Забранен достъп до детска градина в София след 8:30

• 17 395
  • 373
  •   1
Отговори
# 15
На нас не ни мърморят да ги вземаме рано. Бяха се опитали в първа група, но някой родител сигурно се е оплакал и нямаше повече изцепки.
Това дете гладно ли седи до обяд? Ако закусва вкъщи, губи поне половин час, който може да се спести, да се иде навреме и да се закусва с децата.

# 16
  • София
Това дете си закусва вкъщи. Не разбирам защо да не закусва вкъщи ? Какво толкова , ако не е в 8 ч.на детска или по-рано?
И без това като започне училище (живот и здраве) ще има достатъчно време да закусва с приятели и да бъде точен.
Детската градина е важно стъпало, така е .

Чудя се , на деца , които не са посещавали детска градина , как ли после влизат в училище (нали , защото кой ги е научил на ред и дисциплина)

Дори аз като дете не съм посещавала детска градина , което не ми е пречело да знам , че в училище трябва да съм в 7:30 (или там колкото беше)

По важно за мен е детето да усвоява учебния материал, да спазва приличие , да общува нормално с г-жите и децата, а не дали е закусвал в детската.

Нямам нищо против , закусващите  деца там (даже им се радвам като ги видя всички наредени за закуска)
Та това си е част от процеса.

# 17

Мисля , че отдавна не сме "едно време"

Много хора така решиха - че демокрация значи анархия - всеки да си прави каквото си иска.

# 18
Ами всъщност преди усвояването на учебния материал, трябва да се усвои възпитанието, което започва от вкъщи. И на какво го учи родителят- правилата нямат значение. Ние можем да си правим каквото си искаме.
Коя група е детето?
Няма никакво значение, че не искате детето да закусва в ДГ. Щом приемът е до 8.30 значи, че има човек от персонала на вратата. Дали е мед.  сестра или някой друг няма значение. След това вратата се заключва и този човек отива да си върши работата. Щото той има и други задължения освен да стои на вратата. В девет часа някой трябва да си прекъсва работата, за да отвори на Негово Височество. През това време децата вече са започнали заниманията, които са по програма и са задължителни за всички групи. Учителката трябва да прекъсва, за да посрещне детето.  Малките деца много бързо се разсейват и започват да шумят и да правят всичко друго, но не и да слушат учителката. Учителката все пак успява да ги укроти и да продължат работата.  И следва въпрос от децата:" Г-жо, щом Иванчо идва след закуска, защо и аз не мога да идвам тогава?"

Последна редакция: вт, 26 сеп 2017, 22:46 от valian1

# 19
  • София
Какви са тези крайни изказвания и то без да се познаваме?

В нашата детска децата трябва да идват до 9:00 сутринта .
Възпитанието го има, не се притеснявайте . Или вие сте от хората , които отиват 1 час по-рано на работа ? За сметка на детето естествено .

# 20
Това дете си закусва вкъщи. Не разбирам защо да не закусва вкъщи ? Какво толкова , ако не е в 8 ч.на детска или по-рано?

Защото родителят твърди, че няма време да стигне до градината. Ако спести време от закуската вкъщи, ще стигне преди 8,30 ч. и няма да има проблем. Закуската в градината е достатъчно разнообразна и съобразена с детското хранене.

Когато има правила, те се спазват. Попитах по-назад, но не получих отговор - Ако работното време е от 9 ч., но човек пътува, то значи ли, че ще иде в 9,30 например или ще си направи сметка за пътуването?

И не, не си водим по-рано децата, просто спазваме правилата.

# 21
Какви са тези крайни изказвания и то без да се познаваме?

Познавам много като теб - за вас и правилата за улично движение не съществуват.

# 22
  • Пловдив
Глупости на огромни търкалета.
Аз например също закъснявам. Ще си получа ли аматьорския психопортрет?

# 23
Като иска родителят детето да закусва в къщи, нека закусва в къщи. И аз го предпочитам. Но така да калкулира времето, че да спази изискването да не закъснява.

