Свестните са заети

• 65 542
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 510
Бъркаш ме с един друг, ама не мога да се сетя за ника му сега  .Беше си пуснал даже и фейса .

Toгава се извинявам, възможно е да греша, макар че рядко го правя. Извинявай още един път.

Какви критерии, бе хора! На срещи човек тръгва с отворено сърце и позитивни очаквания, а не мнително и със списък с изисквания. Ако има химия, то веднага ще се усети и разбере, ще поизлете няколко пъти, ще се види имате ли общи теми, разбирате ли се, после ще се сближите още и в един момент някак става ясно, че ще сте семейство, а може и на всеки един етап връзка да не се случи и по живо по здраво.
В една тема на шега изписах критериите си - просто описах всичко, което е за мен мм и веднага ми се изхилиха, че ако е така, стара мома ще си остарея. Много е лесно при вече наличен и обичан партньор да го опишеш като списък от положителни качества, съставящи съвършенството, ама на първа среща не се тръгва така.
Като се запознах с мъжа ми, беше беден студент, ходещ пеша, защото нямаше пари за билет. Сега не е така и отговаря на изискванията и на авторката, и на другите като нея, които се сещат, че са дремали и им харесват женените. Само че кой е готов да сподели и бедните години, и трудностите преди благополучието, м? Май всеки иска готов продукт, ама те, знаете, са струват скъпо.
пп: ако на тези години трябваше да си търся партньор, щях да си седя сама и бих имала, само ако любовта ме връхлети изневиделица, иначе не.

# 511
И не го пиша щото съм комплексирана (аз съм с 2 майчини езика, англ. ез за обща култура и малко руски)
Еми , ценя и уважавам само българския и немския , но не смятам, че който знае само 1 език за нищо не става, няма да го бъде в работата и прочие глупости ...

Sladka-rosichka, от Вашите познати и приятели за колко бихте казали, че са образовани и умни, въпреки че не знаят английски? Нека изключим хората на изкуството, защото те са малко по-особен случай понякога.

Самата Вие казвате, че английски език е за обща култура - не виждам някой да твърди нещо различно. Не е важен английският пер се - ако знае блестящ немски, френски, испански, японски и суахили, но по някаква причина се изприщва от английския и не иска да го говори/учи - никакъв проблем няма да има и авторката с такъв човек според мен. Ще си ги гледат филмите с испански субтитри, веднага излизат такива Simple Smile

# 512
Добре, кажи ми как е code monkey на чист български:) може да се каже "копач", но не е същото.

Английският днес, както писах, е като латинския през Ренесанса- всички важни трудове и разработки са на английски. Академичният свят в повечето случаи е английски. Философията и метафизиката са базирани на англо-саксонската школа. Както искайте го възприемайте, но есенцията на съвременния свят, пулсът му, са на английски. Дори китайският не е толкова "жив", въпреки милиарда говорещи го. Английският съдържа в себе си не само английската култура, напротив, обогатява се от други култури.

И другото- англоговорящите в България са от определена среда. От английските гимназии, каквото и да си говорим, излизат подбрани хора. Даже моят критерий за мъж беше да е завършил някоя елитна гимназия- минимум Английска, може и МГ.

Янечек, не се прави, едва ли щеше да си много впечатлена от човек, който не може наум да събира двуцифрени числа дори...

# 513
code monkey - 1. писач на софтуерен код
                      2. неквалифициран програмист

# 514
Сирен, ако всеки тръгне да си пише критериите според това, в което сам е най-добър, ще стане смехотворно надцакване. Затова и английският сам по себе си, все едно пускаме обява в джобса, а не дирим гадже, е смешно изискване, защото върви в пакет с образованост например или други умения и качества.
пп: била съм впечатлена от човек, даже ходехме две години, който не може дори квадратно уравнение да реши, но пък художник. Сега си е много добре, женен е за моя приятелка, математичка също.

# 515
  • град-държава
Още в ученическа възраст децата движат в определена среда, а в детска се определя главно от родитите.Да не мислите, че е било нарочен избор. Да, ние от художествената не сме имали контакти с механото и автото. Команиите бяха с МГ и ЕГ, но нямам спомен да е бил осъзнат и нарочен избор, бих го нарекла инстинктивен. Критериите се оформят с опита.

# 516
  • Paris, France
Стана ми интересно къде ги намирате тези, които не знаят добър английски? Аз такива на моя възраст и по-млади, не срещам.

# 517
Художествени и музикални- живеят на друга планета. Именно до среда е.

А моята причина да имам тези критерии е ясна, вече я написах. Просто съм виждала какво се случва, когато жена се хване с по-семпъл мъж. С годините той започва да й се подиграва на ума, а тя се сдухва. Защото колкото и да си умен, си полезен само в средата си, извън нея си смешен. И затова си имах критерии, за да може като си живея по своя начин, да срещам одобрение и любов, а не насмешка. Защото ме разбират.

