Свестните са заети

• 65 783
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 150
Ми то най - важното е ясно. Ако в интимната област нещата не вървят, то каквато ще и музика да слуша, да си я слуша сам ! Ми не е ли така?

Mr. Green И ти си права!

Няма начин да стигнем до интимната част изобщо, ако с музиката не сме на едно мнение.

# 151
  • София

Аз съм тази с "музиката". Колкото и инфантилно да ти звучи, това е моето мнение. ММ е, така да го кажа, с подобни на моите музикални предпочитания. Не го намирам за странно. Хората, които слушат тип музика, която не харесвам, са с друг манталитет и предпочитания, дори мироглед. Няма как да си паснем, няма да има какво да си кажем или заведение, в което да идем заедно и да ни е приятно и на двамата. Не е заради самата музика, световете са различни...

Иначе нямам нищо против тези хора, и те си намират половинки.

Янечек го е казала много добре, няма нужда от повече обяснения.

Ами, това се опитах да кажа- хората, в болшинството си, не слушат само един вид музика, за да се ограничаваш в контактуването.
Някои обичат да играят на карти, други- на табла или шах.
Ако нищо от това не те привлича, пак ли ще решиш, че компромисът е непостижим, тъй като иде реч за различен манталитет и мироглед? newsm78
Мисълта ми е, че хора на по 30-40 години, би трябвало да умеят да си подреждат приоритетите и да преценяват по- добре хората срещу тях. Peace

# 152
- Каква музика искаш?
- Само да не е чалга. Simple Smile

Колкото и различни вкусове да имат хората, все пак да се знае, че чалгата е извън стандарта. Sunglasses

# 153
Аз разбирам критерия за музика. Някои хора слушат отвратителна "музика" , прличаща повече на грухтене, ходят на концерти, където "певците" се заливат с изкувстена кръв ... Ами аз на такива хора им викам психопати и болни мозъци. Никакъв шанс няма да направя компромис за някой, слушащ песни за убийства и самоубийства.
Мен ме е страх да продължавам комуникацията си с подобни хора.
Страх ме е и от фанатици (независимо дали са религиозни, вегани или др.)

# 154
absurT , всеки си с предпочитанията, изискванията и склонността към компромиси.

Специално за музиката съм убедена, че не мога да направя компромис с един конкретен стил. Това е. Ако ще най-големият красавец и неустоимо привлекателен мъж да е, сори! Като няма какво да си кажем и да идем заедно в заведение, където да ни е приятно и на двамата, какво правим?!? Не казвам да слушаме точно едни и същи песни и изпълнители, но да не се разминаваме на космическо разстояние във вкуса си, т.е. да сме на едно мнение в колата на коя станция ще е настроено радиото... Mr. Green

Пак казвам, нямам против хората с различен вкус от моя, те също си намират половинки, които харесват техните предпочитания.

Компромиси аз лично мога да направя с много неща, но има и такива, с които просто не мога...

ПС: Да, и с мнението на Сладка розичка съм съгласна!  Peace

# 155
Аз бих съветвала авторката да си напише списък с компромиси, които може да направи и списък с компромиси, които никога не би направила. И срещайки се с мъже да ги отсява по тези параграфи. Ясно е, че идеален няма да намери, нито тя е идеална. Такива хора не съществуват.

И пак стигаме до предварителни шаблони, по които ще търси мъж. И едва ли ще намери.
Като например да си пада много по руси и синеоки мъже и да подмине идеалния за нея, само защото е тъмнокос и тъмноок, без изобщо да му даде шанс да си прояви качествата.
Или пък списък с качества какъв трябва и какъв не трябва да е – да не пие, да не бие и т.н. Да, ама хората се променят с годините. И днешната мушица може утре да се пропие, пък и да почне и да бие...
Като цяло намирам много погрешна нагласата да се среща с мъже с цел брак. Нека да се среща с мъже, с които просто ѝ е приятно. И да види дали няма да потръгнат нещата, пък дори, току-виж, се влюбила до уши. Ама не в колата или заплатата му, или в сините му очи, ами в нещо много по-стойностно и важно.

# 156
  • София
- Каква музика искаш?
- Само да не е чалга. Simple Smile

Колкото и различни вкусове да имат хората, все пак да се знае, че чалгата е извън стандарта. Sunglasses

Разбира се, че е извън стандарта- моята реакция е същата, но пък хора които само чалга слушат, едва ли ще са в обкръжението ти по принцип и едва ли би срещнала въобще.

От друга страна- девойки, няма цял живот да сте на тези години, че най- важното да ви е на коя станция е настроено радиото в колата или в кой ресторант с каква музика да отидете.
Ще пораснете и докато това става, ще ви се наложи да направите истински компромиси, та сетите ли се за непреодолимостта на музикалните различия, ще се посмеете с кеф.

