СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 9

• 118 376
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Добре, а за задуха в стаите какво е “нашето си решение”? Да ги сложим на домашно обучение ли? На РС били казали (не съм била, татко му ходи) - това отменя проблема ли? Доколко редно е това?
Или загубени в дракането за “кризата”, забравяме децата? Важно е курсовете, а ученици и учители да си работят с главоболие от липса на въздух Wink

rally, няма решение според мен. Има забавен ремонт и за безопасността на децата са заковани прозорците.

# 76
Институциите и министър Вълчев няма ли да оставят намира вече СМГ и учителите? Като образованието и децата ни не са приоритет на държавата, щото ако са истинска грижа  учителите няма да са с такива заплати, ако са добре платени няма да им се налага да работят много извънредно, нали и те имат деца, нямат ли право на събота и неделя със семействата си, а ходят да работят и ДАВАТ много за училището, приказвам защото имам точно учител на детето си от основата стойностни такива учители  в СМГ и е конщунство това,което направи Стоянов и сегашните изстъпления на "родителя" не искам да му знам името, не заслужава, само като му видях физиономията и езиковата култура ми е ясен. От кликата на бълващите лъжи без срам. Аз като родител искам учителят на детето ми да е достойно възнаграден и уважаван , да си почива , да се чувства свободен и ценен човек, обществото е длъжник на добрите учители.
 Рекетьорите на настоятелството да вземат да си търсят десятък от онези които източват банки и всякакъв род крадци на милиони, а не изработващи много хора с честен труд  парите си. Но политиците не искат интелигентни хора, а глупави "вярващи" на лъжи, гласоподаватели лесни за купуване,  лесно се харчат бюджетни пари за "ограмотяване" на населението обърках за лесни гласоподаватели [urlМОН дава 25 млн. лв. за обучение на неграмотни възрастни][/url], защо има милиони за неграмотни, като че ли няма работа и за такива или сега като се научат да пишат ще знаят и как правилно да гласуват или пък ще ни ги назначат началници, направо да им купуват дипломи, а за честните, талантливи деца и учители няма!?!?!?.Не само няма ами и ако учителите изкарат някой лев за училището  що пък да не го прибере някой паразит ?!?!? 

# 77
  • София
....
rally, няма решение според мен. Има забавен ремонт и за безопасността на децата са заковани прозорците.

Гери, решение има, стига да има желание. Например монтиране на прозорците на механизъм само за вертикално отваряне, както е в много високи хотели; мрежи (неотваряеми комарници); решетки....
Дори отлагане на ремонта за следващото лято.
Най - неподходящо е решението да заковем децата вътре и то в сезона на бацилите... Sad

# 78
Институциите и министър Вълчев няма ли да оставят намира вече СМГ и учителите?
Тодорова можеше да си решава проблема в съда. Тя и приятели решиха да намесят всеки, който имаше желание да ги слуша. Сега намесените инстанции разполагат с повече информация и то такава, че се изискват допълнителни решения.

# 79
....

Гери, решение има, стига да има желание. Например монтиране на прозорците на механизъм само за вертикално отваряне, както е в много високи хотели; мрежи (неотваряеми комарници); решетки....
Дори отлагане на ремонта за следващото лято.
Най - неподходящо е решението да заковем децата вътре и то в сезона на бацилите... Sad

Да, Рали, такива решения има, но дълбоко се съмнявам, че ще се предприеме нещо с допълнителните механизми, все пак се надявам. Ремонта няма да го отложат и по- добре, че може и да не го направят, ако остане за напролет. Но си права, че въздуха в стаите е ужасен.

Последна редакция: сб, 30 сеп 2017, 13:23 от gerka

# 80
Черна станция, най-после някой, който мисли с главата си. Може и да сме били безброй пъти на различни позиции, ама в случая те подкрепям стократно.

Резултатът вече е виден. Учителите учредяват фирма и изкарват курсовете от настоятелството. Дали ще е в сградата на СМГ или не, е без никакво значение вече. От тук нататък ще е важно да им е по-евтино, а не къде се провеждат курсовете. Ще са изпълнени изискванията на Министъра. Не, че те бяха насочени към тези точно курсове, но кой ли ти прави разлика между курсове за обучаване на собствени ученици и курсове за външни деца с цел кандидатстване. Няма да му се получи на министъра да докопа тези пари. Но му се получи част от тези пари да не влизат за ползата на СМГ.
Другото, което му се получи на министъра и не се отчита е, че настана хаос с курсове, школи, спортни занимания и т.н. не само в СМГ, а и във всички останали училища. Школа по езици, която миналата година е провеждала курсове в училище Х, не е спечелила конкурса и не може да продължи. Нищо, че деца и родители са доволни и искат да продължат. Нищо, че вече е предплатено, часове и дни за провеждане са уточнени и, че сега стройната организация на ежедневието на хиляди ученици трябва да се прекроява. Но МОН толкова си може. Импотентността там е повсеместна.

