Завършване на жилище

• 85 903
  • 998
  •   1
Отговори
# 360
По-добре да не слага мазилка в нов апартамент. Винаги има риск от слягане и поява на пукнатини, а повечето мазилки не могат да се поправят. И да ти се напука такова скъпо нещо е кофти.

# 361
Здравейте, тъй-като аз съм в същата ситуация на етап закупуване на жилище до 50 м2 в строеж най-вероятно, защото търся едностаен апартамент и почти всички едностайни са ново строителство. Може ли да ми препоръчате строител който строи качествени згради в София.
Ще съм благодарна на мнения по темата кои фирми строят качествено. Както и ще съм благодарна ако някои препоръча добри майстори за довършителните работи. Моята идея е като харесам жилище да ме придружи майстор до обекта и да си даде мнението дали сградата е качествена, тъй-като аз не разбирам от тези неща и искам повече сигурност преди да купя нещо. Смятате ли, че това може да ми помогне да намеря добро качество на строеж?

# 362
То не гледай само кои строят качествено, че е по-важно изобщо да ти го построят...

Иначе веднага мога да ти кажа няколко качествени и сигурни строители, но цените им са бая над средните...

# 363
Еееееееее ама ти точно венецианска ли намери да предложиш Grinning

# 364
Лошо няма с тези мазилки, но ми изглежда като излишно надуване на разходите, а и както писаха по-горе - какво става, като се появят пукнатините?

# 365
Лошо няма с тези мазилки, но ми изглежда като излишно надуване на разходите, а и както писаха по-горе - какво става, като се появят пукнатините?
Дори и да не е с релеф, а гладък латекс, ако се появят пукнатини пак ще се боядисва. При мен за 8 години 3 пъти съм боядисвала хола, защото сградата се сляга и имаше нужда от нова боя...

Ванко, какво ще кажеш за този:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a14961561258875 … k=392vgl&f1=1

# 366
Това е Бароко, всеки ден минавам от там. Мога да ти кажа и с какви материали е построен - тухлите са от гръцките, изолацията е Вебер.

Между другото последните сгради на Бароко чуха, че са една идея по-добри.

Интересен факт за този блок - студентите много обичаха да си правят купони вътре докато беше още на груб строеж Grinning

# 367
Това е Бароко, всеки ден минавам от там. Мога да ти кажа и с какви материали е построен - тухлите са от гръцките, изолацията е Вебер.

А този собственик защо ли продава, нали там наемите сега са луднали? На това с отделен бокс може да му взема 600-700лева, или има нещо гнило...

Всъщност и други "собственици", продават :
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a14344821719003 … k=392vgl&f1=1

# 368

А този собственик защо ли продава, нали там наемите сега са луднали? На това с отделен бокс може да му взема 600-700лева, или има нещо гнило...

Няма гнило. Той го е купил за 25-30 хил евро на зелено, моя авер купи от там 3 за подобна сума. От блоковете на Бароко много хора купуват не само да дават под наем, но и да препродават. Още преди АКТ 14 всичко е разпродадено на първичния пазар. Даже съм чувал хора, които препродават веднага, без да са дали един лев. Не знам обаче това как става.

Просто този строител се води една идея по некачествен, но последните му блокове, чух, че са доста по-добре от първите.

# 369

Няма гнило. Той го е купил за 25-30 хил евро на зелено, моя авер купи от там 3 за подобна сума. От блоковете на Бароко много хора купуват не само да дават под наем, но и да препродават. Още преди АКТ 14 всичко е разпродадено на първичния пазар.

Просто този строител се води една идея по некачествен, но последните му блокове, чух, че са доста по-добре от първите.
Ясно, мерси. Peace
За качество, няма как при тези габарити да има високо качество, а и той бърза да продаде и да си вземе кеша...то си е вид общежитие, според моите виждания...освен за под наем на студенти, друго предназначение няма... Rolling Eyes

# 370
Ами да това му е идеята. И наемите са добри доста. Моя авер даде двустайка в съседен блок пак на Бароко за 800лв. Дано за в бъдеще да не излязат дефекти по сградата за ремонт, но пък уж си имат гаранция...

# 371
Да не се стига до гаранция, а и тя е 5 или 10 години, не помня точно...гаранция, Франция при строителите мутри. Laughing

# 372
Бароко налази и квартал Витоша- високия 52- метров небостъргач заради който имаше протест е негово дело. Уж ще бъде паркинг,  хотелска част и жилищна част на 20 етажа. Апартаментите им сигурно и там вече са продадени.

# 373
Само да кажа, че този блок, както и другите на Бароко, го вдигнаха за има-няма 6 месеца. Онези по Атанас Иширков пък, са върху стари основи, които 10 години ги валяха дъждове и снегове. Аз не бих разчитала на никакво качество.

# 374
Да не се стига до гаранция, а и тя е 5 или 10 години, не помня точно...гаранция, Франция при строителите мутри. Laughing

10 години е. И за 10 години ще си му избила голямата част от цената, така че... Да ти кажа за този блок още нещо. Почти готов е, но ще вземе АКТ 16 чак пролетта. Просто в продаден и сега строителя си е насочил бригадите към другия обект до зимния дворец. Иначе не смятам, че качеството им е чак толкова лошо. Има къде къде по-зле строени блокове.

Общи условия

Активация на акаунт