Третиноин, Ретин А, Ретиноидна киселина, Ретинол - 2

• 75 353
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
Ако се позова на прочетеното в бюти блогове на един-двама специалисти фармацевти, ретинол 1% е еквивалентен като сила и въздействие на третиноин 0.05%. Предполагам, че може да се пробва като заместител на третиноин 0.05%
Честно казано, не съм съвсем убедена, че има такава пряка зависимост, поне от информацията, която аз съм чела.
На теория може би, но на практика е трудно да се измери какво количество от този 1% ретинол се превръща в кожата в ретиноидна киселина и се усвоява. Разбира се, не пречи да се пробва.
Миоки, да, така стоят нещата на теория. Ето един от отговорите (копиран от блога на дерматолог) на подобен въпрос, като този, който коментираме:

"Hi Cuong, thanks for your question. I forwarded it to Dr. Lankerani and she provided the following response:

“OTC retinol must be activated within the skin to covert to all- trans retinoic acid in order to be effective , thus taking time to take exert effect. Therefore retinol needs to be present in higher quantities than rx tretinoin in order to be effective. In general retinol is considered to be 20 times less potent than retinoic acid, so a 1.0% retinol is equivalent to a 0.05% tretinoin.”"
На практика, с нанасянето на допълнителни серуми и кремове, количеството ретинол, което все пак се конвертира, вероятно е по-малко от еквивалента на 0.05 третиноин.

# 616
Благодаря момичета, ще падне голямо избиране на ретинолов крем... Mr. Green Сега за около 15 дни си давам почивка от третиноина, да видя как е кожата без него... Някой спомена задълбочаване на бръчки, при мен има нещо такова за зоната под очите... Преди не ги виждах тези малки издайнически линийки под очите, но сега кожата доста се изсуши там и стои видимо по-сбръчкана... Това е минуса на третиноина при мен, изключвам другите странични ефекти като белене и щипене... Laughing Явно си трябва много сериозна хидратация и подхранване след третиноина особено на поначало суха кожа... Моята е такава и сухотата се задълбочи, бръчките се "появиха" и това не е желан ефект... Иначе кожата като цяло е свежа, тена е добър, няма други забележки, така да се каже... Wink

# 617
Аз забелязах значително изсушаване на кожата, което води до по-дълбоки бръчки, въпреки че все още съм на етап веднъж семично. Нямам голям проблем с пори, петна и неравности, освен по брадичката, затова смятам да продължа с третиноина само в този участък. За останалата част смятам да пробвам ретониноида на Ординари. Моите мимически бръчки се повлияват много добре от Meso+ на Filorga, надявам се и този да даде добър резултат, заради цената, ако ли не, оставам на Филорга.

# 618
Изсушаването преминава когато кожата свикне и омазняването се нормализира, но си трябва търпение. В началото много ми се изсушаваше лицето от почти всичко, особено от минералните слънцезащити. Може би някой си сполня колко се оплаквах, но лека полека се нормализираха нещата.
Сега с 0,1% отново усещам засушаване, макар и не толкова осезаемо колкото докато се адаптирах към 0,05%  Peace

# 619
Аз забелязах значително изсушаване на кожата, което води до по-дълбоки бръчки, въпреки че все още съм на етап веднъж семично. Нямам голям проблем с пори, петна и неравности, освен по брадичката, затова смятам да продължа с третиноина само в този участък. За останалата част смятам да пробвам ретониноида на Ординари. Моите мимически бръчки се повлияват много добре от Meso+ на Filorga, надявам се и този да даде добър резултат, заради цената, ако ли не, оставам на Филорга.

Не се предавай! Изсушаването ще мине, но ефектите не може да не се появят. Sweat Smile

Ползвай по-добра хидратация и ще се оправят нещата. Аз също в началото мислех, че ще ми се сцепи кожата от сухота, но вече почти не се беля дори и виждам промяна и то само на пета седмица.

Имам доста запаси от 0,05%, но мисля да ги оставя на дъщеря ми. Тя също се маже заради акнето, което при нея е слабо, но твърди, че има драматичен ефект от третиноина. Аз ще си поискам рецепта за 0,1%, защото явно кожата ми понася бързо продукта. Ако случайно имам проблем, винаги мога да се върна на 0,05. Всъщност известно време ще почна да мажа с него всяка вечер, да видим какво ще стане.

