Свестните са заети

• 65 542
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 495
  • Куциндрел
Хе, при мен любовта ме удари м/у рогата на 5-те кьошета в София. И след 3 месеца смених града и работата. Вече 11 години сме заедно, пу-пу да не ни е уроки. Sunglasses Не съм гледала дали е такъв или онакъв, просто се отдадох на тресването тогава. За 11 години сме имали и добри и лоши моменти, но никой от нас не иска да живее без другия. Сходства имаме само в това да харчим пари като откачени, във всяко друго нещо се различаваме. Но и двамата сме толерантни към вкуса на другия. Пример - аз мога да изтърпя 3 часа Любе в колата, а другия може да изтърпи моят видео скайп разговор с приятели, свързани с проекта по хобито ми.... И т.н.

# 496
Ами има неща, които по-лесно се изразяват с една дума на чужд език, вместо с изречение на български. Не виждам проблем в това, на какъвто език ми дойде думата първо - ползвам си я с другия говорящ.

Цеца, общото е, че някои уж дребни неща са важни за конкретен човек.

Много сте ми интересни, нали не си мислите, че ако тя срещне подходящ и се влюби, ще извади списъка с желания. Питахте я какво търси - после претенциозна била, да си търсела някой охранител или шкембелия строителен работник.  Mr. Green

# 497
  • Куциндрел
Бе, повече от дребнаво е да иска да гледа телевизия на английски с мъжа си. Той пък може да не иска по ред причини и тази простотия да доведе до сериозни търкания.

# 498
Ако английския й е важен, ще срещне мъж с английски и толкова.

# 499
Ама, то в днешно време ГОЛ чужд език не стига за чужбински доход. Трябват и други умения и знания Simple Smile Така, че поназнайването на език, пък макар и перфектно, може да не ти помогне да намериш високозаплатена работа. Да, помага, но не е достатъчно

То и аз това казвам, ама нещо има спор по въпроса...

Всеки си знае, разбира се. Човек е съчетание от много качества, умения, знания. Всеки има право да избира партньора си с определени такива. За някой е важен английския, за друг - други качества.

Ако английския й е важен, ще срещне мъж с английски и толкова.

Ън тъй!  Peace

# 500
Добре де, я си кажете вашите критерии какви са били навремето. Ето, Бианка обича музиката, искала е музикант и ѝ се е случило. Някоя може да е искала кулинар, понеже не обича да готви. Не може да не сте имали някакви специални изисквания освен базисните - добър, честен и прочее.
......
Какво по-специално сте си представяли за вашите половинки?
В няколко поста потребители написаха, че на 20-30 години е нормално човек да има списък с изисквания, защото е още млад и зелен, мисли се за НАЙ и се чувства най-силния. На около 40 години същите критерии изглеждат нелепо. Моля те, не мисли, че с поста си те нападам  Hands V 
Някак имам усещането, че си добър човек и с малко разчупване ще ти се получат нещата. В краен случай ще отмъкнеш някой женен. И няма и не бива да се чувстваш виновна в този случай, защото винаги един брак се разпада първо от вътре. 3ти човек просто засилва започнатия процес на разпад .

За да ме разбереш правилно ще ти илюстрирам пример. Нормално е 25-30 годишен мъж да иска яка мадама с хубаво тяло, да владее езици, да е с интересно хоби, динамична, весела. Същия този на 40 със същите претенции ще изглежда жалко. Представи си го само - 40 годишния, тръгнал леко да оплешивява и лекичко кожата му да губи колаген да ти разправа как иска красавица с езици, интригуваща и бла бла ...

# 501
Още някой комплексиран, че не владее английски, да се разпише колко не е важно?   hahaha

За мен е удивително, че изобщо се обсъжда това. На мен много трудно ми вървят езиците, по-силен съм в точните науки, та се червя, когато седнем на маса със западни партньори и ме попитат какви езици говоря. Защото в този въпрос изобщо не включват дори английски и майчин език! Въпросът "какви езици владеете" означава какви езици освен майчин и английски. И моят отговор е "никакви" или от кумова срама казвам, че говоря (малко) руски и френски, макар че и на двата мога най-много да напсувам някого и то ако съм обърнал 3-4 бири, че да ми се развърже езикът Simple Smile Да не говорим, че нито английския, нито майчиния го владея така, че да ме удовлетворява напълно Simple Smile