# 81
Добре де, ако всичко се прави за доброто на децата нека погледнем каква е всъщност новата линия – УН няма право да организира курсове, а такива курсове може да организира само външна фирма, спечелила търг и плащаща наем, който да отива в общината.
В наредбата приета от общината -
https://council.sofia.bg/documents/20182/404714/Pril+-+R.+136.pd … 888f-40577de885b6
чл.22 - наема се плаща на училището!
Да, така е, но следващата точка гласи, че всяко тримесечие директорите представят отчет за приходите си от тези дейности и следва изречение за корекция на бюджета. Надали има човек, който не се досеща какво имат предвид и какво ще последва след тези отчети и как ще се променят отпуснатите пари за училището.

# 82
  • София
В момента наемите, които плащат на у-щата външните фирми са завишени неколкократно, каква е целта - ТришаР е написала преди мен.

# 83
Warwick, това което пишете са си Ваши итерпретации на 2 коментара от фб. Аз не разбирам защо не се провежда ОС, в което всичко да бъде изяснено. Несвикването на такава събрание е съмнително за действията на ръководството при положение, че има толкова проблеми и съмнения. Най-нормално е колективният орган да се събере, да се зададат там тези въпроси и там да се дадат отговори. С писането по форуми не можете да убедите никого. Ръководството трябва да изчисти доверието на членовете като предостави нужните документи.
Непрекъснато подменяте проблема като прехвърляте негативи на Бояджиев. Ако дъщеря му имаше 35т. щяхте да кажете, че са изтекли задачите; ако балът й стигаше за 6-тата паралелка, щяхте да кажете, че заради нея се отпуска 6-та паралелка; ако беше приета с точките си щяхте да кажете, че това е акт на благодарност.
Факт е, че има 10 парашутиста приети преди 15.09. Твърдите, че Стоянов не е могъл да запише дъщерята на Бояджиев. Т.е. от думите Ви излиза, че и тези 10 парашутиста не са негово дело. Значи всички 15 са дело на РУО, които пък назначиха новото ръководство, това ли казвате?
Цитатите са допълнение към публикувания по-напред коментар на Бояджиев. За да е пълна дискусията. Единственият коментар представяше нещата едностранчиво. Редно е да се знае какво е казал г-н Минков. А моите разсъждения са върху едни други напъни на този човек, нямащи нищо общо с парашутистите. Поне не и като основна тема.

# 84
  • София
 "Ако не платят виновните, ще платят невинните"! - каза един бивш вече директор преди известно време и сега други изпълняват посланието му. Черна Станция е направила блестящ анализ - който разбрал, разбрал. Който не е - все някога ще разбере. Освен ако не е лично заинтерован,  плащащ или дължащ десятък някому. Развиващото се в момента действие не е в интерес на никого. Но аз вярвам, знам,  че учителите, които добре познавам, ще намерят сили да се справят в името на СМГ, в което те безусловно вярват. И да аз също вярвам, че всяко едно тяхно действие извън и вътре в Настоятелството е било за доброто на децата.
Те са го доказвали години наред, няма да ни предадат и сега.
В противен случай ни чакат тежки времена. Не директорът, драги,  прави СМГ това, което е, най-малкото пък неговия антураж-учителките по физическо,  рисуване и чистачките. Най-малко пък поддръжниците от сектата, които го защитиха.  
Дано не ни се налага да разбираме какво ще се случи, ако на определени хора им писне.....

Последна редакция: сб, 30 сеп 2017, 20:02 от jenap

# 85
Дано не ни се налага да разбираме какво ще се случи, ако на определени хора им писне.....

Като оставим пълнежа ти в мнението, какво точно трябва да значи това изречение?
Аз го възприемам като анонимник казва нищо - би ли конкретизирала какво очакваш да се случи и кои са определените хора или ще го караш на вятър като цялостното ти участие досега?

И да аз също вярвам, че всяко едно тяхно действие извън и вътре в Настоятелството е било за доброто на децата.

Ама разбира се. Но вярата ти е неправилно фокусирана.
В жестоката действителност, действието за доброто на децата е в ущърб на децата.

