Мартенчета 2017 - тема 6

• 41 585
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Skrech,аз още не съм във ФБ.
Момичета , моето мъниче , както подкашляше само сутрин и я следеше педиатъра през ден от четвъртък официално кашля. От четвъртък е на вентолин, от вчера и на антибиотик 😔. Само дето тоз антибиотик се държи в хладилник и незная давайки й (и с ударение) го дали не правя по - зле! Утре каката е рожденничка, ще празнуваме с дечица и изобщо не зная какво ще правя с мъничето. От къде се взе това чудо при положение , че и двете са си вкъщи не знам !!! Голямата от 1 месец не е ходила та детска и пак.... двете у дома и двете болни. Каката се оправи бързо , но фъстъчка много ме притеснява. Уж всичко било под контрол. Уж му имам доверие на педиатъра .... вече не зная! Тази нощ е кашляла по - малко от предвата нощ , но ми се струва , че е с т-ра. Меря 37,4-37,3 °. Дали е от това , че спинка или наистина има .... Да ходя ли директно в болница ? Много съм объркана!

# 661
  • Бургас
Mumpeto, Т й е ниска, аз лично не бих я водила в болница заради нея. Отделно вече си имате назначен антибиотик, който ще си свърши работата.
Бързо оздравяване на малката и весел празник на кака!

# 662
  • От Луната
Момичета, групата е супер и лека по лека спирам форума. Нямам време вече... Работа, домакинство, малкия ... Ако решите идвайте Wink

# 663
selleste,благодаря!

# 664
Мумпето, и аз мисля, че АБ ще оправи детето, не се притеснявай излишно Hug

Ние тези дни сме предимно навън, наистина, но и аз по-често гледам фб, отколкото форума. Преди време се разочаровах много и целенасочено го изоставям лека полека.

Докато седях с Кайо в скута и пишех, изведнъж започна да повтаря мамамамама, обръща се и ме гледа. Божеее, то сигурно е без да иска, но много хубаво ми стана Laughing

# 665
  • София
Аз също се възползвам от хубавото време, много ми харесва, никога преди не съм обичала есента - можеш да обикаляш цял ден и е все хубаво.

Фейсбука ми харесва повече, защото не е публичен, а тук всичко остава в историята. Не че има нещо тайно.

Марти напредва стремително, може да стои прав сам за малко, понякога и 2-3 стъпки, но у дома има къде да се подпира и не се пуска много. Аз се предадох и го пускам по мръсния под, какво да правя, не мога постоянно да чистя след кучето.  Имунитет, имунитет, но не искам да лази в косми и след мръсните му крака. Също като Кайо казва мама и ме гледа, мисля, че знае, че съм мама. Един ден така се смяхме, защото подкара мама, тата, дада, деди, баба. Тия дни веднъж щом се събуди през нощта, после не мога да го върна в леглото му, буди се и сяда на дупе, плач и приспиване отново и накрая спим заедно.

Скреч, аз си мислех, че нашия коридор е страшен зимата Simple Smile  Просто не знам къде стопанисвате всички обувки, якета и раници. Твоите деца ли бяха през три години?

# 666
  • София
mumpeto, ой, малкото бебоче, дано бързо минава  Sad
Делфиниум, моите са, да.  А на коридора ни другото гадно е, че не е като предверие, ами свързва отделните стаи. Тоест за да отидеш от кухнята в спалнята, трябва да се прескочат всички обувки, количка и колелета. Зимата няма колелета, има големи локви от разтопения сняг, якета, шапки  , ръкавици. Абе мъка.

Вярно, че и аз вися във фейсбук повече, но тук е по-загадъчно, представяш си с кого разговаряш и съдиш само по описаното от него. А там отворена книга - всичко се вижда  Laughing Няма тръпка.