# 24
  • София
Точно правилата за мен важат , особено на пътя Wink
В случая на жената , окей . Ще спести от закуска , но някои деца отказват да се хранят в детската. Както и да закусват там.
Има правило до 9:00ч или до 8:30 и го спазвам. Защото аз имам възможност да отида на работа в 10:00. Не се чувствам никак виновна от ситуацията.
Ако започвах работа в 8, сигурно щях да го карам в 7:00.
Всеки според възможностите си.
 Вие насочихте лично към мен това за закускта и ви отговорих.

# 25
Оф, карате ме пак да се ядосвам Simple Smile Аз не съм против реда и дисциплината, но преди 2 години когато сме се записвали реда в това ОДЗ е бил друг и директорката не ни каза нищо за заключване в 8:30! Сега променят реда без да се интересува от нас и нашите възможности и ме информират за това през Октомври! Нека има ред но когато се променя реда да се допитат до всички!

На мен не ми харесва нагласата когато тръгвам сутрин че ако закъснея 5 минути трябва да се връщам и така няма да мога да стигна после до работа, това е един допълнителен стрес а на околовръстното е лудница...

Родителите които са маниаци на тема дисциплина ги моля да си изберат едно ОДЗ и да го трянсформират в Казарма за да можем ние останалите да се преместим другаде. Аз така имах един колега бивш военен нищо не можеше да прави горкия но все идваше навреме и правеше забележки на всички че закъсняват, много беше досаден....

Natali_  - не го държим гладно детето бе, жената му прави един сандвич и си закусва в колата, и без това не обича да закусва в градината, какво толкова? Така сме се си направили плана че към 9 без 5 да сме в ДГ-а. Аз работя в Младост и ми е по важно да го взимам вечерта преди 7. Иначе с тия същите задръствания вечерта незнам кога ще го взема.Защо ще ми променят правилата без да ме попитат мога или не мога? В нашата група има едно дете с проблеми и всички се съобразяваме, а с нас и затова че идваме отдалече защо никой не се съобразява?

Последна редакция: вт, 26 сеп 2017, 23:23 от Anthonym

# 26
  • Майна Сити
....но преди 2 години когато сме се записвали реда в това ОДЗ е бил друг и директорката не ни каза нищо за заключване в 8:30...

Ми не всяка директорка има кристална топка, за да каже какво ще стане след 2 години! Не съм маниячка на тема дисциплина, вкъщи никой не ми козирува и пак стигаме в градината навреме и никога не сме закъснявали. Правиш си сметката за трафик и пътна обстановка, добавяш 5-10 минути "за всеки случай" и ще отидеш навреме.

# 27
  • София
Реално децата започват занаятие към 9:00-9:15 .
Т.е., детето ще влезе закъсняло в час (в детската ) и няма да му бъде комфортно , защото му задават въпрос "защо закъсня?" Реално какво е виновно детето, че е имало задръстване , малко успиване ?
Трафикът в София е брутален , в някои дни и 1 час по-рано да тръгнеш пак закъсняваш.

И при нас се приемат правила , без допитване до родители , но пък ние чинно плащаме и спазваме всичко.
Трябва да има повече общуване между учител-родител-директор.

Или поне да се обявява информацията писмено по таблата.
Предполагам , че има прекалено много нови промени и няма как на всеки индивидуално да бъде споменато.
При такива мерки от страна на детската е хубаво да се съобщи на родителите , за да си направят график.

# 28
Мен пък ми е интерсно кое е това населено място (явно около София), където най-близката градина е на 10км.

# 29
  • София
Има деца , които пътуват от другия край на града , за да стигнат до единствената детска в която са приети. Не са единични случаи.
Все едно пък не ви се случва да пътувате в Софийския трафик рано сутрин , Та да се учудвате , че понякога не 10км, а 3км се взимат за 40мин.

Общи условия

Активация на акаунт