СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 9

• 117 535
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
РЕзката смяна на курса не е никак здравословна.
Да не забравяме, че г-н Стоянов еднолично е крив и има „  вина за настоящата неразбория”.

Виновен е, че няма курсове , че има парашутисти и след започването на учебната година, че неправомерно са назначавани учители без да има свободни места, а след това са принуждавани да напускат, виновен е в избора на фирми за строителството с пари отпускани от Настоятелството, въпреки че е нямал право на глас там, виновен е, че не се свиква ОС към Настоятелството..........Моля Ви, никаква несигурна позиция не се допуска, ТВЪРДО И КАТЕГОРИЧНО  е виновен за всичко дори и,, че днес рейс № 76 закъсня с 275 секунди на спирка „Хем сърби, хем боли.”

Права си! GrinningЗа много от тези неща именно негова е вината. А за парашутистите - никой не знае от кого и кога са записани, независимо кога са се появили на училище.
Щото едно е да говорим с доказателства, друго е да интерпретираме както ни е удобно непроверени източници.

# 181
Моля ви, като отговаряте на пост непосредствено преди Вашия не копирайте поста и всички отговори с него.  Темата се разтегля в милион излишни страници. Това са елементарни форумни правила.

# 182
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/zashto-vremenniiat-direkto … -otteglia-2052542
В момента тече процедура по избор на нов изпълняващ длъжността директор. Срокът за подаване на документите е до края на работния ден в петък, обясни началникът на Регионалното управление по образованието в София Ваня Кастрева. "Процедурата е обявена, всеки може да подаде своите документи, а ние от своя страна ще направим подбора в понеделник, за да може във вторник избраният кандидат да встъпи в длъжност", каза тя.

# 183
Не съм сигурна доколко да вярвам на Дарик, след като всички останали медии писаха, че Савова се оттегля, защото по нейни думи не е очаквала да завари такъв хаос и не може да се справи с натрупаните проблеми.
И всъщност не знам какъв е смисълът от тази процедура по кандидатстване за длъжността, след като най-вероятно кандидатът вече е избран.

# 184
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/zashto-vremenniiat-direkto … -otteglia-2052542
В момента тече процедура по избор на нов изпълняващ длъжността директор. Срокът за подаване на документите е до края на работния ден в петък, обясни началникът на Регионалното управление по образованието в София Ваня Кастрева. "Процедурата е обявена, всеки може да подаде своите документи, а ние от своя страна ще направим подбора в понеделник, за да може във вторник избраният кандидат да встъпи в длъжност", каза тя.
А защо в сайта на РУО не е обявена такава процедура? Или аз не я намирам?

# 185
Именно това имах предвид, малко на свободно съчинение ми заприлича статията. Както в един друг сайт за първия учебен ден, когато се твърдеше, че всичко е цветя и рози.

# 186
Ох, много ми харесват детайлите в интервюто на Кастрева.
Всички са наясно, че обстановката в СМГ е форсмажорна. Но... това по никакъв начин не може да накара държавен служител да свърши някаква работа през уикенда Simple Smile

Документите до края на петък.
После два дни почивка през които не може да се подават документи, щото... няма кой да ги приеме.
В понеделник решение.

Да му се доще на човек да е държавен служител - и бомба да пада, работното време си е работно време. Simple Smile

# 187
  • София
Че и аз няма да ида на работа в събота без заплащане. То който има интерес да става и. д. директор си следи и си кандидатства.

# 188
А и най вероятно си е подготвил отдавна документите, ако не е успял да притича миналия път за 117 минути.
Грета Ей, той може да следи, ама като няма официална информация, какво да следи. Да седи пред РУО и да рифрешва на телефона си ли?

# 189
  • София
Тия, които са заинтересовани, знаят как да следят. Не вярвам да са много хората, които ще напуснат работата си за да се хванат на временна.

# 190
Тия, които са заинтересовани, знаят как да следят. Не вярвам да са много хората, които ще напуснат работата си за да се хванат на временна.

То има само един начин за следене официално, но той към момента не е достъпен. Остава вторият вариант - да видим същата постановка от 4-ти септември. Сетете се от два опита кой ще предпочетат.

# 191
  • София
А има ли вариант временно изпълняващият длъжността директор в СМГ, ако се справя след това да остане за постоянно? Това във връзка с коментара, че малко хора биха си оставили работата, за да заемат такава временна.

# 192
  • София
Няма такъв вариант. Не може без конкурс.

За постоянно място за директор биха се кандидатирали и хора, които си имат работа.

# 193
  • София
Аз не казвам без конкурс, въпросът ми е дали и временно изпълняващият длъжността, може да кандидатства и да бъде одобрен евентуално и за постоянният пост?

# 194
  • София
Защо да не може? Ако покрива критериите за директор.

Общи условия

Активация на акаунт