Мартенчета 2017 - тема 6

• 41 582
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Тези бисквитки пробвах и стават вкусни и хрупкави:
Забравих! Електра, исках да отговоря на въпроса ти за бисквитки с елда. В био магазините продават и ядки и брашно от елда, които могат да се превърнат в бисквитки. В комбинация с Банан или ябълка+масло и жълтък стават Yum  С оризово брашно също стават много хубави бисквитки. Ще споделя една рецепта на една мама от фейсбук с много идеи за бебешко хранене:
130 г оризово брашно, 2 жълтъка, 30 г масло, 1 малък морков и 1/2 ябълка.
Настъргах и изцедих моркова и ябълката, добавих към жълтъците и обърках. Прибавих и ГХИ, след което и брашното, намачквах с вилица. Получава се ронлива смес, от която с влажни ръце оформих 10 топчета с големина на орех, наредих върху хартия за печене и сплесках с вилица. Пекох 12 мин на 170 градуса на средна фурна.
Също и бисквити с банан и овесени ядки, върху хартия, на 180С около 15 мин се пекат.

Мъфини правя с рецепти от тук, като просто пропускам продуктите, които не са подходящи за бебета:
http://www.supichka.com/рецепта/219/мъфини-всички-рецепти-за-мъфини-на-едно-място

Благодаря Simple Smile Ще опитам да направя бисквитките в най-скоро време.

# 676
  • София
Благодаря ви, момичета! 😍

# 677
Ния, да ти е жив и здрав Hug много да си слуша и пази жените!

Пиши после да разкажеш как е минало Grinning

# 678
Направих бискитки с два жълтъка, оризово брашно, 1 круша и 1с.л. кокосово масло. Станаха толкова вкусни, че заминаха две преди да ги опита детето Whistling

# 679
  • София
Благодаря и на теб, Маги! Simple Smile

Доста добре мина, видяхме се, наприказвамхме се, насмяхме се. Много ми е приятно като се съберем роднини, че и деца ако има е още по-чудесно. Simple Smile Да можеш да чуваш бебешки и детски смях в съседната стая, докато си сред приятни хора за приятен повод..ммм.. Беболинки пропуснаха едното спане следобяд, ама то беше невъзможно да ги сложа да спят при тая сбирка. В крайна сметка след като си отидоха гостите, добре че беше ММ да изкъпе, преоблече и като цяло да подготви за лягане Ели и Кали (досега не го беше правил сам това, обикновено все двамата или само аз). И след като оправих кухнята само ги кърмих и заспаха като пънчета (барабар с баща си). Че даже и аз можах да си взема душ НА СПОКОЙСТВИЕ за пръв път от 100 години. Simple Smile 
И така, доволна съм от днешния ден! Отивам да лягам! 😴

# 680
Ния, супер, избягали сте малко от ежедневието Simple Smile

Аз се чудя днес дали да излезем за малко да види Кайо снега. На мен лично сякаш не ми се излиза, като знам какво опаковане ще падне за няколко минути навън Joy

# 681
  • София
И аз бих ги извела за няколко минутки, само заради снега. Ама само като си представих на прибиране мократа количка и отделно калните мокри колелета и нещо се отказах.. 😃 Вие сте с раница, така че..няма лошо! Simple Smile

Днес на обяд ще въвеждам рибата, навихте ме от темата във фейса. Извадила съм сутринта от фризера да се размръзява бяла риба. И ще правя пюре от грах и картофи, че върви с рибата (аз освен граха и картофите слагам малко лук, масло, сол и съвсем малко бульон и става много вкусно), но мисля че могат да го ядат малките. 

# 682
  • Германия
Ниа, внимавай със солта, нали знаеш до 1 година не повече от 1г на ден. Бульонът ако е купен е пълен със сол.
Надявам се рибата да се хареса! Ария хапва по малко, даваме й винаги когато има риба, което обаче не е много често..

# 683
Може ли някой да ми каже, къде се проверяваха АБ съвместими с кърменето.

# 684
Може ли някой да ми каже, къде се проверяваха АБ съвместими с кърменето.
http://e-lactancia.org

# 685
  • София
 Големите правиха снежен човек, аз се задоволих сгледане през прозореца. София също. Ако отпадне и тренировката, екстра!

Хора, още ли возите децата в кошчета? Но София това ѝ става, но не и с яке. А не мога да я качвам в колата без яке, че е студ. Не искам да минава на стол все още.

На групата във фейсбук не мога да ѝ хвана подредбата. Например моя въпрос в коя категория се задава? Май няма да съм от отказалите форума Simple Smile

# 686
  • Германия
Sketch, където и да питаш ще ти отговорим, не се притеснявай Simple Smile

Ние сменихме кошчето със столче преди около 3 месеца. Не смятам, че сме избързали, Ария беше достатъчно висока и тежка, а и все още се вози обратно на движението. Но кошчето й беше тясно на раменете, сега пък с яке съвсем не виждам как щеше да се побере вътре. Понякога я слагам в столчето без яке и я завивам с одеалце докато се стопли в колата

# 687
Ние още през август сменихме коша със седалката, сега добавих и чувалче. Браво на София, че седи в коша, бебка искаше да гледа наоколо, в коша й беше скучно.

# 688
Скреч, като няма тема, пускай нов пост с въпроса. Дори да има всъщност, а да питаш в отделен пост няма проблем Simple Smile
Ние скоро не сме го возили Кайо с колата, аз не съм шофьор и ходим пеша или с ГТ, а с мм няма толкова къде да ходим с кола зимата.

# 689
Здравейте ,момичета !  Празника на каката вчера беше чудесен , децата много се забавляваха. Тортата също се получи горе долу добре. Важното е , че на порасналото ми момиче много му хареса.
Ниа, не зная във вашия вход как е , но аз още при голямата ми дъщеря , като застудя отново и започна да става кално навън купих едно заключващо устройство за колело и паркирах количката в коридора на етажа. Вътре внасяме само коша. Не зная как стои въпроса с близнашките колички , разкачат ли се и дали изобщо имаш място и възможност да я заключваш в коридора на етажа.  За момента никой не е пипнал шасито , не е късно де ...
Skretch, каката я сложихме н столче още на 9 месеца , тогава направи килограмите и се чувстваше добре в него.  Сега бебка още се вози в кошницата , но все още се побира в него с яке и космонавт. Прецени на София как ще и е по - удобно.
Да ви кажа , какво откритие направих. Нали 2 седмици се мъкна при педиатъра през ден заради 6ашлицата на малката. Там на една реклама в коридора видях хомеопатичен продукт при никненето на зъбките Камилия. Не зная що за чудо е ! Признавам , че даже ме притеснява малко , той уж твърди , че е ок за даване и е хомеопатия , а зайчето го няма да даде съвет ... но вчера не издържах , след 2 безсънни нощи отидох до аптеката и го купих. Детето ми спи по 2-3 часа непробудно !!! Такова нещо вкъщи не е било. Аз все трябва да съм до нея и тя през 20 мин да суче. А предходните 3 нощи бяха кошмарни , особено събота с/у неделя. Събуди се в 2 и до 6 бяха рев и теглене на сополи , отново рев . Нищо не помогна , панадол също.  После покрай довършването на тортата и РД на каката сенят ме завъртя и легнах чак снощи в 1. И в 2 и 22 беба отново писна та до 6. В 6 дадох тази Камилия и поспахме до 9 и двете.

Общи условия

Активация на акаунт