СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 9

• 117 355
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Какви точно знания трябва да придобие един бъдещ IT специалист - диференциални уравнения?
Като начало (на ниво Бакалавър в България), тези:
https://www.aubg.edu/documents/296

# 241
Ezhko, трябва да си призная, че има правота в думите ти.... (нали знаеш какъв литературен похват е ... Simple Smile, то това е широката обща култура идва), но
1. няма как да си добър в ИТ бранша, ако нямаш добри познания и по математика, както и логика с бърза мисъл и съобразителност. Нали се досещаш, че не си само ти от доста години в ИТ:)
2 по COS MAJOR DEGREE CHECKLIST , няма лошо - даже е прекрасно, ама в твоята фирма ще ми платят ли?Simple Smile, при този глад за кадри, не само не стихва, ама се засилва, така че да не рисуваме апокалипсис, как ИТ ще остане без хляб, това се спряга от 20години (не само в ИТ и не само в България, работодателите би следвало да променят малко критериите и изискванията или)
3. можеш ли да ми кажеш колко точно се е променило C++ Programming ?!:)

# 242
Днес е бил представен на учителския колектив като временно изпълняващ длъжността директор на СМГ Ивайло Ушагелов.

# 243
Доктор Кастрева каза, че в петък ще обявят конкурс на сайта на РУО (не се случи, както знаем, но най- вероятно не е и имало и нужда, защото сигурно е бил определен както миналия път предварително). В понеделник ще разгледат кандидатурите и ще определят кой ще е. На 10-ти ще го обявят. Днес е десети по моя календар. По твоя не знам. Може някакъв китайски календар да гледат в РУО.

# 244
Доктор Кастрева каза, че в петък ще обявят конкурс на сайта на РУО (не се случи, както знаем, но най- вероятно не е и имало и нужда, защото сигурно е бил определен както миналия път предварително). В понеделник ще разгледат кандидатурите и ще определят кой ще е. На 10-ти ще го обявят. Днес е десети по моя календар. По твоя не знам. Може някакъв китайски календар да гледат в РУО.

Е хубаво де. Звънни в РИО и питай. До края на 10-ти има доста време. Но не търси по фейсбук групите.

А и междувременно ти казаха кой е.

И не е лошо да запомните, че конкурс НЯМА. Има назначение. Още миналия път ви се обясни процедурата. В този случай РИО няма задължение да публикува обява. Миналия път я е публикувала, този път са решели да не го правят. Конкурс ще има когато става въпрос за постоянен директор.

# 245
Супер! Сега да си изберат и Тодорова за директор и да забият и последния пирон..............
Дано не тръгнат да напускат учители, че докато ни дойде времето да учим там, да няма кой да ни учи. Извращенията в българската държавна образователна система край нямат.

# 246

И не е лошо да запомните, че конкурс НЯМА. Има назначение. Още миналия път ви се обясни процедурата. В този случай РИО няма задължение да публикува обява. Миналия път я е публикувала, този път са решели да не го правят. Конкурс ще има когато става въпрос за постоянен директор.

Нали ми обясни, че вестниците, които чета са жълти, затова в петък четох "истински", в който пише, че сега в СМГ всичко е цветя и рози. Та от него прочетох коментара на доктор Кастрева: "В момента тече процедура по избор на нов изпълняващ длъжността директор. Срокът за подаване на документите е до края на работния ден в петък, обясни началникът на Регионалното управление по образованието в София Ваня Кастрева. "Процедурата е обявена, всеки може да подаде своите документи, а ние от своя страна ще направим подбора в понеделник, за да може във вторник избраният кандидат да встъпи в длъжност", каза тя."
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/zashto-vremenniiat-direkto … -otteglia-2052542

Аз сега на кого да вярвам?

# 247
  • София
Дано не тръгнат да напускат учители, че докато ни дойде времето да учим там, да няма кой да ни учи. Извращенията в българската държавна образователна система край нямат.

Джофра, предлагам спокойно да си изчакаш да ви дойде времето да учите там и после да скачаш по форумите. Няма за какво да тръгват да напускат учители. И досега Ушагелов е бил директор в сянка и се е занимавал с почти всички административни въпроси. Не му е чужда работата и ще се справи. Учителите вярват в него и му гласуват доверие. Не представяй апокалиптично картината, защото няма нищо общо с истината.
Прекрасен слънчев ден ти желая Simple Smile

# 248
Джофра, предлагам спокойно да си изчакаш да ви дойде времето да учите там и после да скачаш по форумите. Няма за какво да тръгват да напускат учители. И досега Ушагелов е бил директор в сянка и се е занимавал с почти всички административни въпроси. Не му е чужда работата и ще се справи. Учителите вярват в него и му гласуват доверие. Не представяй апокалиптично картината, защото няма нищо общо с истината.
Прекрасен слънчев ден ти желая Simple Smile

Може би е имал мисия. Доколкото разбрах заради неговите действия в сянка сега Стоянов трябва да отговаря. Вие как разбрахте, че му вярват учителите? Колко учители му вярват? Искаше ми се да е истина.........

