Перилни препарати и омекотители – 49

• 87 219
  • 763
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Здравейте!
Има ли някой, който да е ползвал праха за пране Даш - Dash или Weißer Riese за цветно пране? Бих искала да сподели мнение за тези препарати, защото ми ги препоръчаха, но ме интересува дали изпират добре?
Благодаря предварително! Smiley

# 256
Здравейте!
Има ли някой, който да е ползвал праха за пране Даш - Dash или Weißer Riese за цветно пране? Бих искала да сподели мнение за тези препарати, защото ми ги препоръчаха, но ме интересува дали изпират добре?

Guess Who  е абсолютен капацитет и авторитет по въпроса за марките и брандовете. Спокойно мога да кажа, че толкова познания нямат и някои професионални маркетолози, работещи в областта, та нека тя да се произнесе.
Доколкото аз знам, Dash е premium brand  на P&G в Италия, т.е. Ariel. Weißer Riese e марка на Henkel, предполагам бюджетна за Германия. С една дума, български Ariel и Persil ще вършат същата или по-добра работа.

# 257
Към съветите на TAED бих добавила да се пере на по-високи градуси.
Аз ползвам омекотител, но прах и течен препарат слагам само в барабана.

Другата седмоца има Омо в Лидл, 70 пранета за 15,99. Simple Smile

# 258
  • Пловдив
И омекототел Силан сюприм в Кауфланд Wink
Аз прах слагам в отделението...не съм пробвала в барабана.

# 259
Към съветите на TAED бих добавила да се пере на по-високи градуси.
Аз ползвам омекотител, но прах и течен препарат слагам само в барабана.

Другата седмоца има Омо в Лидл, 70 пранета за 15,99. Simple Smile

Ако спазвате това, което съм посочил по-горе, можете да перете на всякакви температури. По-високите температури са полезни за хигиенното качество на прането, не и на самата машина.

# 260
От опит твърдя за температурите. На 40 градуса ми почерняваше уплътнението.
Откакто пера на 50 и 60 го нямам този проблем.

Мистик, това ми го каза техник. Ако ползваш без предпране. Аз по принцип пера на една ежедневна програма, без предпране и всичко слагам в барабана. Иначе все ми оставаше невзет прах.

# 261
От опит твърдя за температурите. На 40 градуса ми почерняваше уплътнението.
Откакто пера на 50 и 60 го нямам този проблем.

Този проблем нямаше да се появи ако бяхте проветрявали пералнята достатъчно от самото начало. Не казвам, че пране на 50-60 С е лошо нещо, но със съвременните нетрайни багрила това не е най-доброто решение, особено  за по-тъмнообагрени дрехи.

Това, че машината не може да си събере препарата отгоре е преди всичко конструктивен проблем на самата машина, освен ако налягането на водата в дома не е много ниско.

Въобще, когато говорим за машини, трябва да имаме предвид, че има машини и машини, с различно качество и на доста различни цени. Темата не е за машини, затова и се въздържам да коментирам, но машината е най-важното нещо, по-важно от препарата определено.

# 262
Няма нужда да я проветрявам, тъй като изобщо не я затварям. Simple Smile
Тя е с горно зареждане и винаги е отворена, в кухнята е, до прозореца.
Затова казвам, че и градусите са важни. Друга промяна нямам.

# 263
TAED, благодаря за оценката! Много мило.  Embarassed

Здравейте!
Weißer Riese е от среден, но напоследък по-скоро нисък клас. Почти 1:1 с нашия Рекс, а преди години беше доста по-добре.
За Даш зависи от коя държава е. Ако е италиански, TAED вече е писал, че е като нашия Ариел. От Белгия, Германия и т.н. е в ниския клас.
Не, че нещо, но не си заслужава да се взимат от чужбина прахове като Бонукс и Рекс. По-добре от тук, защото са поне пресни със сигурност, а тези кой ги знае какви са и къде и колко време са търкаляни.

# 264
Ползвала съм капсули на ДАШ,и са ми харесвали повече от тези на Персил и Ленор,и определено много повече от тези на Ариел Simple Smile

# 265
  • оттам, откъдето започва България
И аз съм от тези, които разчитат на компетентното мнение на Гес.
Гес, днес в Кауфланд видях този прах:

Пише, че е произведен в Германия. Очаквам мнението ти, защото в момента съм заредена с прахове, но пък ми се иска да знам как е откъм изпиране.
Предварително ти благодаря!

Да споделя, че съм учудена от мазния филм, който оставя в чекмеджето на пералнята ми омекотител Коколино. Много трудно го измих.
Взех го за проба този омекотител, но няма да повторя.

# 266
Ти разчиташ, ама аз за първи път го виждам тоя прах. Само съм го чувала, защото Valtod75 беше питала преди седмица за него. Единственото нещо, което мога да кажа, е, че е собствена марка на Кауфланд. Искам да отида до магазина, да видя каквото ми трябва, да го разуча, да го пробвам дори и тогава ще ти отговоря. Ако има някой да ми даде баркод, ще стане по-бързо.
Колко струва, между другото?

Последна редакция: сб, 04 ное 2017, 21:39 от Guess Who

# 267
Нямаше поставена цена. Ходих до четеца и мисля че 4.99 лв. ми показа.
Мислех си аз да му снимам и бар кода, ама не го сторих. Утре ще се поразходя пак.
Във вашия Кауфланд няма ли го? Пуснали са и големи опаковки на прах Тест в непозната за мен опаковка.

# 268
Всичките кауфланди са ми на другия край на града. Много са ми далеч и не ходя редовно, пък и не го харесвам, стоките са по-скъпи отколкото в двете местни вериги. Последно ходих като имаше намален Персил за 6.50 и нямаше Nevos със сигурност.
5 лева за 25 пранета е хубава цена – 20 ст. на пране. Ако е от добрите производители на собствени марки, ще е хубав. Ще видим...

# 269
Като видях малката опаковка, кг му и че е произведен в Германия, първата ми мисъл беше: Дано е с качеството на ДМ прах.
Скрит текст:
Болерото ли визираш, че лятото като съм била по морето съм виждала много добри промоции там.

Общи условия

Активация на акаунт