# 667
Благодаря ви , момичета! Искрено се надявам утре вече да си е моето весело бебе! Тази вечер температура не е имала, върти се около 37,1-37,2 ° . За бебе мисля , че е нормално. Другото , което предполагам , е че и зъби имат пръст в цялата история. Тя няма нито 1 зъб а след няколко дни става на 9 месеца. Ръчичката е постоянно в устата, киселее на моменти доста. На кака й зъбите стартираха от 6тия месе и избиваха без да разбера , а мишленце се мъчи 😢, а аз освен да мажа с Пансорал , не зная как да помогна по друг начин.
Спокойна нощ на вас и бебчетата ви 😘!

# 668
Mumpeto, пробвай калкареа фосфорика 9CH. Аз ѝ давам 1х5, докато избие, може и 2х3, трябва да кажа, че за момента съм доволна и е спокойна.

# 669
Обожавам есента, макар и примесена с малко носталгия, не толкова към лятото, а сякаш си отива животът от дървета, цветя, зеленинка... Има си своята красота, въпреки че е точно противоположна на тази на пролетта, когато се ражда живот.
Общо взето това са ми любими сезони и по цял ден обикаляме с Кайо като е топло Simple Smile

# 670
Здравейте. Рядко се вписвам тук, защото нямам много свободно време, но ми е интересно да проследявам порастването на бебенцата. Захранила съм бебка и съм заместила 3 хранения, от понеделник съм я записала на кухня и следва заместването и на вечерното предпоследно хранене със супа. Вкарала съм и жълтък и глутен и всички меса. Искам да разнообразявам храненето и и се сетих, че бях чела коментари за домашни направени мъфини и бисквитки. Може ли да споделите изпробвани рецепти. Благодаря

# 671
Тези бисквитки пробвах и стават вкусни и хрупкави:
Забравих! Електра, исках да отговоря на въпроса ти за бисквитки с елда. В био магазините продават и ядки и брашно от елда, които могат да се превърнат в бисквитки. В комбинация с Банан или ябълка+масло и жълтък стават Yum  С оризово брашно също стават много хубави бисквитки. Ще споделя една рецепта на една мама от фейсбук с много идеи за бебешко хранене:
130 г оризово брашно, 2 жълтъка, 30 г масло, 1 малък морков и 1/2 ябълка.
Настъргах и изцедих моркова и ябълката, добавих към жълтъците и обърках. Прибавих и ГХИ, след което и брашното, намачквах с вилица. Получава се ронлива смес, от която с влажни ръце оформих 10 топчета с големина на орех, наредих върху хартия за печене и сплесках с вилица. Пекох 12 мин на 170 градуса на средна фурна.
Също и бисквити с банан и овесени ядки, върху хартия, на 180С около 15 мин се пекат.

Мъфини правя с рецепти от тук, като просто пропускам продуктите, които не са подходящи за бебета:
http://www.supichka.com/рецепта/219/мъфини-всички-рецепти-за-мъфини-на-едно-място

# 672
  • София
У нас днес ще е лудница. ММ на 21.11 имаше рд и решил, че иска да направим едно скромно празненство, че да се съберем близките. Нямам против, разбира се, заслужава го. Но пак не виждам как ще се поберем в апартамента. 😁 Ние с 2 бебета, кумовете имат син на годинка, сестра ми и мъжа ѝ + племенницата. Двете сестри на ММ с мъжете им, и от тях всяка има по 1 дете. Не ми се мисли.. 😂 Дядовата ръкавичка. Разчистила съм една стая за децата да щъкат насам натам, ама и ние възрастните сме множко... И не знам как ще стане. Поне ангажимента с готвенето отпадна, защото той е напоръчал от Happy манджите. 😃

# 673
  • София
Иха, Ния, интересно ще е Joy Ние нямаме дори кухненска маса, не мога да си представя подобно мероприятие. Жив и здрав да ти е мъжа и да сте много щастливи!

# 674
Весело ще ви е, Ния Simple Smile Да е жив и здрав тм и все така да се обичате!
И у нас не може да има такова мероприятие, ние нали живеем в хола Crazy

Общи условия

Активация на акаунт