Забранен достъп до детска градина в София след 8:30

• 17 389
  • 373
  •   1
Отговори
# 45
  • Beyond the stars
В случая въпросът не беше "Закъсняхме днес с 2минути и не ни пуснаха", а "Никой не се съобразява от къде пътуваме конкретно ние и в колко часа искаме да ставаме, като променя правилата за цялата детска градина. По Конституция нали трябва, когато на нас ни е удобно, да ни осигурят достъп до образование"  Mr. Green

# 46
  • Пловдив
Добре. Аз питам подобно правило за недопускане оправдано ли е. Това е главното в темата.

# 47
Когато си зле организиран винаги си търсиш оправдание за това, и все друг ти е виновен. Нали всички се борим да сме като в другите държави, ами хайде и да спазваме правилата, за да станем като тях, примерно. В нашата градина също се приемат децата до 8:30, с толеранс от страна на госпожите при евентуално закъснение да се обадим и да предупредим. Но тук явно става дума за системно закъснение. Детето ще бъде пуснато, но след като са предупредени. И извинявай, ама честно казано на никой от градината не му дреме от колко км. пътуваш и никой не е длъжен да се съобразява с това. Щом са те приели в такава далечна градина, да си си правил сметката. Ти си този който трябва да съобрази трафик, закуска и прочие, за да стигне детето ти навреме в градината. Много мразя този израз, но "Като не ти изнася се изнасяш от това, което не ти харесва" Има много деца чакащи за вашето място предполагам. Не може в общото стадо да изискваш специално отношение. Още повече както бяха писали някои мами, още от сега се създава режим на детето, за да му е по-лесно след това.  Grinning

# 48
  • в очите на дъщеря ми
В случая въпросът не беше "Закъсняхме днес с 2минути и не ни пуснаха", а "Никой не се съобразява от къде пътуваме конкретно ние и в колко часа искаме да ставаме, като променя правилата за цялата детска градина. По Конституция нали трябва, когато на нас ни е удобно, да ни осигурят достъп до образование"  Mr. Green

Peace И аз това си мислех, докато четях, не се говори за еднократно или инцидентно закъснение. Става въпрос за системно нарушаване на правилата и пристигане не 2,3 или 15 минути , а с 25- 30 мин. и не детската градина, не е задължителна следователно Конституцията няма нищо общо в случая. Да правилата важат за всички и трябва да се спазват от всички.

# 49
Абе, и аз не искам да плащам данъци, щото ми е скъпо, амааааа....вземат ми ги си лихвите накрая. Като живееш в общество, спазваш правилата и това е. Аз написах на авторката, че може да спести време от закуска вкъщи, но тя не отговори /или поне не видях да е/. Ако води детето в 9 ч., то трябва да е закусило, защото иначе ще седи гладно до обяд. Може да спести това /мин. половин час/, да тръгне навреме, да се съобрази с пътната обстановка, като това дали вали например. А има и вариант за метрото - поне в Младост има станции. Не знам от къде пътуват, но е вариант. Peace

# 50
Аз попитах госпожата също защо да не може да се откажем от закуската която е от 8:30 до 9:00 и да идваме в 9:00 но

Авторът иска специален график, а не да пускат детето му ако случайно закъснее с 2-3-5 минути. Явно започва работа по късно и иска да нагоди и градината към това.

# 51
  • Пловдив
Авторът е мъж и писа, че детето яде сандвич в колата.
Къде е писал за специален график?
Да пускат детето при закъснение - дори по-голямо от 5-10 минути - и аз смятам, че е нормално. Идваш в девет - не ядеш, но те пускат.

# 52
Яде сандвич в колата! Чудесно! Много по-хранително и хубаво от топла закуска в градината с другите деца! Браво на този родител!!!  ooooh!

Както казах по-горе, 2 години сме пътували с детето през 2 квартала /може би повече от 10 км/ за ясла, тъй като там имаше места и там го приеха. Пътували сме и с такси, с кола, с градския транспорт, както дойде и сме били 8,10-15 ч. най-късно. Когато има желание, има и начини. Ако времето е лошо, ще се тръгне 15 мин. по-рано и пак ще си навреме.