# 518
В Еврофутбола, бе Невено, как къде!
За да не срещаш насмешка и презрение, най-важно е мъжът да не е гадняр. Защото и сред образованите и умните има доста много гадняри, че и нарцистични на всичкото отгоре. И техните подигравки вече са наистина жестоки.

# 519
Стана ми интересно къде ги намирате тези, които не знаят добър английски? Аз такива на моя възраст и по-млади, не срещам.

Въпросът е принципен. Макар че аз с моето изискване за музика, нямам много право да се меся..... Crazy Mr. Green

# 520
  • Paris, France
С риск да стана смешна - какво е Еврофутбол? Футболен отбор?

# 521
И не го пиша щото съм комплексирана (аз съм с 2 майчини езика, англ. ез за обща култура и малко руски)
Еми , ценя и уважавам само българския и немския , но не смятам, че който знае само 1 език за нищо не става, няма да го бъде в работата и прочие глупости ...

Sladka-rosichka, от Вашите познати и приятели за колко бихте казали, че са образовани и умни, въпреки че не знаят английски? Нека изключим хората на изкуството, защото те са малко по-особен случай понякога.

Самата Вие казвате, че английски език е за обща култура - не виждам някой да твърди нещо различно. Не е важен английският пер се - ако знае блестящ немски, френски, испански, японски и суахили, но по някаква причина се изприщва от английския и не иска да го говори/учи - никакъв проблем няма да има и авторката с такъв човек според мен. Ще си ги гледат филмите с испански субтитри, веднага излизат такива Simple Smile
Темата не е за мен и моите познати, но в моето семейство и в семейството на мъжа ми има хора, които знаят само един език (родния) и аз лично ги намирам за интересни и интелигентни.
Мъжа ми е учил италиански и англ. език , но не му трябват в работата и ги е забравил ... Е, разбира това-онова, на екскурзия в Италия може да се оправи , но не смятам, че липсата на чужд език е признак на ниска култура, необразованост и т.н.

А това с англ. ез ми прилича малко на чуждопоклоничество, тъй като засега господарите на света са англоговорящи , но англ. език не е най-сложният. Има къде къде по-сложни езици, но всеки го учи, защото масите така правят - да не се различават от стадото, пък и господарите раздават парите , та така ... както едно време страните от Съветския съюз са учили масово руски .

# 522
С риск да стана смешна - какво е Еврофутбол? Футболен отбор?

Нещо като тото 1 от едно време. Залагаш на мачове и може да спечелиш. Направени са като заведения, където да си дадеш залога, може да пиеш кафе или друго, да гледаш самия мач и така....

# 523
  • Paris, France
Сладка розичка, не е чуждопоклонничество. Има много по-трудни и сложни езици като руски, пулар/фула, арабски. Интересни са ми, защото обичам езици. Но на тях, а и на френски, португалски или испански никога не намирам огромната информация, която намирам на английски, при това безплатно и без да си мръдна дъто, от удобството на домашния компютър. Не случайно е задължителен в училище.

Натали, благодаря.

# 524
А това с англ. ез ми прилича малко на чуждопоклоничество, тъй като засега господарите на света са англоговорящи , но англ. език не е най-сложният. Има къде къде по-сложни езици, но всеки го учи, защото масите така правят - да не се различават от стадото, пък и господарите раздават парите , та така ... както едно време страните от Съветския съюз са учили масово руски .

Поне от моя страна - не е чуждопоклонничество, тъй като не харесвам особено англо-саксонците, както между другото не харесвам никак и французи като цяло (не съм случил на западни езици...). Но английският език в момента е световен език за наука и за бизнес комуникация - всички страни го учат като втори. Езикът е сравнително прост, аналитичен. Имаше преди време някакви опити да се изработва изкуствен световен език (есперанто), но не захвана и сега английският е на практика есперанто. Има опити да се прави и пан-славянски език и т.н. Ако някой такъв почне да се използва масово - с удоволствие бих го учил. Примерно испански, мандарин, хинди - все езици които се говорят от стотици милиони хора. Но не се използват толкова масово за обмен на информация. Изобщо не опира до това на кого се кланя човек, просто знаене на английски значи огромен достъп до информация, литература, както научна, така и художествена (вкл. преводна на английски). Днес е малко все едно човек преди 89та да не знае руски у нас. За безброй книги, които са били преведени на руски тогава, ще трябва да чака някой да седне да ги превежда на български. Да не говорим, че от тогава са много качествени преводите като цяло, а днес от английски на български са пълен боклук масовите преводи и дори не говоря за субтитри, а за издавани книги!

Иначе всякакви хора има, сред предходното поколение има много хора, които са изключително интелигентни и образовани, но не са учили английски като млади, за сметка на руски, често френски и т.н. Не може да се постави знак за равенство, но да се казва, че не бил важен английският - струва ми се прекалено Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт