СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 9

• 119 002
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Какво стана снощи на съвета? Разбра ли се кой краде и кой лъже?

# 526
  • София
Какво стана снощи на съвета? Разбра ли се кой краде и кой лъже?

Трудно е да се опише неописуемото.
Иначе мисля, че доста неща станаха ясни за голям брой хора.

# 527
# 528
# 529
„Идеята е да насърчим професионалните гимназии да ориентират профилите си според необходимостите на пазара на труда, а също и да ориентираме учениците. Целта ни е да насочим повече ученици към професионалното образование, защото занапред там ще могат да получават по-високи доходи. Ще ги насърчим със стипендии, ще преструктурираме профилите на професионалните гимназии, затова очакваме да ни подпомогнат и обществените съвети, в които има работодатели”, коментира Вълчев, цитиран от БГНЕС.От доста години у нас се говори за дуална форма на образование, която да позволява на учениците едновременно да учат и да практикуват на практика знанията си. Досега обаче инициативата не е получила масово приложение, както е в други европейски държави като Германия, например."

# 530
Защо ми е изтрит поста, молещ за мнение кое лого на СМГ се харесва повече?
И може ли да получа информация кой точно модератор се е нагърбил с изтриването му?

# 531
  • София
Може ли някакви детайли - за нещата, които са станали ясни?

# 532
Детайли - в протокола.

# 533
А защо не в темата?

Интересува ме какво се е разбрало по отн на курсовете.

# 534
  • София
Детайли - в протокола.

Входирана е молба до Председателя на Съвета на настоятелите. Мисля, че в тридневен срок би трябвало да предостави протокола.

За курсовете стана ясно, че само първи модул е към настоятелството,  т.е. оттук натам то няма отношение към тях.

# 535
Може ли някакви детайли - за нещата, които са станали ясни?
До около 20 часа се водеше дебат как да приемат новите членове: всички подали молби или да се гласуват желаещите един по един. Решиха един по един. След това дебатираха дали да не променят дневния ред и да завършат ОС с избора на нови членове. Спорът дойде от това имат ли право новите членове да гласуват след като бъдат приети. В крайна сметка решиха да не се променя дневния ред, да гласуват поединично за всеки кандидат член и новите членове да имат право на глас от втора точка на дневния ред. Гласуваха новите членове до около 22.30. Имаше 3-ма преброители и двама протоколчика. Новите кандидати бяхме отзад и не чувахме всички резултати. Май не всички кандидати приеха. Ще прочетем от протокола.
След това минаха по точка 2. Курсовете. Нищо неочаквано. УН няма право да провежда курсове след края на първи модул. Тази точка имаше уведомителен характер. Кой и как ще организира курсове оттук нататък не зная. Няма да е УН.
След което се премина към точка 3. Промяна и прием на бюджета за 2017. Зададоха се няколко въпроса, които останаха без отговор. Стигна се до гласуване. Не разрешиха на новите членове да гласуват. Стана спор и заседанието се закри около 00:30. Не разбрах дали се прие. Ще прочета протокола с интерес.

Последна редакция: нд, 12 ное 2017, 15:23 от maria77bg

# 536
# 537
А за курсовете да сте чули кой вариант е най-вероятен? Ще правят фирма и наемат на СМГ сградата или на друго място ще са курсовете или... Знам,че е за друга тема, но тази мисля повече му приляга на въпроса.

# 538
Фирмата вече е направена, но постовете, които ни осведомиха за това, бяха изтрити.

# 539
Е фирмата си я има в търговски регистър. Достъпна е за всеки.
С все ЕГН-та, номера на лични карти и адреси на 25 учителя.
Защо потребителят си изтри поста, логична предпоставка няма. Както няма такава и за кочината, която единици сътвориха, а десетици, подкрепиха.  

А после били проблем резултатите от състезанията и трябваше цялата минала година да се крият.
Смех!

ПП - едно време като ученици, налагало се е да подправяме подпис на родител / учител.
Учредителният протокол може да ви помогне да се развихрите хлапета Simple Smile

Последна редакция: пн, 13 ное 2017, 20:21 от kodbg

Общи условия

Активация на акаунт