# 249

Нали ми обясни, че вестниците, които чета са жълти, затова в петък четох "истински", в който пише, че сега в СМГ всичко е цветя и рози. Та от него прочетох коментара на доктор Кастрева: "В момента тече процедура по избор на нов изпълняващ длъжността директор. Срокът за подаване на документите е до края на работния ден в петък, обясни началникът на Регионалното управление по образованието в София Ваня Кастрева. "Процедурата е обявена, всеки може да подаде своите документи, а ние от своя страна ще направим подбора в понеделник, за да може във вторник избраният кандидат да встъпи в длъжност", каза тя."
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/zashto-vremenniiat-direkto … -otteglia-2052542

Правиш ли разлика между думичката "процедура" и "конкурс"? Май не. Всички поствания на сайта на РИО за временно изпълняващи длъжността са ОБЯВИ за свободно работно място, а не КОНКУРС за свободно работно място. Отделно беше обяснено още миналия път, че не са длъжни да ги публикуват тези обяви на сайта, но го правят заради желанието на добра воля за публичност. Боже, опазил ме Господ да защитавам Кастрева, ама това вашето е извадено като от детска градина. Обяснява се нещо безброй пъти и пак не сте схванали разликата.

Последна редакция: вт, 10 окт 2017, 15:07 от Анонимен

# 250
Скрит текст:

Правиш ли разлика между думичката "процедура" и "конкурс"? Май не. Всички поствания на сайта на РИО за временно изпълняващи длъжността са ОБЯВИ, а не КОНКУРС. Отделно беше обяснено още миналия път, че не са длъжни да ги публикуват тези обяви на сайта, но го правят заради публичността.

А ти правиш ли разлика между подаване на документи на много кандидати и техен подбор (което е равносилно на конкурс) и назначаване на определен човек? Май не.
Кой го обясни? Кастрева? Откога взехте да вярвате на Кастрева и чак да я цитирате? След безскрупулните действия на МОН и РУО през последните месеци извън всякакви закони и наредби?

# 251
... Учителите вярват в него и му гласуват доверие. Не представяй апокалиптично картината, защото няма нищо общо с истината.
jenap, точно според препоръката Ви няма да представям картината апоклиптично, за да има общо с истината:
Колегията изобщо няма как да му гласува доверие, защото въобще не е питана по въпроса. Колкото дали вярва на колегата Ушагелов - ще си замълча, понеже не съм упълномощен от 69% от колегите ми да оповестявам частно изразеното им мнение.

# 252
Скрит текст:

Правиш ли разлика между думичката "процедура" и "конкурс"? Май не. Всички поствания на сайта на РИО за временно изпълняващи длъжността са ОБЯВИ, а не КОНКУРС. Отделно беше обяснено още миналия път, че не са длъжни да ги публикуват тези обяви на сайта, но го правят заради публичността.

А ти правиш ли разлика между подаване на документи на много кандидати и техен подбор (което е равносилно на конкурс) и назначаване на определен човек? Май не.
Кой го обясни? Кастрева? Откога взехте да вярвате на Кастрева и чак да я цитирате? След безскрупулните действия на МОН и РУО през последните месеци извън всякакви закони и наредби?

Пак ще отговоря на този коментар, защото след като модератор изтри отговорът ми по същество, остана недоизяснен въпроса.

Не, Джофра. Не са равносилни. Ето ти обявление за КОНКУРС:http://www.rio-sofia-grad.com/index_files/news/2016/06/02/Obqvle … ori_OBST-2016.pdf

Основанието е: чл. 90, ал. 1 и чл. 91 от Кодекса на труда (КТ), във връзка с чл. 37, ал. 4 и ал. 6
от Закона за народната просвета (ЗНП) и заповед №РД 06-1/27.05.2016 г. на началника на РИО –
София-град

А в Чл. 90., ал. 3 от КТ е казано:Длъжностите, определени като конкурсни, се заемат само въз основа на конкурс. До провеждането на конкурса длъжността може да се заеме със срочен трудов договор за времето, докато бъде заета въз основа на конкурс.

Още нещо неясно?

Последна редакция: вт, 10 окт 2017, 16:36 от Анонимен

# 253
И досега Ушагелов е бил директор в сянка и се е занимавал с почти всички административни въпроси.

Нещо дали не е нередно във връзка с това?
Или се уповаваме на решенията на РУО, когато ни допадат в личен план Simple Smile

# 254
  • София
И досега Ушагелов е бил директор в сянка и се е занимавал с почти всички административни въпроси.

Нещо дали не е нередно във връзка с това?
Или се уповаваме на решенията на РУО, когато ни допадат в личен план Simple Smile

Ами не  виждам нищо нередно, при положение, че е бил изпълняващ длъжността зам. директор УД.
А относно личния план, който проектираш, не съм го крила, да така е.  Доволна съм, че учителите на детето ми ще бъдат спокойни с това решение на РУО. Като цяло моят интерес към СМГ, тъй като се спряга темата  в последните постове, се свежда до детето ми, което учи там в момента и евентуално другото, което дай боже, пак се надявам да учи там.
И в този ред на мисли, за мен е важно учителите, които му преподават да са спокойни и щастливи. Те са такива в момента, така че и аз няма как да не бъда. Simple Smile

Последна редакция: вт, 10 окт 2017, 22:49 от jenap

Общи условия

Активация на акаунт