# 620
Първо мини на ежевечерно мазане и после на 0,1%. Има доста осезаема разлика, поне при мен, въпреки, че бях на ежевечерно още от втория месец след старта.
После постепено можеш да заменяш някои от дните с по-високата доза.

# 621
  • тук и там
При мен ефектите за които говорите ги няма.Нямам промяна на бръчки,контур и т.н.Единствено  -порите са по-свити на следващата сутрин след нанасяне и значително намаляха черните точки.Което не е малко всъщност..От края на септември ползвам, по два-три пъти седмично. Peace

# 622
Миоки, сподели как се казват кремчетата, които използваш с 0,1 % и 0,025 % и откъде ги поръчваш.

# 623
Миоки, сподели как се казват кремчетата, които използваш с 0,1 % и 0,025 % и откъде ги поръчваш.
Vitacid 0.025% ми е малкия - 15гр е и го взимам от www.balibeautycare.com
Знам, че понякога има проблем с поръчките, но при мен идват сравчинетло бързо - за около 2 седмици и кремчетата са ок. Поръчвала съм и няколко пъти 0,05% и 0,1% /за мен и сестра ми/.

От високата концентрация имам
 A-Ret/gel 0,1% - две туби взимани от един индиец след препоръка от приятел. В момента ползвам от тях.

Retirides 0,1% - от испанска онлайн аптека http://www.farmaciaenandorra.com /имат и 0,025%, но цените са доста по-високи като сложиш и доставката (около 15 евро). Заслужава си, ако поръчваш повече бройки.

Vitacid 0,1% - 1 туба от индонезийския сайт.

Подредила съм по ред на срок на годност и така ги мажа.

# 624
И моите са по срок на годност. Ще пробвам да поръчам и аз от испанския, като ми свърши индонезийския и турския.

# 625
Вчера влизайки в един сайт да си поръчам един крем и серум, попаднах на един интересен крем, наречен SOS Cream Intensive Repairing, който съдържа вит.А и вит.Е. Пише, че е идеален за опъната, суха, уморена, бледа и силно дехидратирана кожа. Прилага се сутрин и вечер и след 8 дни кожата възвръща своята жизненост и презарежда с основни хранителни вещества. Та си взех един такъв за проба, то витамин А ще е сигурно в мин. количество, но ми стана интересно какво е действието му... newsm78
Като тествам ще пиша как се отразява на моята силно чувствителна кожа... Laughing

# 626
Момичета, моля Ви за съвет Simple Smile Чета много противоречиви мнения основно в чуждестранни форуми. Мога ли да ползвам 2 пъти в седмицата третиноин по малко на лицето докато кърмя? Аз се чудя изобщо попада ли по някакъв начин в кърмата? Поздрави Simple Smile

# 627
Момичета, моля Ви за съвет Simple Smile Чета много противоречиви мнения основно в чуждестранни форуми. Мога ли да ползвам 2 пъти в седмицата третиноин по малко на лицето докато кърмя? Аз се чудя изобщо попада ли по някакъв начин в кърмата? Поздрави Simple Smile
Навсякъде, където чета за ретиноидна киселина под формата на крем/гел за локално третиране на кожата, препоръката е да се избягва по време на кърмене. Не знам какви са съображенията за ползване в случая - акне или противостареене, но за ексфолиращите киселини като гликолова, млечна, азелаинова, както и вит.  С серумите,  съм чела че могат да бъдат използвани вместо третиноин, ретинол и другите от групата ретиноиди.

# 628
Аз не бих. Изчакай докато приключиш с кърменето и тогава го започни. Щом преминава през плацентата в плода, вероятно е да преминава и в детето чрез кърмата. Не съм спец в областа, но ако се отнасяше за мен, аз бих изчакала.

# 629
Много Ви благодаря, момичета Simple Smile И аз мисля да не рискувам и да изчакам още малко. Междувременно ще ползвам серумите с млечна киселина, витамин ц и други...

Общи условия

Активация на акаунт