Ама имало една страхотна художничка... Супер! Нищо не мога да кажа за конкретен човек - като съм си търсил парнтьорка в живота, не съм провеждал интервю за работа! Сядаме на заведение при първа среща, говорим си, става ясно много лесно дали си подхождаме. Аз чета почти единствено на английски (от там и българският ми страда малко), често в разговор ми идва на ум английска дума, а не българска и използвам нея. Това се приема доста негативно дори от хора, които знаят английски, какво остава за някой, който не знае. Ако трябва да обясняваш 95% от нещата, които казваш, на половинката си заради пропуски в образованието и общата култура, не знам къде ще му излезе края... И тук съвсем не е само английският проблемен. Ако са на едно ниво двамата или имат общи теми за разговор - супер. Ама колко бил маловажен английският... Ами то и основно образование не е толкова важно и владеене на книжовен български не е, има ли истинска луда любов - нищо не е важно! Simple Smile Ама така е по филмите само...

# 502
  • Paris, France
Хелоуинка, аз не се бях замисляла за критерии. Топка в корема като го видя и хайде. Получи се, обаче, само с определени мъже. Мога да ти напиша общите им качества. Френскоговорящи + английски и още няколко езика, атлетични и мускулести без кореми и косми по тялото, добри танцьори, изкъпани, постригани и парфюмирани, живеят сами в хубав, централен квартал и карат прилична кола, космополитни и учили и живели по света, спокойни и без ревност, контактни - с много приятели и пълен винаги с гости дом. Без деца беше задължително условие. Също да няма преки, чести, лични контакти с болни, стари, умърлушени или самотни хора и с хора от семеен тип. Някои можеха да готвят, други никак, някои искаха да живеем заедно а други не. Някои пиеха всяка вечер а други капка не слагаха в устата, някои пушеха, други никак. Повечето нямаха домашно животно в момента, защото учеха или се устройваха и пътуваха. Това е.

# 503
  • София
Скрит текст:
И за какво ти е мъж с английски - да си гледате филми без субтитри?!?  ooooh! ooooh! Да беше казала поне, че имаш желание да излизаш в чужбина, да те разберем..... Peace

За да знам, че ще е релевантен на работа, няма да го изместят лесно младите пушки и ще се ориентира бързо в модерния свят. И щото може да работи за чужбински доходи в България.

По офисите младите пушки масово боравят с работен английски с малък речников запас и постройка на изреченията по български тертип, който научават в средното или в някой ускорен курс, а тези, които знаят друг език са минимален процент.
Години наред работих за чужбински доходи с френски, а приятелка и досега си изкарва с испански.

Така че, между " зная езика" и " ползвам езика" има голяма разлика, а изискванията да знае английски евентуалният интимен партньор, все едно че ще постъпва на работа, е смешно.

# 504
Оф, много ми е смешно като се изкарвате над нещата и нямате никакви критерии, ама и до себе си нямате някакъв прошляк...да не говорим, че в други теми са ми набивали канчето как не съм гледала и мислила навремето, тоест явно- ниски критерии, заради "комплекси"...

Абсурт, последните "млади пушки", които видях, знаеха така английски, че работеха за БиБиСи и други медии, с малко редакция можеха от утре да почнат да пишат за Ройтерс. Айде стига с недоучилите, аз говоря за знаеши английски, хубав- не Бареков.

Сори, ама едно е да имаш code monkey, дето знае пет термина, друго е някой да може да впечатли клиент и да му спечели доверието с разговор, обсъждане на задачи и други. Да не отварям темата за обучения, онлайн курсове, ментори, контакти, linkedIn-и и цяла вселена, където някои се ориентират.

Между другото, code monkey е дума, която тук ще разберат веднага, а на български може да трябват няколко изречения, за да я обясня.