Тъй като горното е трудно за осмисляне, действието по например нерегламентирания прием на детето Пенчо в СМГ е за негово добро, следователно за доброто на децата, но това не пречи да е в ущърб на детето Гошко, тоест в ущърб на децата.  

Цитат на: jenap
Много отговорен родител съм, имам трезва преценка за нещата, съзнанието ми е необременено от субективни фактори

Той и мармота с шоколадите изглежда отговорен, трезвен и необременен, но... е мармот Simple Smile

Последна редакция: сб, 30 сеп 2017, 21:01 от kodbg

# 86
  • София
А твоето участие, kod  какво точно е? Много ли е ползотворно и вездесъщо?
Тези "определени хора", които визирам се показаха с лицата си и имената си на пресконференцията. Целенасочената  атака срещу тях се надявам, че няма да се обърне в един момент срещу самите атакуващи. Ако те загубят мотивацията си или си тръгнат от СМГ ще загуби моето дете. Твоето не, защото няма вече нищо общо със СМГ.
В този ред на мисли мармот си ти. С извадения от контекста мой цитат, в който съм определила себе си преди месец, не казваш всъщност нищо. Защото трябваше и да посочиш в отговор на какво го казвам. А всъщност той е в преки арогантни обвинения към учител на детето ми от един трол.

# 87
Те ще тръгнат, ама къде ще отидат и кой ще им даде толкова пари като СМГ+настоятелство. И нали колкото повече техни кирливи ризи излязат на показ, толкова по-малко училища ще ги искат вече. Ако са имали възможност, нали вече щяха да са тръгнали. Кого плашат и защо смятат, че са незаменими?
Не ви ли бях споменала още в началото, че вашите протести за връщане на един непочтен преподавател и няколко със съмнителна репутация ще доведе лавинообразно до необратими и пагубни процеси за цялото училище. Сега си сърбайте попарата, която надробихте. Не винаги първосигналното решение е най-добро. Трябва и мисъл и далновидност.

Последна редакция: сб, 30 сеп 2017, 21:48 от DjOfRa

# 88
А твоето участие, kod  какво точно е?

Моето участие какво е е видно от километри.
Предполагам визираш участието ми в теми, свързани с математиката.
Ако не си го видяла, не ми пречи да ти го припомня:

От години правя и прекарвам дни в неуморна работа да събирам данни и правя класации за удобство на родители и деца.
Класации, които да ориентират както кандидатстващите в СМГ, така и учениците от по-горни класове, интересуващи се от математика.
Тоест, върша доброволна работа, която би следвало да е част от задълженията на СМГ,  РУО и МОН.  

От години влагам много труд в създаването на общодостъпна библиотека с всевъзможни задачи и решения, интересни за децата.
Тоест, върша доброволна работа, която би била присъща на учителите по математика помежду курсовете и платените сборници.

От година пиша за безобразията на националната комисия с председател Сава Гроздев, докато повечето мълчаха удобно.

От години отделям от свободното си време и се опитвам да предоставям на интересуващите се полезна информация за математически състезания.

От години се старая да правя същото и с новини и информация за СМГ.

Това е моето участие, свързано с математика и СМГ. Гордея се с него, то ми коства изключително много усилия, които са дадени с удоволствие и без никакви очаквани насрещни ползи - факт, на който държа и ми се ще да осмлислиш преди да питаш подобни въпроси!
Защото може и на мен да ми писне от подобни малоумни въпроси, а това определено няма да е от полза на децата. Малко, много, върша нещо полезно, което помага. Без него по-добре няма да стане.

Задаваш въпрос - получаваш подробен отговор.

Не видях такъв отговор на въпроса, който ти за дадох!
Само тъпи контразаяждания.

Последна редакция: сб, 30 сеп 2017, 22:02 от kodbg

# 89
  • София
Да обърна внимание, че обикновено докато трае данъчна проверка при съмнение за финансови нарушения, се запорира банковата сметка на разследваното юридическо лице. От друга страна, данъчните хич не си дават зор, да не забравяме, че това са държавни чиновници на заплата. В момента имам пример с едно друго НПО, което разследват от март месец и все още проверката не е приключила. А сумите там са в много пъти по-малки, отколокото генерираните от настоятелството, съответо документите за проверка за много малко. През това време обаче дейността на НПО-то е напълно блокирана, не може дори да си събира членския внос. Това е добре известно на Будната Гражданска Съвест, изискала проверката - независимо дали ще се открият или не нарушения, със сигурност ще се навреди на настоятелството.

Общи условия

Активация на акаунт