Последна редакция: чт, 28 сеп 2017, 14:53 от absurT

# 157
Кака Сийка , вярно е, че от поста ми не се разбира, но не става въпрос за външен вид.
Става въпрос за кардинални разминавания. Примерно ако авторката е непушачка, едва ли ще иска да съжителства с човек, който пуши вкъщи. И тук има 3 варианта:
1. Ще направи компромис ако пуши на терасата, няма да направи компромис ако пуши вкъщи.
2. Изобщо няма да направи компромис и ще спре да се вижда с него.
3. Ще го помоли да откаже цигарите заради нея.
Авторката твърди, че е осъзната, тоест че тя познава себе си много добре и знае какво би и какво не би приела.
Ако не знае, значи грешно се е преценила и не е осъзната.

Аз нямам претенции за осъзнатост. Неща, които съм смятала, че няма да ме дразнят, изведнъж се оказаха, че ме дразнят в съвместното ми съжителство и както и неща, които смятах за дреболийки и съвсем преодолими компромиси, се оказаха драма . Но си имам извинение - млада, зелена и неосъзната стъпих с двата крака в съвместното съжителство + деца.

# 158
  • София - Рим и обратно
Съветът да си вземеш куче е много, ама много полезен. Ако знаеш с колко хора на ден говоря, откак взехме звяра... А хем половината време щерка ми я извежда. И тя казва същото - непрекъснато си приказва с разни хора. И (учудващо за мен, признавам си), повечето са доста интелигентни.

Също така, сещам се за една позната японка, с която се запознах в Италия. Имаше много нещастна връзка с италианец, заради когото отиде там. Разделиха се много грозно, а тя дълги години страдаше. Накрая послуша нейни приятели и си взе едно куче. Не след дълго срещна мъжа на живота си и сега е щастливо обвързана, даже дете планират. Освен това влезе в завидна физическа форма Wink.

# 159
  • София
Като разровя от прах спомените си, най - идеалният и най - перфектен мъж ( на книга) който аз съм срещала, за мен, и покрай мен, и с интерес към мен, беше абсолютно зле , перфектно зле в леглото. Cold Sweat   Познайте колко точно продължи дружбата ни? Апропо, беше зле по принцип ( по негово лично признание ) и всичките му връзки бяха стигали доникъде. ( покрай общи познати знам , че години по - късно си намери една женица и се ожени, много по - млада от него, и с далеч от неговите образование, статут и възможности. Сега я развежда по света на екскурзии, явно като компенсация  Grinning  )
Та явно някои и по любов към екскурзиите се намират, не само по музиката Blush

# 160
Да, куче и по планините ходи - по хижите също срещаш интересни екземпляри..)

Янечек,
Аз съм от тези тихите и не слушащи музика, шумове и т.н.
С ММ и като ДиДжей е работил.

# 161
Офтопик. Навремето братът на баба ми - дядка с, да го кажем така, бохемски наклонности - когато го търсят, все бил в Хавана. "Хавана" било някакво заведение. Мислех, че квартална кръчма, ма като питах Гугъл, "култУво заведение по времето на Живков" било, ако е същото.

"Хавана" беше наистина много известно заведение, бяха го направили преди един конгрес на БКП, когато направиха Витошка пешеходна и търговска улица. Представляваше един безистен (който и сега съществува, но е с магазинчета) в началото на Витошка, по-близо до Св. Неделя, като гледаш към НДК ти се пада отляво

# 162
Бар Хавана беш под земята - Тодор Колев там раздаваше пачки в Опссен чар..)

# 163
Кака Сийка , вярно е, че от поста ми не се разбира, но не става въпрос за външен вид.
Става въпрос за кардинални разминавания. Примерно ако авторката е непушачка, едва ли ще иска да съжителства с човек, който пуши вкъщи.

Като те тресне любовта, ще искаш не, ами... Приятелят ми е непушач, който не понася цигари. Е, човекът ми даваше да пуша в колата, при това зимно време, на само леко отворен прозорец (да ме пита човек с какъв акъл съм го правила, ама ей на...), давал ми е да пуша и в спалнята...

Много добър приятел, който пък още повече не търпи цигарите и само ми мрънкаше да ги отказвам, гледаше ме накриво като ходех да пуша  и т.н. Е, след дълги години без връзка, си намери приятелка, която.... пуши Grinning Не му е приятно, но не е тръгнал да я разкарва

# 164
  • София
Като цяло намирам много погрешна нагласата да се среща с мъже с цел брак. Нека да се среща с мъже, с които просто ѝ е приятно. И да види дали няма да потръгнат нещата, пък дори, току-виж, се влюбила до уши. Ама не в колата или заплатата му, или в сините му очи, ами в нещо много по-стойностно и важно.
Да, но по форумските стандарти сексуално общуване без перспектива е използване на жената.

Общи условия

Активация на акаунт