Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 7

• 111 127
  • 726
  •   1
Отговори
# 255
  • В къЩи.
Здравейте. Hug
Чудех се къде да задам въпроса си,но предвид факта ,че съм на 38г,мисля,че тук най-добре ще ме разберете и дадете насоки.
От няколко дни забелявам,че имам лек отток под очите,точно където свършва околоочния контур и започва скулата. Кожата ми там винаги е била сравнително добре,нямам силно изразени бръчки ,а  проблеми с подпухване никога не съм имала...
Бихте ли ми казали как да третирам оттока? Дали някакъв вид компрес или кубче лед?  newsm78

Не знам дали е някакво временно явление или ще отшуми след някой ден,но все пак искам да взема и някакъв крем.Има ли ефективен такъв,който да не е много скъп?
Благодаря. bouquet

# 256
Обещах на Goddess да споделе впечатления от серума на Боди шоп. Нищо особено за мен, ще си спестя покупката му.
Маската забелязах, че само първите няколко пъти имаше уау ефект. После, дали кожата ми привикна, но нямаше таково нещо.
Cheack Please,страхотви лосиони за много суха кожа са тези Mixa
https://de.mixa.com/?gclid=CjwKCAiA3JrQBRBtEiwAN7cEGlNkWXcbYjFrU … 5wShoCjHMQAvD_BwE
Отскоро марката се предлага в немския ДМ и не са скъпи. Но пък са уникални. Тя е експертна и основно предназначена за суха, много суха и чувствителна кожа.

Ето този е за много суха и напукана кожа.
https://www.dm.de/mixa-koerperlotion-cica-repair-bodylotion-p3600550851717.html

# 257
  • Варна
Отока под очите си има причина и трябва да я откриете ! Кремът няма да реши проблема.

Последна редакция: сб, 11 ное 2017, 14:43 от Деска

# 258
Check, моята кожа на тялото също е много суха. От климатиците също допълнително страдам, от години ползвам Палмърс, евтини са и миризмата на шоколад ми харесва, не знам има ли ги при теб - аз ползвам лосиона с помпата, Daily skin therapy; softens, smoothes, relieves rough, dry skin.
Uriage;  E45 и Oilatum - всички имат продукти за много суха кожа и нямат аромат. Oilatum са специалисти при себорея и атопични дерматити, където кожата се лющи - би трябвало да ти решат проблема.
Сигурно ще ме замериш с камъни, но преди известно време ползвах Нивеа за душ - мазен продукт, който оставя леко мазен филм по кожата:

http://www.boots.com/nivea-in-shower-body-moisturiser-dry-400ml- … &gclsrc=aw.ds

Хубав е преди да се намажеш с лосион, но внимавай да не се хлъзнеш, ако решиш да го пробваш, ако не си все още.
Кохгато бях бременна ползвах едно масло за душ за предотвратяване на стрии на Clarins. Не оставяше мазен филм, но хидратираше добре. Вярно е, че това е било преди 13г. и сега кожите ни са други.

* * *
Вчера поръчах O Hui за около очи и някакъв гланц за устни, който уж придавал обем.
Лия, Деска е права. Лично на мен ми помогна Eye Tuck Skin Doctors, ползвам го от няколко месеца, имах проблем със задържане на вода, причинен от други органи. чувала съм, че крем против хемороиди помага при отоци около очите, но не съм пробвала.
Някъде по темите бях чела за студени компреси със зелен чай, както и краставица, суров картоф.

# 259
  • В къЩи.
Сега се замислих и се сетих,е преди 1-2 год бях пак с оттоци под очите,защото прекалявах с яденето на диня. Embarassed
Но сега не мога да се сетя на какво може да се дължи. newsm78

Ще изчакам 2-3дни да видим как ще е положенето и евентуално ще отида на лекар.

Благодаря ви много. bouquet bouquet bouquet

Последна редакция: сб, 11 ное 2017, 12:21 от *Л-и-я*

# 260
Възможно е да задържаш течности, или проблем с щитовидната жлеза.

Може и да ти няма нищо. Peace

# 261
Да бе ако задържа течности, то ще е само под очите. Еле пък ако ядеш диня Joy

# 262
  • В къЩи.
Кика, може и да ти е смешно, и аз не вярвах,когато ми казаха,но се оказа точно това. В сезона на дините ядех направо промишлени количества,може и на други места да е имало поражения,но аз забелязах само около очите,защото там беше очевадно.
Спрях динята, и след няколко дни всичко отшумя без никаква намеса на кремове и мазила.

Щитовидна жлеза и други хормони изследвах преди 6мес и всичко беше Ок.

Ще видим как ще съм през следващите дни.Не е някакъв супер отток, по скоро подпухване.Дано изчезна така както се появи. Blush

Благодаря. bouquet

# 263
Аз съм забелязала, че когато вечер прекаля със солта (ако храната например е възсоленичка) на сутринта ми е подпухнало под очите. Винаги е така и мисля, че подобно подпухване може да се провокира и от храна. През деня пия повече течности и всичко си е ОК.

# 264
Може да имаш и някакви проблеми с очите.Подпухване се получава и от това

# 265
  • В къЩи.
Ами аз съм с очила,по цял ден съм на микроскоп...та си натоварвам доста очите,но до сега не е имало такава реакция..парене,сърбеж и умора на очите-да,но подпухване...А и снощи хапнах и маслинки. Blush

Довечера ще направя компрес и ще видим как ще се събудя утре. Crazy

Благодаря ,на всички . bouquet

# 266
Предположих,защото и аз ползвам очила за четене.Преди не ми се получаваха отоци,но годините си вървят и нещата се променят.Това имах предвид

# 267
  • варна
 Л-и-я ,
от няколко месеца и аз съм със същото подпухване.Изследванията ми са ок.Ограничавам солта,спя достатъчно,не прекалявам с течностите.Никакви компреси ,мазила,лед,масаж не помагат.Известно подобрение имах от пиенето на много минерална вода,но това наливане насила не е за мен.Ах,щом минах цифричката 52 всичко неприятно за което бях чувала ми се изсипа на главата...Всички грижи ,които полагам имат все по-малък ефект.Дори волята да съм на някакъв режим започва да ми изневерява.

# 268
  • Sofia
Ами аз съм с очила,по цял ден съм на микроскоп...та си натоварвам доста очите,но до сега не е имало такава реакция..парене,сърбеж и умора на очите-да,но подпухване...А и снощи хапнах и маслинки. Blush

Довечера ще направя компрес и ще видим как ще се събудя утре. Crazy

Благодаря ,на всички . bouquet

Аз също имам подобен проблем, но задържам вода, което не е видимо, но се чувства като болка на определени места по тялото - глезени, ръце около китките и подобни. При мен е с комплексни причини. Но едно от нещата, които помагат при мен е спане на по-висока възглавница.

# 269
  • В къЩи.
Днес под едното око няма отток,а под другото е доста по-слабо,едва забележимо е.
Надявам се да е било еднократно.
Благодаря на всички. Hug bouquet

Общи условия

Активация на акаунт