисля, че спалното легло няма нужда да бъде по поръчка, само трябва да се върже като цветове и дизайн с поръчания гардероб. Същото се отнася за дивана, масата, столовете тв модула. А във втората спалня засега ще сложа просто някакво легло и евентуално някакъв готов малък гардероб. Проблема е, че още не съм решил в коя спалня да се настаня Grinning

Едната е с правилна форма, но е по-малка. Няма да мога да сложа бюро в нея. Ще има място само за спалня и голям гардероб.

Другата по-голямата има изрязка и спалнята/леглото трябва да бъде събрана между едната стена и прозореца, като до прозореца ще има 60-70 санта отстояние и това ми се вижда леко клаустрофобно. Там обаче ще има достатъчно място за ОГРОМЕН гардероб по цялата дълга стена и бюро в срещуположната къса стена, която е одрязана. Та това си е дилема за момента Simple Smile

# 98
  • София
Погледни гардеробите Пакс в ИКЕА, може да ти свършат работа и да избегнеш поръчването.

# 99
Гардероба специално ще го искам да е по сантиметри, по цялата стена на спалнята от до и от пода до тавана.

А ето защо кухнята трябва да е малка:

Сега знам, че мивката не може да е така навряна и някой трябва гениално да измисли най-оптималното разположение на уредите Simple Smile

# 100
Дай линк към проекта в планера и ще ти ги разместим да видиш различни варианти.

# 101
# 102
Мивката, че не може да е така, не може. Обаче според мен и този диван не можеш да го залепиш плътно до стената, защото там ще има парно, което стърчи поне 12 см, а и не бива да се запушва с мебели и трябва да оставиш поне едно 30 см до стената.

# 103
Трапезарната маса посредата ми е малко грубичко, освен че не се минава добре. Ето пример за даже по-малка холокухня с приятно разпределение:
https://moderendom.net/malak-apartament-s-hol-kuhnq-i-trapezariq … edno-pomeshtenie/

Ако е 315 см широчината ти, това е тесничко. Изхождам от това, че стандартно по старото строителство е 340-370 см. и е добре ТВ да ти е като в нишичка или някаква много плоска секцийка, която няма да захлупва.
Иначе има място за всичко, ще го напаснеш Simple Smile

# 104
Аз имам друго предложение. Simple Smile

Вместо сгъчкана кухня и отделна трапезна маса, която ще заеме супер много място, да си направиш П-образна кухня с по-дълбок барплот, който освен че ще ти позволи повече място за съхранение, ще може спокойно да си ползваш и като маса за хранене. От този тип:

Смятам, че ще е много функционално и красиво решение за тази дълга и тясна стая. Така ще може доста по-спокойно и нашироко да си разположиш и холната част с всичко необходимо, без да изглежда претрупано.

Общи условия

Активация на акаунт