В крайна сметка, като не ти изнася, местиш си детето в друга градина. Peace

# 53
Че какво пречи сандвича да е топъл, прясно приготвен сутринта у дома. Хайде сега, сякаш пък закуските им са винаги топли, вкусни и здравословни.
След като родителите нямат претенции детето да закусва в градината, не виждам нищо лошо, че същото е дошло след като свърши закуската.

Моята дъщеря до трета група почти не ядеше в градината. Варианта сандвич или каквато и да е храна в къщи рано сутрин е по-добър от нищо.

# 54
  • София
Авторът иска да прави каквото на него му е угодно, да не му се нарушава неговия график и сакън да не стане 15 минути по-рано. Затова е целият проблем.

# 55
Че какво пречи сандвича да е топъл, прясно приготвен сутринта у дома. Хайде сега, сякаш пък закуските им са винаги топли, вкусни и здравословни.

Да, ако е ден, два или три. Да даваш всеки ден на детето сандвич, понеже е по-лесно...?!? - нито е полезно, нито разнообразно. Те си знаят, разбира се, детето си е тяхно, с каквото искат да го хранят.

Авторът иска да прави каквото на него му е угодно, да не му се нарушава неговия график и сакън да не стане 15 минути по-рано. Затова е целият проблем.

Право в целта!

# 56
  • Пловдив
Каквото и да кажеш, в бгмама от девет кладенеца вода ще донесат само за да ти покажат колко грешиш и колко си зле. Сега пък сандвичът се оказа лошо нещо.
Това, което правя аз, е още по-възмутително - дори домашен сандвич не правя, а купувам тестена закуска и я давам на малкия в колата.  Sunglasses  Както е известно, дори вредните неща (разбирай сандвичите), ако са домашни, са по-малко вредни.
И освен това както авторът, така и аз цапаме колата с трохи. Това е недопустима мърлящина.
И пак не разбрах редно ли е според вас да не се допускат закъснелите и при колко големи закъснения.

# 57
Както написах вече, хранете си децата, както прецените.  Peace

И пак не разбрах редно ли е според вас да не се допускат закъснелите и при колко големи закъснения.

И кое точно не разбра? Написали сме по няколко пъти мнението си.

Ако е единично закъснение, нека пуснат детето, но да се предявяват претенции за всекидневно ходене по-късно...?!? Защо да се прави изключение? Утре на друг може да му хрумне, че иска еди какво си за неговото дете. Ще настъпи анархия.

Пак питам , ако работата на господина започва в 9 ч., ще му направят ли изключение да ходи в 9,30 ч., щото пътувал? 1 млн. работещи пътуват всяка сутрин и не правят драми от това.  Peace

# 58
Каквото и да кажеш, в бгмама от девет кладенеца вода ще донесат само за да ти покажат колко грешиш и колко си зле.

И винаги се намира някой да задава идиотски въпроси.

# 59
Ами аз лично предпочитам сандвич, тестена закуска или каквото и да е друго, хапнато у дома, пред алтернативата - гладна до обед. В градините също дават тестени закуски, сандвичи, попара и т.н. неща, които не са супер полезни.

Натали, на мен ми влизаха в положението две години. Започвах в 8, а преди 8,20 не можех да стигна до офиса. Всяка сутрин ставахме по-рано, уж за да успеем. Обаче каквото и да правехме, трудно преди 8 стигах в градината - това защото дъщеря ми не искаше да ходи. Най-често сядаше на гърнето и отказваше да стане от там. И така ден след ден. Дори и в 6 да я вдигна, изкарването от къщи беше кошмар.

Градините не са казарми. Не можеш да санкционираш дете, което реално не е виновно за закъснението си. То е зависимо от родителя. Ако се намери начин да се санкционира родителя - това вече е друго. Например 5% увеличение на дневната такса. Нещо като глоба за нарушен учебен процес.

Общи условия

Активация на акаунт