# 505
Светецът не знам дали е злобар или не, но много на място се включи с цитати.

Не знам дали е злобар, но е озлобен и го е яд на жените като цяло - преди време се беше жалвал, че никоя жена не ползвала приложението за търсене на секс в бар и го е яд, че жените търсят други неща, искат обвързване, сигурност и въобще - обич и грижа. Освен това е супер циничен, каквито всъщност са всички мъже над 40, живеещи трайно без жена.
Бъркаш ме с един друг, ама не мога да се сетя за ника му сега  .Беше си пуснал даже и фейса . Но както и да е , като изключим че никога не съм ползвал приложения за търсене на секс , и не съм стъпвал в бар от поне 12-13 години , останалото е вярно и за мен .

# 506
  • Куциндрел
Още някой комплексиран, че не владее английски, да се разпише колко не е важно?   hahaha

За мен е удивително, че изобщо се обсъжда това. На мен много трудно ми вървят езиците, по-силен съм в точните науки, та се червя, когато седнем на маса със западни партньори и ме попитат какви езици говоря. Защото в този въпрос изобщо не включват дори английски и майчин език! Въпросът "какви езици владеете" означава какви езици освен майчин и английски. И моят отговор е "никакви" или от кумова срама казвам, че говоря (малко) руски и френски, макар че и на двата мога най-много да напсувам някого и то ако съм обърнал 3-4 бири, че да ми се развърже езикът Simple Smile Да не говорим, че нито английския, нито майчиния го владея така, че да ме удовлетворява напълно Simple Smile

Ама имало една страхотна художничка... Супер! Нищо не мога да кажа за конкретен човек - като съм си търсил парнтьорка в живота, не съм провеждал интервю за работа! Сядаме на заведение при първа среща, говорим си, става ясно много лесно дали си подхождаме. Аз чета почти единствено на английски (от там и българският ми страда малко), често в разговор ми идва на ум английска дума, а не българска и използвам нея. Това се приема доста негативно дори от хора, които знаят английски, какво остава за някой, който не знае. Ако трябва да обясняваш 95% от нещата, които казваш, на половинката си заради пропуски в образованието и общата култура, не знам къде ще му излезе края... И тук съвсем не е само английският проблемен. Ако са на едно ниво двамата или имат общи теми за разговор - супер. Ама колко бил маловажен английският... Ами то и основно образование не е толкова важно и владеене на книжовен български не е, има ли истинска луда любов - нищо не е важно! Simple Smile Ама така е по филмите само...
Направо като ви чета как сте се наредили англичанин до американеца, ми идва да възклина "Циливилизасион" Joy Joy Joy

# 507
  • град-държава
Не се сещам да съм имала специални критерии. Мислех, че трябва да е от средата ми, защото имах представата, че трудно ще срещна човек извън същата, който да проявява разбиране към особеностите на професията ми и начина ми на живот. Имах много кофти сексуален опит с бившия ми и всъщност сексът беше основата, на взаимоотношенията със съпруга ми.
Мъжът ми не е от средата, но се вписа чудесно в същата. Обаче владее 4 езика и за всичките години нито сме разговаряли на някой от тях, нито са били повод за конфликт в семейството. 😂
Харесвала съм и харесвам хора с определени качества, но дори и да ги изброя, по-скоро към този момент ще са на базата на опитът който имам, отколкото да съм ги имала предвид тогава.

# 508
  • Куциндрел
Оф, много ми е смешно като се изкарвате над нещата и нямате никакви критерии, ама и до себе си нямате някакъв прошляк...да не говорим, че в други теми са ми набивали канчето как не съм гледала и мислила навремето, тоест явно- ниски критерии, заради "комплекси"...
Виж сега, приеми, че не всеки постига желаното след очукване на кратуната както е в твоя случай.

# 509
.....

Между другото, code monkey е дума, която тук ще разберат веднага, а на български може да трябват няколко изречения, за да я обясня.
Аз пък се чудя какво е това чуждопоклоничество и какъв е тоя мързел да използваш няколко изречения на РОДНИЯ си език . Опростяването започва тогава, когато почваш да говориш просто - с една, две думички, сакън езика ти да не направи малко гимнастка !!

И не го пиша щото съм комплексирана (аз съм с 2 майчини езика, англ. ез за обща култура и малко руски)
Еми , ценя и уважавам само българския и немския , но не смятам, че който знае само 1 език за нищо не става, няма да го бъде в работата и прочие глупости ...

Общи условия

Активация на акаунт