Третиноин, Ретин А, Ретиноидна киселина, Ретинол - 2

• 75 363
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Скрит текст:
Как ви се струва този състав ?
Алверде?
Много алкохол, който изтрива всички предимства на продукта. Има други на добра цена без алкохол - на Арома и Лореал се сещам на първо четене.
Има много информация в нета за алкохолите в козметиката, но това е на кратко и достъпно.
http://www.infarmaciq.com/spirt-kozha/

А това е какви съставки да се избягват при използване на ретиноиди
http://www.infarmaciq.com/retinoidi-nesyvmestimost/
Да, на Алверде е. В интерес на истината в бързината го взех и го изпробвах. Не ми щипе, но не ми хареса този крем. Толкова гъста консистенция, че едвам го размазвам и не попива изобщо поне един час! За линковете благодаря 🌺💐😘

# 586
  • тук и там
Flambe,благодаря за линка.Блога съдържа много важна и интересна информация, а не бях попадал на него до сега.Благодаря! bouquet

# 587
Радвам се, че съм била полезна.
 Блогът наистина е много полезен, защото е много четивен и информативен.

# 588
  • Бургас
Авторката на блога е фармацевт и изключително компетентна. Освен това е мила и лъчезарна, работи в една аптека в Бургас:) Но й предложиха да напише книга за козметика, както и по-добра кариера в София и ще се мести.

# 589
Не е по темата, за което се извинявам! Някоя от вас използвала ли е Nectalys на Galenic?

# 590
Аз въпрос след въпрос си задавам Grinning как с справяте вие с беленето на лицето?

Последна редакция: ср, 06 дек 2017, 00:01 от Петя Христева

# 591
Намокрям го, по - дълго, с топла вода за да омекнат кожичките и после трия с хавлия много леко, но по-продължително, после хидратиращ крем.
При мен засега се оказва че когато увеличавам мазанията беленето намаля.
 Най-силно беше когато се мазах веднъж на седмица - тогава на третия ден се белех на големи парчета, много видни, все едно се жели гърба след изгарябе на плажа. Когато започнах по 2 пъти на седмица станаха по-малки. Сега 3 пъти на седмица станаха още по-малки и по-тънки кожички, като бяла кир всъщност.
Обяснявам си го освен с привикване но и с това че когато се мажех по веднъж кожата започва да се бели, но не с много висока скорост и мъртвата кожа стои по-дълго на лицето и имат възможност да "узряват" по-големи, по-дебели парчета. Сега процеса се ускорява, кожата явно пада по-бързо и не могат да се задържат големи парчета а повечето пада като мъртви клетки които не се виждат.

# 592
Аз може би направих грешка, че въведох много бързо крема в режима си. Използвам го вече всяка вечер! Лицето ми се бели доста, като най-осезаемо е в зоната на брадичката. Кожата на клепачите ми дори седи изпръхнала, а там не съм мазала крем никога. Крайчетата на устните и те са много сухи, даже вече ми станаха леки ранички. На тях слагам вазелин постоянно, лицето мажа с крем  няма ефект. Н знам вече как да подходя.

# 593
Аз започнах два дни от седмицата да се мажа с 0,1% и два дни след първото мазане имах белене, след второто не. От време навреме имам на някои места леко лющене, но не си личи, освен ако не сложа ФДТ. С ББ крем или само с крем, не си личи.

За превенция все пак, няколко пъти в седмицата минавам с гликоловия тоник на Ординери и след него 5% млечна киселина. Вечер съм с маслено миене и при масажирането на маслото усещам кир, така че вероятно това също помаха за премахване на кожичките и третото нещо което правя е с физически ексфолиант на Оморовица от време на време минавам сутрин - в различни дни от киселините.

# 594
Аз съм на осма седмица мазане през вечер и голямо белене пада все още. Чак ми писна. Като добавка и тоя скинорен който ми изписаха за петното на челото (от него пък кожа на парцали пада, даже мога да си обеля половината чело с една кожа). Все едно както от слънце се бели човек. Май най-голям успех имам като намажа с ретин-а, изчакам да попие 1-2 часа и след това мазвам някакво масло отгоре. Пак се беля сутринта, но с едно измиване махам „кирта“. Ако не сложа масло беленето не спира и се беля до другото мазане, застъпват се и т.н.Иначе нямам реакции, сърбежи, обриви. Просто едно тъничко излющване. Е сега тая работа на челото е друго мазало. Все още не виждам някакво подобрение на кожата, въпреки всичките видове беленета. Черните точки са си по носа, тук таме по-грапава кожа. Но продължавам. През деня нанасям и витамин Ц-то на Ординари. Понякога ми щипва, понякога не. Но и с него съм постоянна. Нали така казват, че в паралел с Ретин-а, в хубаво и вит. Ц да върви.

# 595
Аз може би направих грешка, че въведох много бързо крема в режима си. Използвам го вече всяка вечер! Лицето ми се бели доста, като най-осезаемо е в зоната на брадичката. Кожата на клепачите ми дори седи изпръхнала, а там не съм мазала крем никога. Крайчетата на устните и те са много сухи, даже вече ми станаха леки ранички. На тях слагам вазелин постоянно, лицето мажа с крем  няма ефект. Н знам вече как да подходя.
Колко бързо го въведе крема?
Аз един месец се мажех по веднъж на седмица, един месец по 2 пъти, сега 1 месец ще съм по 3 и после ще решавам дали да почна всяка вечер.

# 596
Май най-голям успех имам като намажа с ретин-а, изчакам да попие 1-2 часа и след това мазвам някакво масло отгоре. Пак се беля сутринта, но с едно измиване махам „кирта“. Ако не сложа масло беленето не спира и се беля до другото мазане, застъпват се и т.н.
А, аз всяка вечер, чинно слагам първо крем и после масло отгоре.

Петя Христева, може да разредиш мазанията на през вечер или всяка трета вечер. Важното е да е системно, а не по много или всяка вечер. Като ти посвикне кожата,  тогава увечилаваш честотата на мазанията.

# 597
  • тук и там
Аз ,честно казано не знам защо след като имате такава реакция -тоест зверско белене на кожата, продължавате да упорствате и да се мажете по същия начин.Според мен трябва да разредите ползването на третиноина-кожата си показва  кога и идва в повече и кога и е добре..И е зима-което поне при мен допълнително изсушава кожата.. Peace

# 598
  • Варна
  Четох доста за третиноина, лятото си закупих от Гърция две опаковки Airol и го започнах октомври, като го смесвах с нощния крем веднъж седично. Никаква реакция. Вече съм на самостоятелно мазане- три пъти в седмицата- никакво белене. За пилинг използвам  ябълковата маска на Фитокод или механичен с гъба конджак. Веднага след аирол-а мажа със серума на Биофреш https://biofresh.bg/grija-za-lice/noshtna-grija/vazstanovyavasht … ive-oil-of-greece
  Надявам се да съм от щастливците, които минават с незабележимо белене.

# 599
  • Бургас
Аз съм на мазане веднъж седмично с 0,025%  и нямам никаква реакция за сега, но имам въпрос към по-опитните - какво мислите за ползването на уред за безиглена мезотерапия заедно с третиноина? Ето такъв ми е уреда http://condiciashop.com/portativna_mezoterapia

Общи условия

Активация на акаунт